Sunteți din București? Ce ziceți de un masaj?

Fizic sau emoțional, masajul pare să întrunească toate calitățile necesare pentru a face dintr-un simplu procedeu medical de stimulare și destindere a mușchilor, o adevărată plăcere. Există nenumărate tipuri, care promit numeroase beneficii. Dacă-n clipa aceasta vă gândiți să optați pentru masaj, decizia se anunță din start complicată.

Și asta pentru că cei care stăpânesc arta masajului, practicându-l de mii de ani, au reușit să dezvolte peste 80 de tipuri diferite! Partea bună e că aveți de unde alege. Partea mai puțin bună? Greutatea de a lua o decizie. Puteți firește să țineți cont de ambianța pe care v-o doriți, tipul de presiune pe care doriți să-l exercite asupra mușchilor voștri o pereche de mâini, antebrațe, coate, ba chiar uneori picioare sau instrumente speciale, de banii pe care sunteți dispuși să-i cheltuiți etc. Noi vă sugerăm să citiți în continuare acest articol. Pentru că livrează datele esențiale pe care trebuie să le cunoașteți despre masaj, ofertele existente la București, costurile și beneficiile de care vă puteți bucura. Dar mai întâi de toate, de ce ar trebui să optăm pentru o ședință de masaj?

Masajul – un mod de a lupta contra stresului și agitației din capitală!

La întrebarea de ce masaj?, găsim cel puțin 11 răspunsuri:

  • Relaxarea e asigurată
  • Elimină stresul
  • Anihilează stările de depresie/ anxietate
  • Îmbunătățește postura corporală
  • Favorizează buna funcționăre a sistemului nervos
  • Duce la scăderea tensiunii arteriale
  • Îmbunătățește circulația
  • Crește tonusul muscular
  • Menține elasticitatea pielii
  • Reduce riscul de apariție a migrenelor
  • Are efecte pozitive asupra unor boli precum artrita sau diabetul.

Unde vă puteți bucura în București de cel mai bun masaj?

Firește, cea mai bună publicitate e cea făcută din gură-n gură, așa că recomandările prietenilor sau cunoscuților se dovedesc întotdeauna extrem de utile.  Trebuie să știți că Bucureștiul se arată extrem de ofertant la capitolul masaj. O simplă căutare pe google vă poate direcționa la peste 35 de companii care prestează asemenea servicii, clinicile și saloanele fiind poziționate prin toate sectoarele orașului, ceea ce înseamnă că puteți găsi un salon chiar în cartierul în care locuiți! În caz contrar, oricând există posibilitatea de a vă chema un maseur direct acasă. Iar numărul de telefon al acestuia e, lesne de ghicit, la un click distanță. Și totuși, unde găsim cel mai bun masaj la București? Răspunsul variază în funcție de felul în care definiți termenul. Bun poate însemna, pe de o parte, să se potrivească cerințelor și așteptărilor pe care le aveți. Pe de altă parte, bun poate însemna preț accesibil și servicii de calitate. Pentru a vă putea răspunde la întrebare, trebuie mai întâi să răspundeți dvs. în căutarea cărui tip de masaj sunteți.

Tipuri populare de masaj practicate în capitală. Beneficii, prețuri, durată

Ziceam la început că există peste 80 de tipuri de tehnici de masaj. La noi, cel mai mult par să fi prins câteva dintre ele. Iată care sunt, conform unor sondaje, 5 cele mai populare tipuri:

