PRODUSE MASAJ

Masajul este o metodă terapeutică accesibilă și necesară tuturor, pe piață existând o categorie foarte largă de produse masaje care îți vor întregi experiența. Fiind la îndemâna oricărui, masajul este metodă aleasă de mulți pentru ameliorarea diferitelor tipuri de dureri fizice, recuperare, relaxare si tonifiere.

Poți face masaj apelând la serviciile unu salon specializat sau te poți bucura de efectele sale terapeutice chiar la tine acasă. Nu ai nevoie condiții speciale, ci doar de câteva produse masaj, cu rolul de a amplifica efectele terapeutice.

Pentru un masaj ca la carte nu-ți trebuie decât puțină îndemânare și câteva cunoștințe despre produsele de masaj existente pe piață, pentru a putea lua cea mai bună alegere pentru tine. Mai jos, găsești o listă cu detalii despre efectele și modul de întrebuințare a celor mai în vogă produse masaj.

Produse masaj: uleiuri esențiale

Unul dintre produse masaj vedetă, care nu lipsește din niciun salon de masaj și pe care de multe îl găsim chiar la noi în casă, fără să știm exact cum am putea să-l folosim, este uleiul essential vegetal. Pe piață există o gamă inifinită de uleiuri pentru masaj, de la cele obișnuite, precum uleiul de cocos și cel de migdale dulci, la arome orientale sau exotice, precum moscul, florilele de portocal, bambusul, cacaoa sau chiar cânepa.

Marile salone de masaj combină, de regulă, mai multe tipuri de ulei pentru o experiență cât mai profoundă și cât mai plăcută. Iată câteva dintre cele mai foloiste uleiul în astfel de centre, uleiuri pe care le găsești în magazinele naturiste și în farmacii și pe care le poți folosi cu încredere acasă. Este bine să stii că dacă vrei să combini mai multe uleiuri într-unul singur, trebuie să fii atent ca proporțiile să fie potrivite. De asemenea, ai grijă să alegi acele uleiuri pentru masaj care conțin numai ingredinte naturale. Desi sunt puțin mai scumpe, calitatea diferă cu mult și vei vedea că diferența de preț este, totuși, justificată.

Uleiul de avocado

Uleiul de avocado este obținut prin presarea fructelor. Fiind un ulei foarte dens și greu se amestestecă, de obicei cu alte uleiuri, mai ușoare, precum cel de migdale dulci, cocos sau jojoba. Uleiul de avocado este unul dintre cele mai folosite produse masaj datorită proprietățiilor benefice pe care le conține: de vindecare, antibacteriene si antirid, putând fi astfel folosit cu success în masajul facial pentru reducerea ridurilor fine.

Uleiul de avocado este foarte bogat în postasiu, vitaminele A, B1, B2 și D, dovedindu-se a fi un produs de masaj util în tratamentul eurpțiilor cutanate și a ezcemelor. Totodată, face minuni în cazul pielii crapăte, cum ar fi pielea călcăielor. Acest lucru se datorează complexului de vitamine pe care uleiul de avocado îl conține, ce are propietăți regenerabile și de restructurare. Acesta mai conține și acod pantoneic, care redă și menține elasticitatea pielii.

Deși este un ulei foarte greu, motiv penttru care se recomandă utilizarea lui în combinție cu alte uleiuri pentru masaj, acesta este rapid absorbit în piele datorită prezenței fitostereolilor și a lecitinei.

În ciuda greutății sale, prezența lecitinei și a fitosterolilor îi permite să fie absorbit rapid, făcându-l ideal pentru masaje. Nu în ultimul rând, uleiul de avocado stimulează metabolizarea colagenului, îmbunătățind regenerarea celulelor.

Uleiul de migdale

Uleiul extras din migdale are culoarea galben-pal și o textură ușoară, fiind foarte ușor de răspândit pe suprafețe mari de piele. Acest lucru îl face să fie un produs ideal pentru masajul spatelui sau al picioarelor, de la pulpe până la glezne.

Printre principalele efecte ale uleiului de migdale, care îl fac să fie un produs de masaj atât de popular, se numără propietățile sale de calmare, catifelare și înmuiere a pielii și de ameliorare a durerilor musculare. Totodată, hidratează în profuzime, fiind asftel un produs de masaj ideal pentru refacerea epidermei.

