5 beneficii ale masajului pentru corp și minte!

Chiar dacă nu recunoaştem direct, în această perioadă suntem cu toţii cam obosiţi, stresaţi, extenuaţi şi nervoşi. Serviciul obositor, copiii care ne iau de odihniți când aungem acasă, precum și îndatoririle zilnice nu ne lasă mult timp pentru suficientă recreare şi odihnă. Atunci, o soluție poate veni și de la câteva ședințe de masaj.

De fapt, relaxarea este principalul beneficiu al masajului și este modalitatea de a lăsa corpul să se destindă, să decontractureze toţi muşchii. În același timp, dacă avem corpul mai relaxat, și mintea parcă funcționează mai bine și găsim cele mai bune soluții cu privire la problemele care ne presează. Masajul de relaxare, prin manevrele lui lente poate decontractura musculatura, detensiona nervii, destinde creierul şi elibera contracturile articulare. De asemenea, ajută la eliberarea de endorfine şi serotonină, iar starea noastră de bine se vede cu ochiul liber. După o şedință de masaj relaxant ai senzația că te-ai oduhnit ca niciodată, uiți de oboseală, corpul tău parcă zboară, îți regăseşti forța de a o lua de la capăt.

Al doilea beneficiu al masajului este cel prin care este considerat o formă de tratament paramedicală în urma unei afecţiuni şi nu numai. Acesta se realizează pe zona tensionată, în scopul de a ameliora simptomele apărute. Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicală şi este un bun tratament pentru afecţiunile motorii. De asemenea, el stimulează circulaţia sângelui, are efect antialgic, îmbunătăţeşte mobilitatea articulară şi metabolismul local. Cum vorbeam de faptul că stimulează circulația sângelui, automat și funcțiile creierului sunt mult îmbunătățite.

Cel de-al treilea punct forte al masajului este că vă scapă de unele imperfecțiuni ale pielii. Masajul anticelulitic este acel tip de masaj aplicat local pe zonele afectate de celulită, în scopul de reducere a acesteia. Se face de obicei pe şolduri, picioare, fese şi abdomen. Pentru un efect mai bun, se recomandă folosirea unor uleiuri sau creme speciale, preferabil din ingrediente naturale, pentru ca pielea dumneavoastră să nu aibă de suferit. Aici vă puteți folosi cu succes de produsele speciale pentru masaj anticelulitic de la Kosmo Oil, care vă vor scăpa rapid de aspectul inestetic al celulitei, iar pielea dumneavoastră va fi exact cum vă doreați.

Și dacă tot vorbeam la început de stresul care ne înconjoară, un al patrulea beneficiu al masajului este că ajută la eliminarea acestuia din organism, dar şi elimină tensiunile articulare, stimulează limfa, detensionează muşchii contractaţi, echilibrează sistemul nervos, calmându-l şi stimulându-l. Este recomandat chiar şi femeilor însărcinate.

La final, am lăsat al cincilea beneficiu al masajului, pentru că este special pentru femei. Acestea pot folosi ședințele de masaj pentru a mai încetini procesul de îmbătrânire şi a reda un aspect mai tânăr feţei. Masajul poate fi practicat începând cu vârsta de 25 de ani, astfel se va asigura tonifierea muşchilor feţei. Și aici vă recomandăm tot produsele de la Kosmo Oil, care vor face ca ședințele de masaj să fie o plăcere, iar ingredientele naturale care intră în alcătuirea acestora vor contribui și ele la aspectul sănătos al pielii.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*