Beneficiile masajului Tai Na

Tui Na este o formă terapeutică de masaj și a fost folosită în China pentru mai mult de 2000 de ani.

Terapia cu masaj Tui Na a fost considerată forma externă de masaj și este folosită pentru a oferi tratamente speciale persoanelor de toate vârstele, de la vârsta prematură până la vârsta înaintată. Această terapie chineză face uz de tehnicile de comprimare ritmică de-a lungul diferitelor canale energetice ale corpului pentru a stabili fluxul armonios de Qi în întreg corpul și pentru a o readuce în echilibru. Lucrează profund cu energia pozitivă a corpului.

Tui Na folosește diverse tehnici de mână în combinație cu acupunctura și alte tehnici de manipulare. Pentru a îmbunătăți procesul de vindecare, medicul poate recomanda utilizarea plantelor chinezești. Multe dintre tehnicile folosite în acest masaj seamănă cu un masaj occidental cum ar fi alunecarea, frământarea, vibrația, lovirea, frecare, tragere, rulare, presare și agitare. În masajul Tui Na, mușchii și tendoanele sunt masate cu ajutorul mâinilor și se aplică o tehnică de acupressură care afectează în mod direct fluxul de Qi la diferite puncte de acupresiune ale corpului, facilitând astfel procesul de vindecare. Îndepărtează blocajele și menține energia care se mișcă atât prin meridiani, cât și prin mușchi.

O sesiune tipică a masajului Tui Na poate varia de la treizeci de minute la o oră. Timpurile de sesiune pot varia în funcție de nevoile și starea pacientului. Cea mai bună parte a terapiei este că relaxează și energizează persoana. Principalul beneficiu al masajului Tui Na este că acesta se concentrează pe problema specifică, fie că este o durere acută sau cronică asociată articulațiilor, mușchilor sau unui sistem schelet. Această tehnică este foarte benefică în reducerea durerilor de gât, umeri, șolduri, spate, brațe, vârfuri, picioare și tulburări ale gleznei. Este o terapie foarte eficientă pentru artrită, durere, sciatică și spasme musculare. Alte beneficii ale acestei terapii de masaj includ ameliorarea tulburărilor legate de stres, cum ar fi insomnia, constipația, durerile de cap și alte tulburări legate de sistemele digestive, respiratorii și reproductive.

Cel mai mare avantaj al Tui Na este că acesta se concentrează pe menținerea echilibrului general, atât cu sănătatea fizică, cât și prin cea psihică. Orice persoană care dorește să evite efectele secundare ale medicamentelor sau un tratament bazat pe substanțe chimice poate adopta această tehnică eficientă de masaj pentru a-și ameliora durerea. Terapia cu masaj Tui Na este acum o metodă mai frecventă de terapie datorită faptului că se concentrează asupra problemelor specifice, în loc să ofere un tratament general.

Sursă foto: Redmayne Lodge


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*