Beneficiile masajului capilar

Beneficiile masajului capilar 1

Beneficiile masajului capilar 1
Picture 1 of 12

Masajul capilar este o tehnică excelentă, uşor de executat, care are o multitudine de beneficii. Ajută la stimularea circulaţiei sângelui, stimulează creşterea părului, îl face mai puternic şi sănătos. Mai mult, este incredibil de relaxant. Îl poţi realiza chiar tu, sau poţi apela la serviciile unui salon. Mai jos îţi oferi câteva sfaturi pentru realizarea unui masaj capilar cu adevărat relaxant şi benefic.

Cum procedezi

Dacă realizezi masajul pe părul ud, mare atenţie. Trebuie să masezi încet, pentru că părul ud pierde aproximativ 20% din elasticitatea. Fă mişcări lente, ușoare. Nici în cazul masajului pe părul uscat nu trebuie sa fii agresivă. Asadar, sa trecem la realizarea masajului:

Strânge-ţi părul cu o mână şi împinge de jos în sus de 3-4 ori, spre a pregăti astfel scalpul pentru masaj. Mişcările trebuie să fie concentrate spre vârful capului, pentru a activa centrii energetici. Pentru a începe masajul, există numeroase uleiuri pe care le poţi folosi, spre exemplu ulei de eucalipt, brad, mentol, cocos, migdale, ricin, muştar etc. O altă alternativă este balsamul pentru păr. Masajul se face cu vârful degetelor, nu cu unghiile. Masează scalpul, ceafa şi gâtul, însă nu foarte repede, concentrează-te pe fiecare centimetru de piele. După masaj, piaptănă părul cu degetele, spală-l şi usucă-l cu ajutorul unui prosop.

Beneficiile masajului capilar:

Masajul capilar are multiple beneficii. Acesta îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, vascularizează scalpul, stimulând astfel regenerarea părului şi creşterea foliculilor de păr, pentru un păr mai sănătos. Părul va căpăta strălucire, va fi mai moale, mai strălucitor şi mai uşor de aranjat.

Practică periodic masajul capilar, pentru a te asigura că părul tău se menţine sănătos. Masarea va asigura distribuţia uniformă a uleiurilor naturale ale scalpului. Dacă ai un păr mai dificil, masajul cu uleiuri te va ajuta să îţi hidratezi scalpul și firul de păr uscat, ajutând şi la creşterea rezistenţei acestuia.

De asemenea, masajul capilar reduce căderea firelor de păr, calmează mâncărimile scalpului iritat şi îmbunătăţeşte pielea scalpului printr-un aport însemnat de substanţe nutritive şi oxigen.  

Mai mult, masajul capilar oferă o stare de bine, de relaxare, reducând astfel stresul şi durerile de cap. Acesta relaxează muşchii gâtului şi ai capului şi previne apariţia durerilor. Prin masaj, scalpul este oxigenat, lucru ce ajută la reducerea anxietăţii, la energizare şi relaxare.

Simptomele insomniei pot fi reduse prin masajului capilar regulat. Zona capului este detensionată, iar astfel vei putea adormi mai ușor.

Masajul capilar are numeroase avantaje. Pe lângă faptul că te ajută să ai un păr mai frumos şi mai sănătos, îţi poate îmbunătăţi şi calitatea somnului, te poate ajuta să elimini stresul, durerile de cap, anxietatea, oferindu-ţi relaxare şi o stare de bine.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*