Relaxează-te cu terapia Thai

Cercetările au arătat că terapia cu masaj are numeroase beneficii. Acesta poate reduce rata cardiacă a persoanei, precum și tensiunea arterială sistolică și diastolică, stimulează sistemul imunitar al organismului, îmbunătățește flexibilitatea și domeniul de mișcare și ajută la ameliorarea stresului, durerii cronice, anxietății, tensiunii și depresiei.

Pentru majoritatea oamenilor, masajul este pur și simplu o tehnică pentru inducerea relaxării și a diminuării stresului. Cu toate acestea, pentru aproape 290.000 de practicanți de masaj este mult mai mult.

Masajul este un termen generic, care cuprinde o gamă largă de tehnici și stiluri de a lucra cu corpul. Acestea pot varia de la relaxare la revigorant și pot include pietre fierbinți, pachete reci și fierbinți sau alte instrumente pentru a facilita efectele terapeutice. În timp ce unele tipuri de masaj folosesc uleiuri sau loțiuni, altele sunt efectuate cu clientul îmbrăcat complet. În funcție de stil, masajul poate fi aplicat cu picioarele, coatele sau genunchii practicanților, toate acestea pe lângă cel bine cunoscut cu mâinile.

Tehnica masajului cunoscută sub numele de masaj thailandez este o componentă importantă a întregului sistem medical tradițional. Medicina tradițională thailandeză este un sistem de vindecare naturală de 2.500 de ani dezvoltat în regatul vechi al orașului Siam, acum Thailanda modernă. Medicina tradițională thailandeză este compusă din patru ramuri majore: medicină pe bază de plante, cure de alimente și nutriție, practici spirituale și terapii manuale de masaj thailandez sau Nuad Bo’Rarn.

Examinarea termenului Nuad Bo’Rarn este utilă în dezvoltarea unei înțelegeri a acestui tip de masajdin perspectiva thailandeză. Cuvântul thailandez Nuad înseamnă atingerea cu intenția de a împărți vindecarea. Cuvântul Bo’Rarn, derivat din limba sanscrită, înseamnă ceva antic, sacru și venerat. Evident, intenția este de a descrie ceva ce cuprinde o noțiune occidentală de masaj, dar se extinde cu mult peste o descriere a unei serii de tehnici aplicate pe suprafața corpului.

Influențat de tradițiile bogate, vechi din India și China, dezvoltarea și istoria medicinei thailandeze sunt țesute în țesătura principiilor spirituale ale budismului. Medicina thailandeză a fost transmisă oral de la profesor la student în același fel în care au fost transmise textele prețioase, sau Sutras, ale budismului. Din punct de vedere istoric, practicanții medicamentului erau călugări Budva din Therevada care și-au practicat vindecarea la mănăstiri sau „Wats”.

Un aspect cheie al filozofiei budiste care este exprimat prin masajul thailandez este conceptul de Metta. Tradus ca „bunătate iubitoare”, Metta este o componentă esențială a vieții de zi cu zi pentru fiecare individ care caută conștiința pe calea descrisă de Buddha. Practica de masaj thailandez și alte lucrări de vindecare este înțeleasă ca o aplicație practică a Metta. Masajul thailandez demonstrează cele patru state divine ale minții, așa cum le-a învățat în budism: iubirea-bunătate, compasiune, bucurie vicarială și echanimitate mintală. În filosofia budistă Thai Therevada, se pune un accent deosebit pe aplicarea practică a filozofiei spirituale, că idealurile superioare trebuie introduse în activitățile și deciziile de viață de zi cu zi.

Masajul tradițional thailandez se bazează pe o paradigmă energetică a corpului / minții umane. Se crede că energia se deplasează pe căile din întregul corp numite Sen, cu puncte specifice de energie pe aceste căi numite nadis. Masajul thailandez mișcă energie în mod liber pe parcursul acestor căi, facilitând astfel echilibrul și sănătatea.

Sursă foto: Bangkok


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*