Masajul ca remediu eficient împotriva durerii și depresiei

Orice fel de durere, de la cea mai suportabilă și până la cea foarte intensă, afectează activitatea persoanelor, calitatea vieții și chiar toate aspectele vieții. În cazul multor persoane, medicamentele împotriva durerilor sunt însoțite de o serie de efecte secundare neplăcute. Având în vedere numărul mare de persoane de toate vârstele care acuză dureri, precum și efectele durerii asupra calității vieții, se înțelege de ce masajul revine în atenția noastră ca fiind o metodă de ameliorare a durerii.

 

Principalele motive pentru care majoritatea persoanelor optează pentru terapii cu masaj constă în tratarea durerilor de spate, la nivelul gâtului, dureri articulare, rigiditate sau alte afecțiuni articulare, artrită și multe alte afecțiuni musculo-scheletice. Mii de cercetări și studii ample efectuate până în prezent arată cât de benefic și de eficient este masajul pentru persoane care acuză tot felul de dureri. Iată doar unele dintre concluziile la care au ajuns cercetările.

Întâi de toate, masajul poate reduce durerea și intensitatea durerii în rândul pacienților cu dureri osoase metastatice. Masajul poate reduce incidența și frecvența asociată durerilor de cap și ameliorează durerea postoperatorie. În rândul copiilor și adolescenților care suferă de dureri cronice, masajul ameliorează durerea, tensiunea și anxietatea. Foarte important este și că masajul reduce durerea și îmbunătățește calitatea vieții în cazul pacienților care suferă de cancer. În cele din urmă, masajul îmbunătățește percepția și funcția subiectivă în rândul persoanelor care suferă de sindrom de tunel carpian.

În cadrul unui studiu care a analizat efectele masajului pentru pacienții cu scleroză multiplă, douăzeci și patru de persoane au primit masaje de 45 de minute de două ori pe săptămână timp de cinci săptămâni. În urma terapiei cu masaj, pacienții au manifestat o anxietate mai scăzută, o dispoziție mai puțin depresivă imediat după masaj, și-au îmbunătățit stima de sine și au dobândit o mai bună imagine asupra corpului lor, asupra evoluției bolii, iar statutul funcțional social s-a îmbunătățit.

O altă cercetare deosebit de amplă arată ce efecte poate avea masajul cu uleiuri aromate împotriva durerii, anxietății și depresiei în rândul pacienților cu cancer terminal. Subiecții acestui studiu au fost 58 de pacienți cu cancer terminal internați în spital care au primit un masaj la mâini 5 minute timp de 7 zile. Specialiștii au folosit un amestesc de uleiuri, și anume bergamotă, lavandă și tămâie în raport 1: 1: 1 care au fost diluate în ulei de migdale dulci și ulei de portocală. Toți pacienții supuși acestui test au prezentat diferențe semnificative în schimbările scorului durerii. De asemenea, masajul cu ulei aromat a avut un efect pozitiv asupra stării de depresie.

O altă cercetare a constatat că simptomele sindromului premenstrual sunt ușurate prin terapia cu masaj. Un grup de 24 de femei care suferă de tulburare dismorfică premenstruală și care au beneficiat de masaj a prezentat o stare de anxietate și depresie mult diminuată imediat după sesiunea de masaj. Efectele pe termen lung ale terapiei cu masaj au inclus o ameliorare a durerii și a retenției de apă, precum și a stresului menstrual general.

Gama de produse Kosmo Oil cuprinde uleiuri pentru masaj care pot răspunde nevoilor specifice fiecărei persoane. Uleiul Antireumatic Kosmo Oil conține ulei de lavandă, mentă, migdale dulci, măsline și morcov. Calmează durerile reumatice, articulare și osoase, încălzește și relaxează musculatura și tratează inflamațiile post-traumatice și a picioarelor obosite. Uleiul pentru masaj neutru Kosmo Oil reprezintă o combinație eficientă de 4 uleiuri vegetale, și anume ulei de măsline, de migdale dulci, de avocado și de morcov care tratează epiderma uscată, redă elasticitatea și îmbunătățește tonusul pielii. Uleiul de masaj Sweet Dreams Kosmo Oil este bogat în rozmarin, vetiver, lavandă și May Chang. Masajul cu acest ulei relaxează și previne insomania cauzată de somnul agitat sau de stresul cotidian. Pentru a combate starea de oboseală și lipsa de vitalitate, optați pentru Ulei Balsamic Fortifiant Kosmo Oil cu mentă și eucalipt care echilibrează tonusul muscular, alungă oboseala și activează circulația periferică.

Alegeți uleiurile de masaj potrivite pentru nevoile personale accesând www.kosmolinespa.ro și aflați cât sunt de mulțumite persoanele care deja au folosit produsele Kosmo Oil pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Kosmo-Oil-307385502616538/

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*