Află totul despre masoterapie. Ce este, ce presupune cum se efectuează.

Masoterapia este un termen general pentru tratamentul medical sau terapeutic prin masaj. Masajul ca terapie este una dintre cele mai vechi, forme eficiente de îngrijire medicală. Nimeni nu știe cu adevărat misterul dincolo de ce funcționează terapia cu masaj – știm doar că așa este.

Masoterapia este considerată o terapie holistică deoarece reduce ritmul cardiac ajutând la relaxarea tuturor mușchilor corpului. De asemenea, ajută la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățește circulația sângelui, îmbunătățește sistemul limfatic și crește eliberarea analgezicelor naturale ale organismului (cum ar fi endorfinele). Există multe tipuri diferite de terapii de masaj disponibile, fiecare cu propriul stil și scop. Unele terapii ajută tonusul și mențin sănătatea corpului, în timp ce altele lucrează pentru a ușura diferite tipuri de durere și stres. Terapia prin masaj ajută și la îmbunătățirea funcțiilor sistemului muscular, circulator, limfatic, nervos și scheletic. Creează un organism mai puternic și mai sănătos care se poate recupera rapid din cauza bolilor și a rănilor. Masajul implică în mod obișnuit manipularea țesuturilor corpului, pentru a ușura tensiunea și durerea și pentru a promova relaxarea. Terapia prin masaj include și menținerea pozițiilor, care întinde țesuturile moi și exercită presiune asupra corpului. Acest lucru îmbunătățește flexibilitatea și reduce tensiunea musculară.

Unele dintre cele mai populare forme de masoterapie includ masajul profund, masajul sportiv, masajul suedez și terapia cu punct de declanșare.

Masajul profund este o tehnică care se concentrează asupra manipulării straturilor profunde ale țesutului muscular. Zonele tensionate ale corpului sunt masate de mâini folosind presiune profundă și curse lente. Funcționează pentru eliberarea tensiunii prin slăbirea mușchilor și prin promovarea bunei circulații a sângelui și a oxigenului.

Un tip de masaj este destinat sportivilor fie înainte, fie după un eveniment sportiv. Ajută atletul să obțină performanțe mai bune și să-și relaxeze mușchii după un antrenament intens. Ajută la îmbunătățirea flexibilității, la reducerea tensiunii musculare și a oboselii și la prevenirea rănilor.

Masajul suedez este folosit pentru a crește circulația sângelui și oxigenului în organism și pentru a promova relaxarea. Se integrează o varietate de tehnici de masaj, cum ar fi frământarea, vibrațiile, loviturile lungi, atingerea, întinderea și îndoirea. Acesta a fost dezvoltat de un medic suedez în secolul al șaptesprezecelea, de aici și numele.

În cele din urmă, terapia punctului de declanșare, numită și terapia cu punct de declanșare miofascial, utilizează un sistem de aplicare a unei presiuni ușoare asupra zonelor tensionate ale corpului pentru a ușura stresul și durerea.

Acestea sunt doar câteva dintre tehnicile care pot fi incluse în masaj. Există mai multe tehnici de masoterapie, fiecare cu beneficii unice – trebuie doar să o găsești pe cea potrivită pentru tine.

Sursă foto: INSTITUT MC


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*