6 tipsuri pentru un masaj cu adevărat relaxant

Dacă din diferite motive nu ai timp să ajungi cu regularitate la masaj și ai vrea să înveți pe cineva cum să-ți facă un masaj relaxant sau din contră îți dorești să-ți perfecționezi tehnica pentru a bucura tu pe cineva, atunci trebuie musai să cunoști aceste 6 secrete ale masajului.

 

1. Atmosferă

Parcă masajul nu-i complet dacă nu ai parte și de o atmosferă pe măsură. Așadar, asigură-te că în camera unde urmează să ți se facă masaj sau vrei să faci un masaj este cald și bine. Temperatura ambientală optimă ar trebui setată la 21 de grade Celsius. De asemenea, pentru a aduce un plus de valoare acestei atmosfere pune și muzică, însă una în surdină, liniștitoare.

 

2. Contact

Pe lângă faptul că mâinile celui care va aplica masajul ar trebui pregătite oarecum înainte, mai exact încălzite, astfel încât să nu fie o diferență mare de temperatură între acestea și corpul ce urmează a fi masat, în mod obligatoriu trebuie utilizat și un produs special pentru masaj.

Uleiul, unul din cele mai utilizate produse când vine vorba de masaj, ajută la îmbunătățirea mișcărilor din timpul acestei proceduri. În lipsa lui contactul dintre mâini și corp s-ar putea să fie un pic cam neplăcut, mai ales dacă vorbim și de o piele care nu este foarte bine hidratată.

 

3. Tehnică

Chiar dacă nu ești un profesionist, dacă ai mai făcut masaj până acum poate că deja ai dezvoltat o proprie tehnică. Cu toate acestea, una din cele mai simple modalități prin care poți face masaj este prin utilizarea podului palmei, mai exact zona de sub degetul mare. Astfel, prin mișcări circulare și cu o presiune nu foarte mare poți masa tot spatele. Mai mult, se recomandă a se masa mușchii poziționați de o parte și de alta a coloanei și nu coloana în sine.

 

4. Comunicare

Vorbim de masaj și poate că dialogul nu este chiar apreciat de toată lumea, însă pentru a îmbunătății tehnica este important să știi dacă presiunea aplicată pe mușchi este ok și, de asemenea, care sunt zonele unde ar trebui să insiști.

 

5. Concentrare

În timpul masajului este foarte probabil să se descopere zone încordate în mușchi. Pentru că masajul de relaxare înseamnă destinderea mușchilor atunci o bună parte din timp ar trebui acordată acestor zone, până când se constată că mușchii sunt eliberați de tensiune.

 

6. Atenție

Oricât de plăcut ar fi masajul el trebuie evitat pe anumite zone din corp dacă acestea prezintă leziuni de genul vânătăilor sau varicelor.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*