Masajul capilar este ideal pentru relaxare şi bună dispoziţie. Ce alte beneficii ne mai oferă:

Masajul capilar reprezintă terapia prin care se pot aduce o serie de beneficii atât zonei scalpului cât şi întregului organism.

Close up of chiropractor pressing back of woman's head. Therapist doing healing massage with fingers at back of neck.

Tehnicile masajului  capilar pot fi aplicate pe tot scalpul sau doar parţial, pe creştet, frunte sau pe părţile laterale.

Aplicarea tehnicilor se realizează cu o mână sau cu ambele. Se folosesc vârfurile degetelor, niciodată unghiile. Netezirea, fricţiunea, vibraţiile şi tapotările sunt tehnici specifice oricărui tip de masaj, folosite şi în cazul masajului capilar. Aplicarea acestora se face cu mare atenţie pentru a nu creea durere sau alte neplăceri. Pielea capului este separată de oasele cranuilui printr-un strat foarte subţire de ţesuturi fibro-elastice şi musculare. Din acest motiv, este indicat ca aplicarea tehnicilor de masaj capilar să fie executată de un terapeut avizat, care deţine şi cunoştinţe de anatomie. Masajul se va porni din zona creştetului, alunecându-se uşor în toate direcţiile. Mişcările se vor aplica  în sensul creşterii firelor de păr, şi se vor realiza lent şi delicat. Se va acorda o atenţie deosebită zonelor din spatele urechilor şi cefei.

Masajul capilar are rolul de a relaxa zona capului şi de a induce starea de bine fizică şi psihică. Beneficiile acestui tip de masaj asupra întregului organism sunt multiple. Ajută la eliberarea unei mari cantităţi de endorfine, fapt ce conduce la instalarea unei stări de bine şi bună dispoziţie. Reduce migrenele şi durerile de cap, echilibrează circulaţia sangvină la nivelul capului, ameliorează oboseala ochilor, îmbunătăţeşte vederea şi înlătură insomniile şi stările de agitaţie din timpul somnului.

 Prin aplicarea masajului capilar se intervine şi asupra calităţii pielii şi părului. Se va reduce căderea firelor de păr şi regenerarea acestora, se va preveni apariţia mătreţei şi instalarea iritaţiilor  sau a altor tipuri de probleme dermatologice.

Masajul capilar, prin efectul său relaxant, este indicat a se aplica seara. Pentru ca beneficiile acestuia să fie complete, terapeutul poate folosi uleiuri esenţiale. Dintre cele mai folosite uleiuri pot fi amintite cele de migdale dulci, de ricin, de cocos, uleiul de lavandă, de eucalipt sau din arbore de tei.

Efectul relaxant pe care îl are o şedinţă de masaj capilar asupra psihicului şi beneficiile aduse întregului organism, determină multe persoane să apeleze destul de des la aplicarea acestor tehnici. Buna dispoziţie, calitatea somnului, înlăturarea migrenelor şi a oboselii ochilor, sunt motive pentru care oricine ar trebui să urmeze câteva şedinţe de masaj capilar.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*