Masajul cu bete de bambus

Masajul cu beţe de bambus

Bambusul reprezintă pentru popoarele asiatice puterea, tinereţea şi fertilitatea. Este planta care se regenerează imediat ce a fost tăiată.  Pornind de la aceste simboluri, adăugându-se proprietăţi precum capacitatea de a reţine căldura şi caracteristicile învelişului exterior al beţelor, folosirea bambusului  în aplicarea masajului ajunge să aducă o multitudine de beneficii […] mai mult »

massaged

Masajul urechii

Fiecare dintre noi am fost puşi în situaţia de a ne masa instinctiv urechea atunci când o durere acută nu ne dădea pace, şi am constatat o ameliorare. Acest fapt nu este o pură autosugestie, ci pe fiecare ureche există o multitidine de puncte ce activează asupra întregului organism, iar […] mai mult »

Dureri-in-piept

Contraindicaţiile masajului

Masajul este terapia care aduce foarte multe beneficii trupului şi spiritului. Afecţiunile şi problemele care pot fi tratate sau ameliorate prin aplicarea tehnicilor de masaj sunt foarte multe, însă măsurile de siguranţă impuse de un terapeut profesionist presupun şi multe contraindicaţii. Sunt boli care nu permit aplicarea masajului sub nicio  […] mai mult »

Masajul cu pietre vulcanice

Masajul cu pietre vulcanice

Masajul cu pietre vulcanice este terapia prin care sunt folosite caracteristicile acestor roci. Pietrele vulcanice reprezintă o înmagazinare de energie benefică, ce poate fi  transmisă întregului corp prin meridianele energetice. Terapia cu pietre vulcanice, denumită masajul cu pietre calde, are la bază cele şapte chacre principale aflate pe linia mediană […] mai mult »

Masajul Scopul aplicarii acestei proceduri

Masajul – scopul aplicării acestei proceduri

Beneficiile plicării tehnicilor de masaj sunt cunoscute încă din cele mai îndepărtate timpuri. În scop terapeutic sau medical, aplicarea manevrelor specifice masajului a reprezentat modalitatea de pregătire şi vindecare chiar, în cele mai grele perioade de război. Era metoda prin care corpul uman era pregătit pentru a putea susţine un […] mai mult »