Dureri în piept

Nu sunt puține persoanele care acuză dureri în piept, fiind deranjați de un ușor disconfort în regiunea situată între abdomenul superior și partea de jos a gâtului. Cu toate acestea, sursa de durere poate fi cauzată de numeroase probleme. Mușchii, nervii situați în această regiune a corpului, plămânii, inima, coastele, esofagul sunt câteva dintre organele care ar putea provoca aceste dureri în piept.

Despre aceste dureri în piept se spun foarte multe lucruri. Cele mai multe dintre acestea sunt asociate cu angina, un tip de durere provocat de incapacitatea inimii de a primi suficient oxigen. Astfel, poate fi vorba despre angina pectorală. Despre angina pectorală se cunosc la fel de multe lucruri. Fie aceasta se manifestă atunci când persoana este supusă unui efort, fie durerea apare brusc, într-un mod neașteptat, chiar în timpul repausului. Cea de-a doua variantă este mult mai greu de controlat și se numește angină pectorală instabilă, fiind motivul pentru care cei mai mulți pacienți ajung speriați la medic sau la camera de urgență.

Dureri-in-pieptÎn afară de cele expuse mai sus, aceste dureri în piept pot fi cauzate de mult mai multe alte probleme. Pe de o parte, plămânii pot fi un motiv serios care să determine astfel de dureri locale. Fie că este vorba despre pneumonie, fie despre o embolie pulmonară sau de inflamația mucoasei situate la nivelul plămânilor, pacientul poate acuza durere. Pe măsură ce afecțiunea este lăsată netratată, mai mult ca sigur durerea se va accentua.

Astmul este un alt motiv care determină aceste dureri în piept. De cele mai multe ori medicii avertizează pacienții asupra acestor simptome determinate de respirația șuierătoare.

Și deși poate părea curios, aceste dureri în piept pot fi cauzate de inflamația mușchilor situați în această regiune.

Sunt de reținut și afecțiunile tubului digestiv, precum ulcerul gastric, probleme biliare, arsuri stomacale ori boală de reflux gastroesofagian.

Cu toate acestea, durerile în piept sunt cauzate de cele mai multe ori de probleme de natură cardiorespiratorie. Pentru a fi tratate și pentru ca durerea să se diminueze, medicii ar putea recomanda administrarea unor analgezice. Ori de câte ori aceste crize se repetă ori durerile sunt foarte intense, este indicat să ajungeți de urgență la medic. De asemenea, senzația de presiune la nivelul pieptului, dureri ce trec către umărul stâng, greața, amețeala, ritm cardiac accelerat, toate acestea sunt simptome care trebuie să te facă să anunți medicul imediat sau să ajungi în camera de gardă. Pentru un diagnostic corect, medicii îi vor efectua pacientului un set complet de analize medicale. Mai înainte de toate se urmărește eliminarea bănuielilor cardiace, prin examen EKG, cateterism cardiac, exercițiu EKG. Ulterior, medicii vor recomanda efectuarea unei radiografii pulmonare și a unor teste de sânge. Dacă din toate aceste analize nu rezultă niciun fel de afecțiune, se va considera că aceste dureri în piept ar putea fi cauzate de mușchii încordați ori supuși unui efort. În acest caz, durerile în piept vor trece mult mai ușor cu ajutorul masajului făcut acasă sau de un kinetoterapeut, un remediu la îndemâna oricui pentru ca durerile să treacă ușor.

Indiferent cum, până la stabilirea diagnosticului, se recomandă evitarea consumului de cafea, țigări sau alcool, evitarea mișcărilor bruște, evitarea ridicării unor greutăți, menținerea unei stări de repaus, dar și o dietă echilibrată.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*