Uleiul de scorțișoară

Uleiul de scorțișoară este un produs excelent pentru masajul feței, folosit adesea în tratamentele antirid. Acesta hidratează în profunzime pielea uscată atunci când este amestecat cu crema de față. Atenție, însă, la cantitatea folosită. Uleiul de scorțișoară este foarte puternic și înțepător și poate produce iritații dacă este folosit în exces. Utilizat însă cu măsură – de exemplu, câteva picături adăugate în tubul unei crème de față, pot face minuni pentru pielea ta.

Masajul facial cu ulei de scorțișoară ar trebui făcut pentru o perioadă de cel puțin 10 minute, pentru a putea fi absorbit în profunzime în piele. Chiar și așa, la finalul sesiunii de masaj vei observa un surplus de ulei, care poate fi elimiant cu ușurință tamponând fața cu un șervețel curat sau cu o dischetă demachiantă din bumbac sau alta fibra naturală.

Ulei de cocos

Cercetările recente au descoperit că uleiul de cocos este un aliat de nădejde în lupta cu stresul și ridurile. Aroma sa naturală are efecte calmante, de relaxare și reducere a stresului, care îl fac un produs de masaj ideal pentru încheierea unei zile lungi și obositoare.

Pe lângă efectele de reducere a sresului, uleiul de cosos poate înlocui cu succes loțiunile de hidratare ale tenului uscat și îmbătrânit. Grăsimile saturate care se găsesc din belșug în compoziția sa acționează împotriva ridurilor și ameliorează diferitele afecțiuni dermatologice, precum eczemele, psoriazisul sau dermatita.

Produse masaj: rola cu bile pentru picioare

Ideală pentru picioarele obosite, rola cu bile este un produs de masaj de dimensiuni realtiv mici, care seamănă cu un grătar. Pe baralele transversale are montate bile sau rotițe zimțate din lemn, de unde și numele – rola cu bile.

Modul de funcționare este foarte simplu: tot ce trebuie să faci este să-ți treci tălpile înainte și înapoi peste bilele sau rotițele zimțate. Poți face acest lucru desculț sau cu ciorapi, însă efectul este mai profund atunci când ai tălpile goale.

Acest aparat este un produs de masaj foate util pentru cei care din princina jobului petrec o perioadă semnificativă de timp în picioare fără a se deplasa, dar și pentru cei care stau excesiv pe scaun, la birou. Rola ajută la detensionarea picioare umflate și la reducerea senzației groaie care apare la sfârșitul zilei. 5-6 minute de fracționare a picioarele pe bilele zimțate ale rolei pentru masaj sunt suficiente pentru a asigura confortul în următoarele 2-3 ore.

Produse masaj: eșarfa cu bile pentru spate

Asemănătoare cu un prosop îngust și lung, care are prinse transversal bile din lemn, această efarfă este un produs de masaj foarte apreciat în rândul celor cu un stil de viață sedentar. Este, de asemenea, utilă pentru cei cu atrofie musculară la fese sau la mușchii paravertebrali, dar și pentru care ridică greutăți.

Pentru a te bucura de efectele sale benefice trebuie să procedezi întocmai ca și cum te-ai șterge pe spate cu un prosop după ce ai ieșit din duș. Această tehnică, deși foarte simplă, are un efect puternic relaxant pentru musculatura posterioară a spatelui și a picioarelor.

Produse masaj: husa cu bile

Husa cu bile este un accesoriu destinat scaunelor din mașină sau de la  birou, fiind un fel de „apărătoare” a scaunului. Este alcătuită din bile de mărime medie și se poziționează pe spătarul și șezutul scaunului. Astfel, persoana care stă așezată un timp îndelungat pe scaun își poate fracționa mușchii spatelui și ai feselor, mișcându-se din când în când. Cu ajutorul husei cu bile, poți beneficia de câteva clipe de confort și relaxare fără a fi necesar să-ți întrerupi activitatea.

