Ce presupune recuperarea medicală după accidente sportive?

Leziunile pot apărea în orice activitate sportivă. În special, sportivii profesioniști sunt predispuși la tot felul de leziuni din cauza uzurii excesive asociate cu cerințele sportului competitiv. Un program de exerciții potrivit care susține puterea, flexibilitatea și stabilitatea, poate fi de ajutor sportivilor care au nevoie de recuperare medicală după un accident, ajutându-i să revină cât mai degrabă la activitățile obișnuite.

Care sunt cele mai frecvente leziuni sportive?

Leziunile sportive includ, prin definiție, leziuni care implică sistemul musculo-scheletic. Sistemul musculoscheletal include oasele, țesuturile, mușchii și cartilajul. Fiecare leziune este diferită și fiecare persoană se vindecă altfel. Unele dintre cele mai frecvente leziuni sportive includ entorse, luxații, răni la nivelul gambelor sau la nivelul genunchilor.

Ce rol are recuperarea medicală?

Scopul reabilitării medicale este de a ajuta țesuturile rănite să se recupereze într-o manieră controlată și supravegheată. Este nevoie de timp pentru ca o leziune să se vindece, iar cel mai bine este să optați pentru servicii de recuperare medicale oferite de un specialist cu experiență. Un fizioterapeut poate elabora un prgram de recuperare sigur și eficient, adaptat în mod special abilităților individului.

De asemenea, un fizioterapeut poate identifica cauza leziunii și poate crea un plan de tratament pentru a preveni leziunile viitoare. Cât despre prețuri recuperare medicală în București, acestea variază în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient și de durata necesară pentru vindecarea completă a leziunii.

Fizioterapia – alegerea potrivită

Un fizioterapeut este un profesionist din domeniul sănătății cu o pregătire extensivă în sistemul musculoscheletic. Terapeutul poate lucra îndeaproape cu sportivii pentru a evalua dezechilibrul muscular, tiparul de mișcare și cerințele funcționale ale unui anumit sport.

De exemplu, un jucător de baseball poate avea nevoie de un program de stabilizare a umărului și un jucător de baschet poate avea nevoie de un program de pregătire rapidă și polimerică. Fizioterapeutul poate evalua, identifica și planifica un program de prevenire a accidentelor specifice sportului.

Ca parte a procesului de tratament, un terapeut va prescrie un program de exerciții constând în stretching (pentru a îmbunătăți mobilitatea) și exerciții (pentru a îmbunătăți puterea). Scopul fizioterapiei este reducerea durerii și îmbunătățirea funcției cât mai repede posibil.

Împreună cu exercițiile fizice, odihna este o parte importantă a procesului de recuperare. Fizioterapeutul vă va ajuta să echilibrați odihna și exercițiile fizice pentru a vă recupera într-o manieră optimă.

O leziune pe termen lung este ultimul lucru pe care și-l poate dori un sportiv. Fără o recuperare adecvată, consecințele se pot înrăutăți. Exercițiile practicate alături de un fizioterapeut necesită timp și răbdare, dar merită efortul. Recuperarea medicală sub supravegherea unui terapeut cu experiență reprezintă o modalitate excelentă de a vă întoarce la sportul pe care îl iubiți și de care vă bucurați, reducând în același timp șansele de a vă răni.

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*