Beneficiile acidului hialuronic pentru piele

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru care necesită o îngrijire constantă. Spălarea, exfolierea, hidratarea și protejarea pielii noastre ar trebui să facă parte din ritualul zilnic de îngrijire.

Totuși, toate aceste gesturi nu reușesc să împiedice declinul natural al elasticității și al aspectului tineresc al pielii noastre. Dar iată că își face apariția pe scenă un ingredient care este din ce în ce mai folosit pentru a menține suplețea și aspectul tineresc al pielii. Este vorba despre acidul hialuronic.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanță naturală produsă de organism, cunoscută pentru capacitatea sa de a reține o cantitate mare de apă. Nu este de fapt un acid, ci un lanț liniar bazat pe zahăr, cunoscut sub denumirea de glicozaminoglican. Este o moleculă-cheie care păstrează umezeala în piele și contribuie la aspectul său tineresc. Totodată, acționează ca un amortizor de șoc la nivelul articulațiilor.

Prezența acidului hialuronic în piele scade natural odată cu înaintarea în vârstă. Pe măsură ce cantitatea de acid hialuronic din piele se diminuează, liniile fine și ridurile devin mai vizibile, întrucât fermitatea și hidratarea pielii nu mai sunt susținute de aceeași cantitate generoasă de acid hialuronic.

Una dintre modalitățile cele mai sigure prin care pielea poate căpăta din nou un aspect tineresc este prin completarea rezervei de acid hialuronic. Acest lucru se poate face în două moduri. O modalitate este prin aplicarea topică pe piele, iar a doua modalitate este prin injectarea în piele, procedură cunoscută sub denumirea de fillere cu acid hialuronic.

Injecții cu acid hialuronic

Soluțiile injectabile cu acid hialuronic au rolul de a oferi pielii un aspect mai tineresc, de a diminua ridurile prin umplerea pliurilor pielii și de a mări volumul acolo unde se dorește. De exemplu, multe femei optează pentru fillere cu acid hialuronic la nivelul buzelor, pentru a avea buze mai mari și mai pline. Alte femei optează pentru acid hialuronic injectabil pentru diminuarea liniilor fine sau pentru a crea iluzia unor pomeți mai fermi.

Există numeroase tipuri de fillere cu acid hialuronic, fiecare cu diferite longevități. Pe parcursul timpului, acidul hialuronic este dizolvat în mod natural, motiv pentru care o astfel de procedură se poate menține pe o perioadă de 6 luni până la maximum un an.

Acid hialuronic pentru utilizare locală

În afară de injecții, acidul hialuronic în diferite forme poate fi aplicat și local. Formulele topice de acid hialuronic sunt diferite de formele injectabile, deoarece moleculele trebuie să fie mai mici pentru a se infiltra în bariera pielii. În gama de cosmetice Retinol Complex găsim și o astfel de formulă locală de acid hialuronic. Este vorba despre crema de noapte antirid cu acid hialuronic care stimulează producția de colagen și țesut conjunctiv, hidratează și îmbunătățește elasticitatea pielii. Totodată, reface pielea matură, redă fermitatea și stimulează funcționalitatea celulară.

Una dintre întrebările legate de acidul hialuronic local este dacă poate intra cu adevărat în piele. Numeroase cercetări arată că podusele care conțin acid hialuronic de dimensiuni mici reușesc să penetreze bariera pielii și să pătrundă în piele.

Mai multe studii clinice au analizat modul în care acidul hialuronic local poate ajuta pielea. De exemplu, un studiu care a implicat aplicarea topică a acidului hialuronic de dimensiuni nano s-a concluzionat cu o îmbunătățire a hidratării și elasticității pielii și o diminuare a adâncimii ridurilor. Un alt studiu cu produse topice de acid hialuronic aplicat pe buze a indicat o îmbunătățire a texturii, a culorii și hidratării buzelor, precum și o reducere a ridurilor din jurul gurii.

În concluzie, se poate spune că acidul hialuronic este o soluție pentru toate persoanele care doresc o piele revitalizată, mai tânără și mai elastică.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*