Sunteți în căutarea unei ședințe de masaj, la Brașov?

Ce poate fi mai frumos decât o vizită la munte, fie vară sau iarnă? Ei bine, mai frumoasă de atât poate fi o vizită la munte combinată cu un masaj făcut la Brașov!

Gândiți-vă doar la beneficii. Efectele oricărei drumeții îndelungate pot fi anihilate cu ajutorului masajului. Nervii pierduți în trafic pot fi recuperați, relaxându-vă într-un salon de masaj din Brașov. La toate astea, se mai adaugă și alte lucruri, prielnice sănătății și bunei dispoziții, cum ar fi:

  • Reducerea anxietății
  • Lupta contra migrenelor
  • Dispariția insomniei
  • Reglarea metabolismului
  • Îmbunătățirea circulației sangvine
  • Eliminarea tensiunii musculare ș.a.

Poate cel mai căutat efect în ceea ce privește masajul ține de câștigarea endorfinelor – hormonul fericirii, care este eliberat în organism, în urma unei ședințe de masaj bine făcut, de mâinile unor adevărați specialiști.

Putem vorbi de masaj profesionist la Brașov?

Răspunsul e unul afirmativ. Fie că locuiți în Brașov sau în împrejurimi precum Poiana Brașov, Bran sau Moeciu, șansele de a apela la serviciile unui maseur certificat profesional sunt mari, iar unele instituții își prelungesc programul, oferindu-vă posibilitatea de a vă relaxa inclusiv în zilele de weekend!

Ce tipuri de masaj se prestează la Brașov?

Brașovenii, dar și cei care sunt în vizită prin aceste locuri, se pot bucura de varii servicii în materie de masaj. Printre acestea, ca să numim doar câteva, se numără: masajul balinez, masajul de relaxare, masajul terapeutic, masajul anticelulitic, masajul de detoxifiere, masajul cu pietre vulcanice, masajul sportiv, kinetoterapia sau reflexoterapia.

Care masaj din Brașov este mai bun?

Pentru a afla care tip de masaj este mai bun, trebuie să știți mai întâi care dintre ele se potrivește nevoilor și așteptărilor dumneavoastră. Unele tipuri de masaj vă pot fi contraindicate, în timp ce altele, dimpotrivă, se adresează oricui, la orice vârstă. Dacă în ultima categorie se poate regăsi cu siguranță masajul de relaxare sau kinetoterapia, atunci în prima categorie, femeile însărcinate sau cei cu risc de hemoragie ori varice deschise pe suprafața corpului trebuie să evite reflexoterapia, în timp ce persoanelor care au intoleranță la căldură sau suferă de afecțiuni ale inimii, boli cronice or artrită reumatoidă, le este contraindicat, de exemplu, masajul cu pietre vulcanice.

Așadar, să ne documentăm în cele ce urmează despre câteva dintre tipurile populare de masaj, existente la Brașov.

