Beneficiile masajului pentru cei care aleargă frecvent

Este foarte probabil ca masajul să vă ajute să vă îmbunătățiți flexibilitatea și să reduceți riscul de vătămare, precum și să beneficiați de o serie întreagă de alte beneficii! Masajul și alergatul merg mână în mână și de aceea, specialiștii recomandă cele două opțiuni pentru cei care doresc să se simtă bine fizic și psihic.

Cum ajută masajul
Alergarea necesită contracții musculare susținute, repetitive. Cu cât aceste contracții sunt mai mari, cu atât este mai mare forța generată și cu atât mai multe fibre musculare trebuie sa se scurteze. Aceste contracții musculare susținute, repetate, se traduc în viteză, putere și distanță, permițându-ne să alergăm mai mult și mai repede.

Cu toate acestea, acest lucru se poate traduce, de asemenea, prin mușchi strânși, pierderi de mișcare și scăderea circulației în cazul țesuturilor comprimate. Masajul funcționează perfect pentru cei care doresc etanșeitate musculară, pentru a restabili mișcarea normală și pentru a îmbunătăți circulația.

Pe scurt, masajul îmbunătățește eficacitatea sistemului circulator. Acest sistem este responsabil pentru transferul de oxigen, livrarea de nutrienți și eliminarea deșeurilor la nivel celular. Sistemul nostru circulator furnizează sânge îmbogățit cu oxigen și nutrienți, cum ar fi glucoza și electroliții, la țesutul muscular. Apoi, preia și elimină subprodusele metabolice musculare și deșeurile.

În plus, sistemul circulator afectează și toate celelalte sisteme ale corpului. Prin urmare, creșterea eficienței sistemului circulator influențează direct sau indirect întregul organism. O mai bună circulație înseamnă o livrare mai bună a nutrienților și a oxigenului în celulele și țesuturile din jur.

Masajul terapeutic oferă răspunsuri fiziologice specifice
Masajul terapeutic poate determina răspunsuri fiziologice foarte specifice, cum ar fi creșterea circulației sanguine, creșterea diametrului vaselor de sânge și scăderea tensiunii arteriale. Aceste efecte sunt semnificative pentru toată lumea, dar au o importanță deosebită pentru un alergător care caută modalități de recuperare mai rapidă, interesat de prevenirea rănilor și îmbunătățirea performanței.

Rețineți totuși că masajul terapeutic înseamnă un tip specific de masaj, care implică aplicarea unei presiuni profunde care este proiectată pentru a fi corespunzătoare pentru țesutul moale. Acest lucru este foarte diferit de masajul de tip SPA sau simplul masaj relaxant și trebuie ă fie efectuat de un terapeut specializat în tehnicile aferente masajului terapeutic.

Beneficii multiple ale masajului terapeutic
În rândurile care urmează, vă vom dezvălui câteva intre cele mai importante beneficii pe care vi le oferă masajul terapeutic:

  • Dilatează vasele de sânge care promovează circulația și scade tensiunea arterială
  • Ajută fluxul sanguin venos
  • Promovează eliminarea rapidă a deșeurilor metabolice
  • Îmbunătățește capacitatea de transport a oxigenului în celulele roșii din sânge
  • Îmbunătățește funcția pulmonară prin slăbirea mușchilor respiratori strânși
  • Reduce durerile musculare și oboseala
  • Crește / restabilește intervalul mișcării articulate
  • Reduce nivelurile de cortizol și nivelurile de norepinefrină și epinefrină
  • Restaurează postura și mersul
  • Îmbunătățește vindecarea țesutului conjunctiv

Efectele cumulative ale masajului terapeutic
Este important să rețineți faptul că efectele masajului sunt cumulative. Aceasta înseamnă că efectele și beneficiile cresc cu masaje secvențiale, repetitive. Primirea unui masaj înainte de o cursă nu va avea aceleași beneficii ca și un program regulat de terapie prin masaj pe tot parcursul antrenamentului.

Masajul terapeutic, de asemenea, funcționează cel mai bine sub forma unui program de prevenție. O dată ce un atlet suferă un prejudiciu efectiv, solicitarea de asistență medicală vine mai întâi. După un diagnostic corect și un tratament medicamentos corespunzător, terapia prin masaj poate deveni parte a procesului de recuperare.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*