Cum putem să avem grijă de o piele reactivă și sensibilă?

Pielea reactivă și sensibilă are nevoie de o îngrijire specială. Pentru a-i oferi îngrijirea de care are nevoie, trebuie să știm în primul rând care sunt acele cauze care provoacă reacții excesive și conduc la o sensibilitate și mai severă.

Iată în rândurile de mai jos câteva dintre cauzele pe care ar trebuie să le evităm:

Apa caldă: Pielea reactivă, sensibilă sau afectată de rozacee este mai sensibilă la schimbările de temperatură. Aceasta înseamnă contactul direct cu apa caldă sau fierbinte la duș, dar și ori de câte ori consumăm lichide calde sau fierbinți, precum ceaiul sau cafeaua.

Săpunuri: Săpunurile elimină uleiurile naturale ale pielii. În cazul persoanelor care suferă de piele sensibilă și reactivă sau de rozacee, acest lucru poate fi deosebit de iritant deoarece scade performanța barierei pielii, creând un ciclu vicios, în care pielea devine mai reactivă, pe măsură ce funcția de barieră cutanată a pielii se deteriorează.

Ingrediente exfoliante: Ingredientele care sunt utilizate în mod obișnuit pentru a exfolia pielea, cum ar fi acidul salicilic și acidul glicolic pot fi foarte iritante pentru cei cu rozacee sau pentru cei cu piele sensibilă și reactivă. Pe de altă parte, exfolierea este un procedeu important, așa că cel mai bine este să discutați cu un specialist despre exfolierea chimică.

Ingrediente care provoacă iritații și uscăciune: Există multe ingrediente care nu sunt bine tolerate de cei care au pielea sensibilă și reactivă. Un exemplu este peroxidul de benzoil. Deși nu toate aceste persoane vor fi sensibile la peroxidul de benzoil, e bine de știut că acest ingredient poate usca pielea și poate deteriora sever funcția barierei naturale cutanate.

Modalități de îngrijire a pielii sensibile și reactive

Cheia pentru o piele sensibilă și reactivă constă în utilizarea produselor cu efect antiinflamator și calmant. Iată câteva exemple:

Soluție de curățare a feței pe bază de sulf: În timp ce produsele de curățare pot fi iritante pentru piele, produsele de curățare pe bază de sulf pot fi de mare ajutor pentru persoanele care suferă de rosacee sau pentru cele cu ten sensibil și reactiv. Sulful are proprietăți antiinflamatorii și diminuează inflamația pielii. Persoanele care suferă de alergii la medicamente pe bază de sulf nu ar trebui să utilizeze soluții de curățare a feței pe bază de sulf.

Creme hidratante:  Hidratarea pielii sensibile cu o cremă blândă și reparatoare poate avea efecte calmante. Gama de creme Retinol Complex Ultra Lift include o cremă special formulată pentru pielea fragilă. Este vorba de crema antirid pentru piele uscată cu proteine din mătase. Retinolul din compoziția cremei împreună cu proteinele de mătase extrase din firul dublu produs de viermele de mătase sunt două dintre cele mai benefice ingrediente pentru pielea uscată, sensibilă și fragilă. Proteinele de mătase formează la suprafața pielii o peliculă subțire și invizibilă, cu rol de hidratare și protecție.

Protecție solară corespunzătoare: protecția solară reprezintă o parte esențială din îngrijirea de care are nevoie pielea sensibilă, reactivă sau afectată de rozacee. Cremele chimice au potențialul de a irita pielea, așa că dacă utilizați o cremă hidratantă cu protecția solară încorporată, citiți eticheta pentru a vedea dacă este formulată pe bază de substanțe chimice sau fizice. Oxidul de zinc și dioxidul de titan sunt protecții solare fizice.

Cheia pentru a avea o piele fericită și sănătoasă constă într-un regim de îngrijire cât mai simplu. Dacă în prezent utilizați mai multe produse faciale diferite și constatați că pielea este și mai sensibilă și reactivă, încercați să folosiți o bună perioadă doar câteva produse vitale. Pentru unele persoane, produsele de machiaj sunt vitale pentru a face față provocărilor zilei fără să simtă disconfort. Pentru alte persoane, poate fi vorba de o cremă hidratantă blândă.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*