4 lucruri pe care trebuie să le faci înainte şi după masaj

Beneficiile aplicării tehnicilor de masaj sunt cunoscute încă din cele mai îndepărtate timpuri. În scop terapeutic sau medical, aplicarea manevrelor specifice masajului a reprezentat o modalitate de pregătire şi vindecare. Este metoda prin care corpul uman era pregătit pentru a putea susţine un efort mare şi calea de vindecare în cazul multor afecţiuni. Masajul implică manevre ce acţionează asupra corpului cu presiune structurată, nestructurată, staţionată sau în mişcare, cu tensiune, mişcare, vibraţie, manual sau cu ajutoare mecanice. Prin masaj se poate acţiona asupra muşchilor, tendoanelor, ligamentelor, pielii, articulaţiilor, asupra ţesutului conjunctiv şi vaselor limfatice.

4 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte si dupa masaj

Picture 1 of 5

Scopul aplicării tehnicilor de masaj este acela de a obţine efecte terapeutice sau de relaxare, necesare şi benefice organismului uman, putând avea efecte pe termen lung sau scurt.
În funcţie de acest aspect al scopului aplicării, masajul se poate clasifica în masaj cosmetic – igienic, estetic, anticelulitic, de întreţinere, facial, capilar, de relaxare, aromatic şi masaj medical – profilactic, terapeutic, recuperator.
Indiferent de tipul de masaj la care se apelează, înainte şi după şedinţa terapeutică si impun anumite reguli care ar trebui respectate, astfel încât efectele aplicării tehnicilor de masaj să aibă rezultatul dorit.

CONTINUARE – Vezi 4 lucruri pe care trebuie să le faci înainte şi după masaj


MWISHO PE FACEBOOK

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*