Care sunt beneficiile unui masaj cu piatră fierbinte?

Un masaj cu piatră fierbinte este un tip de terapie de masaj. Este folosit pentru a te ajuta să te relaxezi și să îți relaxezi mușchii tensionați și țesuturile moi deteriorate din corpul tău.

În timpul unui masaj cu piatră fierbinte, pietre netede, plate, încălzite sunt plasate pe anumite părți ale corpului. Pietrele sunt, de obicei, făcute din bazalt, un tip de rocă vulcanică care păstrează căldura. Potrivit University of New Hampshire, pietrele de masaj sunt încălzite la între 130 și 145 de grade.

Pietrele pot fi plasate:

 • pe coloana vertebrală
 • pe stomac
 • pe piept
 • pe fața ta
 • pe palmele tale
 • pe picioarele și degetele de la picioare

Terapeuții pot păstra pietrele încălzite în timp ce masează corpul folosind tehnici de masaj suedeze, cum ar fi:

 • lovituri lungi
 • mișcări circulare
 • vibrație
 • atingere
 • frământare

Uneori, pietrele reci sunt folosite și în timpul unui masaj cu piatră fierbinte. Pietrele reci pot fi folosite după pietrele fierbinți pentru a calma vasele de sânge dilatate și pentru a calma pielea.

Toate masajele se încadrează, în general, sub umbrela medicinei alternativ. Ele devin o terapie populară complementară pentru multe condiții. Iată câteva avantaje ale efectuării unui masaj cu piatră fierbinte:

 1. Ajută la ameliorarea tensiunii musculare și a durerii

Căldura a fost folosită de mult timp pentru a ușura tensiunea și durerea musculară. Ajută la creșterea fluxului sanguin în zona afectată. De asemenea, poate reduce spasmele musculare și poate crește flexibilitatea și gama de mișcări. Tratamentul rece ajută la ameliorarea inflamației. În funcție de simptome, ar putea fi de ajutor alternarea pietrelor calde și reci în timpul masajului.

 1. Reduce stresul și anxietatea

Poziția Asociației Americane de Terapie prin Masaj este că „terapia cu masaj poate fi eficientă pentru ameliorarea stresului”. Cercetarea sprijină opinia lor. Un studiu din 2001 a arătat că un masaj de zece minute a îmbunătățit răspunsurile cardiovasculare, cum ar fi volumul de accident vascular cerebral. Un studiu din 1997 a constatat că masajele de 15 minute pe scaun la locul de muncă au redus în mod semnificativ stresul, comparativ cu o pauză de 15 minute fără masaj.

Un studiu din 2015 a constatat că persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală colorectală abdominală au avut mai puțină durere, tensiune și anxietate după ce au primit masaj postoperator.

 1. Promovează somnul

Revizuirea literaturii din 2006 a constatat că masajul poate fi o alternativă la pastilele de somn la adulții cu insomnie. Cercetările au arătat că masajul spatelui a ajutat la relaxare și somn. Un studiu din 2001 a arătat că sugarii cu probleme de somn care au primit un masaj de 15 minute au adormit mai repede. Ei au fost, de asemenea, mai vigilenți, activi și pozitivi după trezire. Masajul este gândit să vă ajute să vă bucurați de mai mult somn restaurativ, cu toate că nu înțelegeți complet de ce.

Sursă foto: Centre of Excellence


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*