  • Masajul anticelulitic. Cine nu-și dorește o piele fermă și netedă, în detrimentul așa zisei “coji de portocală”? Masajul anticelulitic promite să contribuie efectiv la imaginea clientului, prin ascunderea depunerilor de țesut adipos (grăsime), atât de inestetice. Manevrele efectuate de terapeut au o viteză susținută și variază de la o presiune superficială, la mișcări rapide și intense sau manevre plăcute, cu efect relaxant. Tehnicile utilizate de maseur sunt: fricțiunea, frământarea, presiunea și lovirea. În mod previzibil, cel mai important beneficiu ține de modelarea corporală și scăderea în greutate. Pe aceeași listă a beneficiilor mai poate fi adăugată ameliorarea elasticității și tonusului pielii, menținerea țesuturilor subcutanate într-o stare bună și activarea sistemului venos care duce la eliminarea reziduurilor metabolice la nivel celular. Durata: o ședință poate dura între 30 sau 90 de minute, în funcție de oferta prestatorilor și costul ședinței alese. Prețul acestui tip de masaj, la București, pornește de la 35 de lei ședința/ jumătate de oră (în chiar centrul orașului, la Unirii!) și poate depăși suma de 250 de lei, în caz că optați pentru 90 de minute de masaj anticelulitic. Rezultatele sunt sesizabile după primele 4-5 ședințe. Iar unele companii bucureștene din breaslă se laudă cu terapeuți aduși tocmai din Bali!
  • Masajul thailandez. Trebuie să fiți pregătiți, e un masaj atipic. Numit și “masaj yoga thailandez”, maseorul își folosește, în timpul procesului, mâinile, genunchii, picioarele și tălpile pentru a vă  pune în mai multe poziții de yoga. Beneficiarul masajului este complet îmbrăcat. În cazul în care vreți să optați pentru acest tip de masaj, trebuie să vă asigurați că nu suferiți de boli infecțioase ale pielii, răni deschise, iar în cazul în care sunteți însărcinată – să aveți avizul medicului. Tehnicile utilizate de maseur se referă la diferitele poziții în care veți fi “modelat”. Dintre acestea enumerăm pozițiile: “pește”, “fluture”, “cobră”, “jumătate de lăcustă” sau cea a “podului”. În ceea ce privește beneficiile masajului thailandez, aici se numără: tonifierea mușchilor obosiți, dispariția tensiunii musculare, eliminarea toxinelor din organism, tratarea durerilor persistente precum și restaurarea nivelului energiei naturale din corp, după cum ne asigură specialiștii. Durata recomandată este, de obicei, de 60 de minute în cazul masajului thailandez focalizat pe o anumită porțiune corporală (de exemplu: durerile de spate sau gât) sau de 120 de minute în cazul unui tratament complet, pentru întregul corp. În București, prețurile variază între 170 de lei și 220 de lei pentru o oră. 120 de minute de masaj thailandez poate să vă scoată din buzunar și 390 de lei. Popularitatea sau eficiența masajului, a făcut multe spa-uri bucureștene să-și adauge în denumire prețioasa și totodată pretențioasa sintagma “THAI” așa că sunt ușor de reperat.
  • Shiatsu. Un stil modern de masaj, de această dată preluat direct din țara Soarelui Răsare, Japonia, shiatsu, în traducere “presiunea degetelor”, presupune masarea și localizarea presiunilor existente-n corp, urmărind cu ajutorul degetului meridianele de acupunctură. Fiecărui punct i se acordă atenție, preț de două sau opt secunde, vizându-se astfel îmbunătățirea fluxului de energie și restabilirea echilibrului organismului. Mulți clienți bucureșteni și nu numai, s-au arătat surprinși de shiatsu. Acest aspect ține pe de o parte de tehnica utilizată, care nu implică nici o durere și este extrem de relaxantă. Printre principalele beneficii  ale acestuia se numără: calmarea durerilor și a stresului. În general se recomandă între 4 și 12 ședințe, care, la București, durează în mod obișnuit 60 sau 90 de minute. Prețurile variază în funcție de timpul ales, pornind de la suma de 170 de lei, și putând ajunge sau depăși 250 de lei. Chiar și așa, faptul că această tehnică de masaj mai este supranumită  “atingerea care vindecă”, “minunea Orientului” sau “Calea echilibrului”, este un indiciu în plus că își merită banii. Unde mai pui că unele companii vin și cu diverse oferte și pachete promoționale precum “5+1 Gratis”.
  • Masajul cu pietre calde. Nu-i așa că doar gândindu-te acum la el te relaxezi instantaneu? Operațiunea e simplă. Pietre plate, netede, încălzite anterior, sunt plasate pe anumite puncte de pe corp pentru ca acestea să se încălzească, asigurând astfel relaxarea musculaturii încordate și echilibrarea energiei din organism. Tehnica utilizată de maseur mai poate cuprinde de asemenea exercitarea unei presiuni ușoare asupra pietrelor. Căldura resimțită este reconfortantă, dar mai ales benefică: se recomandă persoanelor care suferă de tensiune musculară sau celor care preferă un masaj lent. Principalele beneficii ale masajului cu pietre calde sunt aportul acestuia la detoxifierea organelor și lupta contra hipertensiunii, a insomniei, anxietății, migrenelor și lipsei de concentrare. La București, de obicei, sunt disponibile ședințe cu o durată de 60 sau 90 de minute, al căror preț variază între 170 și 250 de lei per ședință.
  • Masajul cu ciocolată. Poate unul dintre puținele tipuri de masaj pe care-l poți numi un desert… cosmetic. Descris de spa-urile din București drept un adevărat răsfăț, masajul presupune utilizarea unei mixturi, obținute din uleiuri esențiale, care se toarnă pe corp. Tehnica utilizată: mișcări circulare delicate, efectuate lent. Beneficiile sunt nenumărate: hidratează, lăsând pielea catifelată, ajută la pierderea greutății, întărește moralul și sistemul imunitar, ba chiar participă în procesul anti-aging. O ședință de masaj durează-n jur de o oră, iar prețurile diferă, în funcție de salon, fiind de 60 – 250 de lei.

Este posibil să fi observat că stilurile și tipurile de masaj au câștigat sau pierdut din popularitate de-a lungul timpului.  Înseamnă acest lucru că un tip de masaj e mai bun decât altul? Nu neapărat. Totul depinde de preferințele beneficiarului, de tacticile de masare utilizate, de folosirea sau nu a uleiurilor sau a unor loțiuni. Fie că durează câteva minute sau ore, că-l faceți acasă ori la spa, important e ca atunci când sunteți în căutarea tipului de masaj care vi se potrivește, să vă întrebați dacă vreți unul pentru relaxare, cum este masajul shiatsu sau cu pietre calde, de frumusețe (masajul anticelulitic, masajul cu ciocolată) ori, dimpotrivă, unul pentru detensionarea musculară (masajul thailandez). În București le găsiți pe fiecare dintre cele menționate, însoțite firește de multe alte opțiuni: masaj cu ierburi asiatice sau bețe de bambus, ayurvedic, cu ventuze, sau cu denumiri de pe întreg mapamondul: suedez, balinez, hawaiian.

Cel mai ieftin tip de masaj la București, este de obicei cel simplu, terapeutic, efectuat la domiciliu (în jur de 50 de lei). Cel mai scump, depășește o mie de lei și poartă un nume “predestinat”: “Masajul Reginei/Regelui”, fiind efectuat, atenție, la 6 mâini!, dar a cărui menire este similară celui dintâi – să scape pacientul de eternele dureri musculare sau oboseală.

Indiferent de tipul de masaj ales, vă dorim să vă simțiți ca niște regi!

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*