Beneficiile masajului

Masajul poate fi un instrument puternic care poate sta la baza sănătății și a stării de bine.  

beneficiile masajului

Masajul nu mai este disponibil, astăzi, numai prin intermediul spa-urilor de lux și a clinicilor de wellnes de lux. Astăzi, masajul este oferit în clinici, spitale și chiar și saloane de înfrumusețare. Iată care sunt  beneficiile sale pentru sănătate și la ce trebuie să te aștepți în timpul unei ședințe de masaj.

Ce este masajul?

Masajul este un termen general pentru presare, frecare și manipularea pielii, a mușchilor, a tendoanelor si ligamentelor. Masajul poate varia de la netezire subtilă la presiune profundă. Există mai multe tipuri de masaj, inclusiv aceste tipuri comune:

Masajul suedez. Acesta este o formă de masaj blând care se practică în accidente vasculare cerebrale, și care presupun tehnici de frământare, mișcări circulare adânci, și vibrație pentru a ajuta la relaxarea și energizarea corpului.

Masajul profund. Această tehnică de masaj se folosește de obicei, pentru a-i ajuta pe cei cu leziuni musculare cauzate de răni. În acest tip de masaj se folosesc mai întâi mișcări lente, după care se trece la mișcări mai profunde care să acționează asupra mușchilor și țesutului conjunctiv.

Masajul  sportiv. Acesta este similar cu masajul suedez, dar este orientat spre persoanele implicate în activități sportive pentru a ajuta la prevenirea sau tratarea rănilor.

Beneficiile masajului.

Masajul este, în general, considerat ca făcând parte din medicina complementară și alternativă. Studiile efectuate arată că  masajul este un tratament eficient pentru reducerea stresului, durerea și tensiunea musculară. De asemenea, din ce în ce mai multe studii susțin că masajul acționează eficient și asupra următoarelor afecțiuni:

  • Anxietate
  • Tulburări digestive
  • Fibromialgia
  • Dureri de cap
  • Insomnie legată de stres
  • Sindromul de durere miofascială
  • Tulpini ale țesuturilor moi sau leziuni
  • Leziuni sportive
  • Dureri articulare temporomandibulare

Un studiu efectuat în 2010 a demonstrat că masajul poate stimula activitatea celulelor albe, aliații tăi împotriva infecțiilor sau tumorilor, atât în cazul bebelușilor, cât și în cazul adulților.

La ce să te aștepți în timpul unei ședințe de masaj?

Înainte de ședința de masaj terapeutic, specialistul ar trebui să te întrebe dacă ai anumite simptome, detalii legate de istoricul medical și despre rezultatele pe care le aștepți de la masaj. Terapeutul ar trebui să-ți explice tipul de masaj și tehnicile pe care le folosește. 
În cadrul unei ședințe obișnuite de masaj, pacientul se va dezbraca atât cât se va simți confortabil și va purta haine lejere. Se va așeza pe o masă specială și va fi acoperit cu un prosop de hârtie. Terapeutul ar trebui să facă o evaluare prin atingere pentru a localiza zonele dureroase sau tensionate și pentru a determina cât de multă presiune poate să aplice. 
O sesiune de masaj poate dura între 15-90 de minute, în funcție de tipul de masaj și de timpul pe care pacientul îl are la dispoziție.

Sursă foto: IMR Massage


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*