Poate masajul să amelioreze durerile de spate?

Pentru majoritatea dintre noi, răspunsul este probabil „da”, deoarece masajul este neinvaziv și este considerat unul cu un risc foarte scăzut pentru majoritatea oamenilor.

În plus față de beneficiile fizice, anumite tipuri de masaj s-au dovedit a ajuta psihologic prin relaxare și creșterea producției de produse chimice  pe care organismul le produce în mod natural (endorfine) – utilă atât persoanelor cu probleme acute, cât și durerilor cronice de spate.

Beneficiile masajului

Masajul terapeutic devine din ce în ce mai acceptat în comunitatea medicală ca tratament credibil pentru multe tipuri de dureri de spate și / sau ca adjuvant al altor tratamente medicale. Cercetările arată că masajul are mai multe beneficii potențiale pentru sănătatea persoanelor care suferă de dureri de spate, printre care:

Creșterea fluxului sanguin și a circulației, care aduce necesarul de nutriție pentru mușchi și țesuturi. Acest lucru ajută la recuperarea durerii musculare de la activitatea fizică sau leziuni ale țesuturilor moi.

Scăderea tensiunii în mușchi. Aceasta relaxare musculară poate îmbunătăți flexibilitatea și chiar îmbunătățeste somnul.

Niveluri endorfinice crescute – substanțele chimice din creier. Acest stimulent al dispoziției poate ușura depresia și anxietatea, care pot ajuta la reducerea durerii și a recuperării rapide- deosebit de importantă pentru cei care suferă de probleme cronice ale spatelui sau gâtului.

Masajul poate ajuta vindecarea numeroaselor probleme de spate

Tensiunea musculară în partea inferioară a spatelui sau în partea superioară a spatelui / gâtului. Cele mai multe episoade de dureri acute ale spatelui sunt cauzate de tensiunea musculară, apărută în urma ridicării unui obiect greu, o mișcare bruscă sau o cădere. Durerea de spate poate fi foarte severă și durează câteva ore, câteva zile sau chiar câteva săptămâni. Atunci când mușchii spatelui sunt tensionați sau rupți, zona din jurul mușchilor poate deveni inflamată. Mușchii mari ai spatelui superior sunt, de asemenea, predispuși la iritații, fie datorită decondiționării (lipsa forței), fie a excesului de leziuni (cum ar fi mișcările repetitive). Durerea superioară a spatelui se poate datora, de asemenea, unui eveniment specific, cum ar fi tensiunea musculară, vătămări sportive sau accident auto. Masajul poate ajuta la rezolvarea spasmelor / iritației și poate îmbunătăți domeniul de mișcare. Osteoartrita coloanei vertebrale. Spondiloza artificială este defalcarea cartilajului dintre articulațiile fațate aliniate în partea din spate a coloanei vertebrale. Masajul terapeutic poate ajuta la reducerea durerii osteoartritei prin îmbunătățirea circulației și reducerea stresului și tensiunii musculare.

Fibromialgia. Fibromialgia poate afecta oamenii în mod diferit, dar este, de obicei, caracterizată prin durere, rigiditate și oboseală.

Sursă foto: massage accrington

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*