Masajul ortopedic, perfect pentru problemele medicale

Masajul ortopedic utilizează știința anatomică și o varietate de tehnici de manipulare a corpului pentru a crea un impact măsurabil și semnificativ asupra coprului. Acesta poate fi un tratament excelent complementar îngrijirii chirurgicale și terapiei fizice.

Ce este masajul ortopedic?

Chirurgii ortopedici corectează deformările și leziunile scheletice. Terapeuții maseori ortopedici folosesc tehnici de aliniere și eliberare pentru a ajuta clienții să se recupereze în urma leziunilor și intervențiilor chirurgicale. Cu ajutorul tehnicilor medicale moderne și a unei abordări bazate pe dovezi asupra masajului, acești practicanți vă pot ajuta să vă rezolvați simptomele fără să vă exacerbeți condițiile existente. Pentru a vă asigura că masajul ortopedic este potrivit pentru, asigurați-vă că vorbiți mai întâi cu medicul dumneavoastră, mai ales dacă sunteți însărcinată sau aveți tromboză venoasă profundă (cheaguri de sânge).

Masajul ortopedic are multe asemănări cu masajul rusesc, terapia fizică și Rolfing. Practicanții acestui stil de masaj „mai fizic decât emoțional” au pus în practică cunoștințe anatomice detaliate. Ei înțeleg modalitățile în care țesuturile moi (mușchii, tendoanele și fascia) influențează sistemul musculoscheletic și manipulează zonele de declanșare pentru a elibera tensiunea corporală, pentru a diminua durerea și a crește mobilitatea.

Beneficiile masajului ortopedic

Experții au arătat că masajul ajută pacienții după intervenții chirurgicale ortopedice atât în clinici, cât și acasă. Într-un studiu pe 60 de pacienți care se recuperează în urma  procedurilor suferite de un genunchi artroscopic, cercetătorii au descoperit că terapia cu masaj a oferit o alternativă accesibilă, sigură și eficientă pentru analgezice. Acești observatori consideră că masajul a permis sistemelor nervoase parasimpatice ale pacienților să răspundă prin secretarea endorfinelor.

Masajul ortopedic s-a dovedit a fi util în următoarele probleme:

Dureri de spate și spasme

Sindromul tunelului carpian

Umăr blocat

Dureri la genunchi

Ce așteptări să ai de la o ședință de masaj ortopedic?Sesiunile de masaj ortopedice durează de obicei între 60 și 90 de minute, incluzând o evaluare a istoricului pacientului, a gamei de mișcare și a problemei țesuturilor moi pe care le întâmpină. Pe baza evaluării, terapeutul de masaj dezvoltă un plan de tratament adaptat condiției pacientului. Planurile de tratament sunt revizuite și pot fi adaptate pe măsură ce progresează tratamentul. Terapeuții de masaj oferă, de asemenea, exerciții de îngrijire la domiciliu.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*