Masaj la Brașov. Tipuri, beneficii, costuri

  • Masajul balinez. Când vorbim de masaj balinez, ne referim de fapt la un mix de tehnici asiatice de masaj, menite să relaxeze și să ne pună pe picioare, după o zi grea de muncă. Armonizarea dintre trup și suflet, precum și stimularea punctelor energetice ale corpului nostru, se realizează prin intermediul unei contopiri dintre masajul indonezian, indian, chinezesc și a proprietăților medicinei tradiționale ayurvedice. Tehnica utilizată este și ea un mix între masajul dinamizant și cel relaxant. Clientul e uns cu uleiuri esențiale iar apoi masat, din cap până-n picioare. Inițial, masajul este energic, maseurul exercitând presiune asupra corpului prin intermediul degetelor și antebrațelor. Ulterior, se trece la mișcări lente. La categoria beneficii pot fi menționate atât capacitatea masajului balinez de a lupta contra durerilor musculare sau a problemelor articulare, cât și puterea de a genera o relaxare profundă, eliminând stresul de pe lista problemelor cu care ne confruntăm. Este extrem de popular în Vietnam, Cambodgia, Thailanda sau Bali, dar a ajuns și în România, cei din Brașov putându-se bucura deopotrivă de el. Prețul unui masaj balinez, în zona Brașovului, poate porni și de la 35 de lei, în cazul unor oferte promoționale, sau de la 50 de lei în restul cazurilor. În funcțiile de beneficiile incluse (ex: cu bețe de bambus și cranian oriental), prețurile pot crește.
  • Kinetoterapia. Cunoscută și sub numele de “terapie prin mișcare”, tehnica este sinonimă cu gimnastica medicală, făcând uz de mișcare, prin intermediul căreia urmărește să regleze anumite dezechilibre și tulburări care pot genera boli nefiind tratate la timp. În ceea ce privește tehnica utilizată, ea depinde de fiecare pacient în parte. Kinoterapeurul alege, în funcție de situație, un anumit program de exerciții care să stimuleze mușchii pacientului dacă, de exemplu, abilitățile motorii ale acestuia au fost afectate de un accident sau boală. E bine să se cunoască faptul că există două tipuri distincte de kinetoterapie care pot fi practicate, inclusiv la Brașov. E vorba de kinetoterapia de recuperare, pentru care pot opta pacienți care suferă de traumatisme, urmărind să obțină astfel refacerea funcțiilor organismului care au fost diminuate sau afectate. Cel de-al doilea tip poartă numele de kinetoterapie profilactică, și se recomandă celor care urmăresc menținerea stării de sănătate precum și oprirea cronicizării unei boli, caz în care exercițiile fizice se pot dovedi eficiente. Printre beneficiile de care vă puteți bucura, mergând la ședințe de kinoterapie se numără redobândirea forței musculare, creșterea rezistenței la efort, redobȃndirea controlului și a echilibrului muscular, ȋmbunǎtǎțirea legǎturii dintre creier și mușchi, normalizarea digestiei, a mișcǎrii, a funcțiilor endocrine, a imunitǎții sau chiar a funcțiilor unor organe. În cazul în care vă gândiți să apelați la acest tip de tratament, din moment ce grație lui puteți vindeca nenumărate boli (stres, tulburări musculare/nervoase/respiratorii/ortopedico-traumatice/cardiovasculare/reumatologice, maladii congenitale, deficiențe de nutriție, alergii sau probleme emoționale/de învățare), costul ședințelor de kinetoterapie la Brașov oscilează între 45 de lei ședința pentru copii, 50 – pentru adulți, dar există prestatori de servicii la domiciliu, care sunt dispuși să ofere asemenea ședințe contra unei sume mult mai mici. La Brașov există mai multe centre specializate pe kinetoterapie, pe care le puteți repera ușor după denumire.
  • Masajul anticelulitic. Piele cu un aspect de “coajă de portocală”? Considerați problema ca și rezolvată! Scopul masajului anticelulitic este tocmai cel de a vă modela corpul și de a menține frumusețea naturală a acestuia, ajutându-vă să obțineți o piele netedă, fermă, dar și să dați jos kilograme în plus. Tehnica pe care o implică este una fermă, care poate fi resimțită inițial ca fiind un pic dureroasă. Acest lucru n-ar trebui să vă îngrijoreze. Specialiștii țin cont de gradul de sensibilitate al pacienților și adoptă tehnici în conformitate cu acesta. De pe lista beneficiilor pe care le puteți obține, urmând acest tip de masaj este: o piele de invidiat, o circulație sangvină îmbunătățită, metabolism mai bun, precum și detoxifierea organismului. La Brașov, puteți opta oricând și pentru masajul anticelulitic cu bețe de bambus, considerat de două ori mai eficient decât masajul anticelulitic tradițional. Recomandat inlusiv bărbaților, masajul anticelulitic cu bețe de bambus contribuie deopotrivă la tonifierea musculaturii, pe care o stimulează, precum și la fermitatea mușchilor fesieri. În acest caz, tehnica include bețe speciale de bambus, netezite, cu diverse dimensiuni, prin intermediul cărora se realizează mișcări de rotire și alunecare pe suprafața întregului corp sau doar a unui segment corporal, care poate fi atât zona lombară, membrele, tălpile sau chiar fața! Dacă prețul masajul anticelulitic obișnuit, la Brașov, pornește de la 30 de lei, atunci costul unei ședințe de masaj anticelulitic cu bețe de bambus costă aici în jur de 50 de lei, iar dacă urmăriți cu atenție ofertele, puteți beneficia uneori de superoferte cum ar fi 3 ședințe de astfel de masaj cu doar 29 de lei!
  • Masajul cu pietre vulcanice. Deși tentați să credem că e originar din Italia, ducându-ne cu gândul la Vezuviu, țara de proveniență a acestuia este India. Ulterior, acest tip de masaj a fost preluat și dezvoltat de chinezi și indonezieni. Cei care-l practică afirmă că rolul său principal este de a echilibra cele 7 chakre prin intermediul cărora circulă lumina (muladhara – chakra pubiană, swadhisthana – chakra subombilicală, manipura – chakra plexului solar, anahata – chakra Inimii, visudha – chakra bazei gâtului, ajna – chakra celui de-al treilea ochi și sahasrara – chakra coroanei). Tehnica utilizată implică poziționarea pietrelor vulcanice în anumite zone specifice ale corpului, cele care, se consideră a produce energie pozitivă. Aplicate gradual, pietrele mari se aplică de-a lungul coloanei vertebrale, cele medii, alungite, în zona cervicală, pe picioare, gambe și brațe. Într-un final, pietrele mai mici se aplică în zona extremităților, pentru a stimula circulația periferică. Procedurile implică adesea un mix dintre masajul cu pietre vulcanice, hidroterapia și aromoterapia. În ceea ce privește beneficiile, putem vorbi despre o stare de relaxare și confort, o îmbunătățire a circulației sângelui și îndepărtarea durerii. La Brașov, prețul unei astfel de proceduri pornește de obicei de la 100 de lei.
  • Masajul de relaxare. Extrem de cerut în toate zonele lumii, masajul de relaxare este omniprezent în ofertele spa-urilor sau clinicilor din Brașov. Merită să-l alegeți dacă vreți să scăpați de stres sau vă doriți pur și simplu o stare de bine generală. Tehnica: vorbim de un masaj blând, cu mișcări lente, liniștitoare, care dau corpului senzația de “plutire”. El poate stimula sau calma, în funcție de ritmul și de profunzimea mângâierilor. Beneficiile unui astfel de tratament sunt multe: atenuează tensiunea, calmează durerile, relaxează mușchii încordați și îndepărtează starea de apatie. Deloc neglijabil este și faptul că, prin intermediul acestuia, sunt eliminate toxinele din organism, obținându-se astfel o îmbunătățire a circulației sângelui și a limfei. Prețul unei ședințe efectuate la Brașov variază de obicei între 25 și 50 de lei pentru o jumătate de oră. 

Oricare ar fi opțiunea aleasă, un lucru este cert – veți contribui activ la menținerea sănătății dumneavoastră.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*