Beneficiile masajului iarna

Aproape pretutindeni, masajul este privit ca tratament de recuperare sau ca o metodă plăcută de relaxare. Știai însă că, în lunile reci ale anului, masajul este, dincolo de toate, o procedură necesară? Află care sunt beneficiile masajului iarna.

Masajul este o tehnică străveche. Încă de la început, strămoșii noștri au observat că, masând un loc dureros, durerea pare să se estompeze, ba chiar să dispară. În zilele noastre au apărut nenumărate tehnici sofisticate de masaj. Unele implică doar degetele maseurilor. Altele, coatele și picioarele, sau diverse obiecte adiacente, cum ar fi bețele din bambus.

Tonifierea, relaxarea, stimularea și regenerarea țesuturilor se produce prin mișcări de apăsare, ciupire, tragere ș.a. Iar câștigurile unui client care apelează la masaj sunt nenumărate. Există masaj anticelulitic, masaj de slăbit, de relaxare, aromo-terapeutic, melo-terapeutic, reflexoterapia, masaj de întreținere corporală, facial, capilar, etc. Puțini cunosc însă beneficiile masajului iarna.

Care sunt beneficiile masajului iarna?

Câți pot afirma că se simt excelent iarna? Zilele sunt tot mai scurte, vremea este rece și posomorâtă. În asemenea condiții, există totuși o metodă eficientă care să readucă zâmbetul pe buze: masajul. Și-n timp ce această metodă este binevenită tot anul, iarna este anotimpul în care masajul devine mai puțin răsfăț și mai mult – o necesitate.

Sunt cel puțin 4 motive ca să apelezi la masaj în lunile reci ale anului. Iată care sunt acestea:

Beneficiile masajului iarna: ridică buna dispoziție

Depresia este o afecțiune sezonieră. Ea apare frecvent iarna, când există mai puțină lumină naturală a soarelui, iar vremea este sumbră.

În timpul zilei, creierul eliberează serotonină – o substanță chimică care ne face să ne simțim fericiți și motivați. Pe perioada iernii, dat fiind faptul că zilele sunt mai scurte, creierul eliberează o cantitate mai mică din acest compus chimic. Astfel apare sentimentul de nefericire și pesimism. Ne e tot mai greu să ne trezim dimineața. Devenim mofluzi și nesociabili. Nu putem intra, însă, în hibernare. Care este soluția? Masajul ne poate îmbunătăți dispoziția, deoarece relaxează și confera un sentiment de întinerire. De asemenea, stimulează secreția de serotonină și endorfine – aceleași substanțe chimice pe care corpul le produce singur, atunci când soarele strălucește.

Beneficiile masajului iarna: întărește sistemul imunitar

Pe lângă depresie, iarna suntem nevoiți să ne luptăm și cu diverse afecțiuni (răceală, gripă). Riscul de îmbolnăvire este mare. Cine nu-și dorește ca sistemul său imunitar să facă față cu brio tuturor germenilor care ne pândesc pe stradă, la muncă sau în transportul public? Iată o veste bună: masajul întărește sistemul imunitar. Explicația e simplă. Celulele care luptă împotriva infecțiilor se găsesc, cu precădere, în țesutul limfatic. Uneori, la fel ca și oamenii, acestea trebuie împinse de la spate pentru a acționa. Aici intervine masajul. Palparea delicată a zonei din jurul ganglionilor limfatici încurajează celulele albe din sânge să se pună pe treabă și să învingă bolile.

Beneficiile masajului iarna: hidratează pielea

Pielea uscată este o altă problemă frecventă, care apare iarna. Umiditatea și temperaturile scăzute o deshidratează. Cremele hidratante sunt o soluție. Un remediu împotriva acestei neplăceri poate fi însă și masajul! Uleiurile naturale și esențiale, care însoțesc procesul, pătrund mai bine în piele, hidratând-o intens.

Ce tip de produse accentuează beneficiile masajului iarna?

Pentru ca beneficiile masajului iarna să fie cu adevărat resimțite, alege produse wellness de calitate. O opțiune sunt cele de la Kosmo Oil. Poți folosi:

  • Ulei Balsamic Fortifiant. Bogat în uleiuri esențiale de mentă și eucalipt, Uleiul Balsamic Fortifiant echilibrează tonusul muscular și combate oboseala.
  • Cremă hidratantă cu bambus. Bambusul joacă un rol esențial în sinteza colagenului, îmbunătățind elasticitatea și rezistența pielii. De asemenea, hidratează pielea, lăsând-o catifelată la atingere.

MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*