Produse masaj: ventuzele pentru masaj

Ventuzele sunt un produs pentru masaj foarte util si frecvent utilizat în combatarea celulitei și a kilogramelor nedorite. Masajul cu ventuze este o formă de terapie veche de mii de ani, dar care a fost adoptată vremurilor moderne și, cu ajutorul tehnologiei, a devenit unul dintre cele mai populare moduri de a scăpa de greutatea excesivă. Este, de asemenea, o formă de masaj non-invazivă, cu efecte în profunzime. Vacuum-ul creat în interiorul ventuzei ajută la eliminarea toxinelor acumulate, de-a lungul timpului, în piele și muschi. Acest proces are loc prin stimularea circuitului sanguin și al limfei.

Pentru eliminarea celulite sunt necesare minim șapte ședințe a cate 30 de minute de masaj cu ventuze. Avantajul este că în cadrul unei singure ședințe poți acoperi toate zonele problematice, ventuzele fiind special create pentru a acoperi suprafețe mari de piele. O intensitate prea mare poate cauza învinețirea pielii, proces, care, deși nu este periculos și nu necesită asistența medicului, conferă un aspect neplăcut.

Pe lângă combaterea kilogramelor în plus și a celulitei, ventuzele s-au dovedit a fi utile și în tratarea durerilor musculare, atunci când ședințele sunt practicate cu regularitate.

Produse masaj: bețe de bambus

Bețele de bambus fac parte din categoria prouselor de masaj folosite de mii de ani în medicina tradițională chineză. Nu cu mult timp în urmă, faimoasă metodă de masaj asiatică a trecut granițele țărilor europene, devenind o practică obișnuită în cultura occidentală. Masajul cu bețe de bambus nu lipsește nici din saloanele de pe meleagurile noastre, fiind popular printre vedete. Acesta stimulează tonifica musculatura și stimulează circulația sângelui.

Rulate din vârful picioarelor până la ceafă, bețele de bambus sunt adevărate surse de relaxare, dar și de combatere a durerilor musculare. De regulă, se folosesc trei tipuri de bambus. Din cel clasic sunt confecționate bețele medii pentru picioare, bambusul-fagot este folosit pentru bețele realizate din mai multe segmente, iar bețele din bambus-solnită sunt umplute cu uleiuri esențiale.

Produse masaj: mierea

Masajul cu miere de albine are acțiune benefică nu numai asupra pielii, dar și asupra întregului organism uman. La fel ca bețele de bambus, mierea este un produs de masaj folosit de foarte mult timp în cultura asiatică, pentru proprietățile sale antibacteriene.

Pentru un masaj la carte, mierea se amestecă cu cu câteva picături de ulei esential, precum uleiul de lâmâie, migdale, portocale, cocos sau magnolie.

 

Masajul de-a lungul timpului

În zilele noastre cu greu găsim pe cineva care să nu fi experimentat masajul, măcar o dată. Fie că ai fost la un salon sau la spa, fie că ai primit un masaj acasă sau în cabinetul de recuperare medicală, ai avut parte de beneficiile pe care le aduce un […] mai mult »

Cum să scapi de durerile reumatice cu ajutorul masajului?

Principalul simptom al afecțiunilor reumatice este durerea, iar persoanele care suferi de astfel de boli se plâng deseori că le este afectată calitatea vieții, dar și capacitatea de muncă din cauza durerilor uneori insuportabile pe care le au. Durerile reumatice se manifestă de obicei într-o anumită zonă, cum ar fi […] mai mult »

Ce ulei de masaj să alegi pentru stările de oboseală

Ce ulei de masaj să alegi pentru stările de oboseală?

Iarna este perioada anului când suntem toți cei mai obosiți. Așadar, după o perioadă festivă aglomerată și în profunzimea iernii, când mișcarea în aer liber nu mai este la fel de prezentă, care este cea mai bună perioadă a anului decât aceasta ca să vă concentrați asupra modului în care […] mai mult »

Două produse-minune care te vor ajuta să te relaxezi

O ședință de masaj după o zi grea la muncă poate face diferența. Oferă-ți o oră de relaxare zilnică, astfel încât să reîncepi următoarea zi cu multă energie și fără a resimți oboseala. Masajul este una dintre cele mai vechi tehnici prin care poți scăpa de tensiune și prin care […] mai mult »