Beneficiile masajului pentru persoanele vârstnice

Studiile și cercetările științifice care s-au desfășurat de-a lungul timpului arată acum că mai mult de 80% din toate bolile sunt cauzate de stresul și de tensiunea care provin din minte și se reflectă asupra corpului. Mai mult ca oricând, noi trăim sub stres fizic, chimic și emoțional, dar vestea bună este că există numeroase modalități de atenuare a efectelor acestora. Dar mai întâi, haideți să vedem ce este stresul pentru a afla cum putem să scăpăm de el.

Ce este stresul?

Toată lumea suferă de stres, fără nicio excepție. Și asta pentru că stresul este reacția naturală a organismului față de un stimul care tulbură echilibrul nostru fizic sau mental. Acest răspuns la situațiile de viață și de moarte ne-a fost de mare ajutor în procesul evolutiv, permițându-ne să ne adaptăm și să supraviețuim în situații periculoase. Răspunsul fiziologic al corpului uman la acest tip de stres include: creșterea ritmului cardiac și a pulsului, îmbunătățirea tensiunii musculare, creșterea tensiunii arteriale, respirație rapidă, încetinirea sistemului digestiv, suprimarea sistemului imunitar, o vigilență viguroasă / lipsă de somn și creșterea producției de cortizol, adică hormonul de stres.

Aceste reacții sunt benefice în situații periculoase. Corpul nostru, în mod remarcabil, răspunde astfel încât funcțiile necesare pentru supraviețuirea imediată sunt îmbunătățite. Destul de impresionant, într-adevăr. Dar, odată ce situația periculoasă a dispărut, corpul nostru trebuie să se întoarcă la homeostază.

Problema care este atât de frecventă în cultura de astăzi este că mulți dintre noi au mecanismul de stres pornit continuu pe tot parcursul vieții și în situații cotidiene care nu justifică acest nivel de răspuns. Recitiți care sunt reacțiile organismului la stres și gândiți-vă că acele răspunsuri reprezintă starea zilnică a multor persoane.

Expunerea la acest tip de stres continuu de-a lungul vieții noastre are un efect cronic și poate duce la performanță slabă și la descompunerea diferitelor organe interne, până la nivel celular. Cercetătorii au identificat problemele de sănătate comune asociate stresului cronic: dureri de cap și migrene, creșterea tensiunii musculare, depresie, anxietate, probleme gastrointestinale, hipertensiune, artrită, diabet.

După cum puteți vedea, acestea sunt aspecte care nu afectează numai adulții mai în vârstă, ci membrii fiecărei generații. Ce facem dacă am simțit deja efectele negative ale stresului? Cum putem anula stresul care ne face atât de mult rău? Terapia de masaj poate fi răspunsul.

Care sunt beneficiile terapiei de masaj pentru seniori?

Dincolo de beneficiile foarte evidente, cum ar fi relaxarea, s-a demonstrat că masajul terapeutic scade stresul în organism și diminuează efectele negative ale anxietății, depresiei și chiar tulburărilor digestive. Studiile asupra beneficiilor masajului demonstrează că este un tratament eficient pentru reducerea stresului, a durerii și a tensiunii musculare.

Beneficiile terapiei de masaj sunt multe la număr, de la creșterea fluxului de sânge la nivelul membrelor, recuperarea după un accident vascular, îmbunătățirea echilibrului și până la susținerea sistemului imunitar și nervos al organismului. S-ar putea spune astfel că beneficiile terapiei prin masaj pentru seniori sunt aparent fără limite.

Specialiștii susțin că masajul terapeutic pentru persoanele vârstnice oferă și acel sentiment de îngrijire și de confort, motiv pentru care este indicată folosirea unui ulei de masaj cât mai plăcut, așa cum este Kosmo Oil Ulei pentru masaj neutru. Este o combinație de patru uleiuri vegetale, și anume măsline, migdale dulci, morcov și avocado, care măresc tonusul pielii, redau elasticitatea și protejează împotriva factorilor externi agresivi. Cu un astfel de ulei special pentru masaj, oamenii se bucură și mai mult de această terapie relaxantă deoarece oferă sentimente de conexiune și de bine. Mulți seniori sunt lipsiți de atingerea umană deoarece și-au pierdut partenerul de viață, iar masajul îi ajută să se relaxeze profund.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*