Ce masaj este potrivit pentru o gravidă?

Gravida nu este un om bolnav, de aceea ea poate face mișcare, sporturi ușoare și se poate bucura de beneficiile masajului.

masajOri de câte ori apar dureri de spate, schimbări de dispoziție, umflarea picioarelor ar trebui ca aceasta să apeleze la masaj.

Masajul unei gravide nu este cu nimic mai deosebit de cel al unei femei obișnuite. Se poate spune că beneficiile acestuia sunt enorme, redându-i femeii starea de bine. În plus, tehnicile de masaj potrivite lunilor de sarcină îl ajută și pe bebeluș destul de mult.

Fie că este practicat acasă sau la serviciu, de un profesionist sau chiar de partener, masajul în sarcină este considerat o experiență foarte plăcută. Reușește să relaxeze destul de mult viitoarea mămică, fiind asociat chiar și cu redarea stării de bine sau chiar cu prevenirea depresiei.

Nu există de la sine cunoscut o anumită tehnică de masaj care să fie potrivită unei gravide. Ceea ce trebuie să se cunoască este că sarcina nu este o afecțiune și ca atare pot fi încercate mai multe tipuri de masaj, fiecare cu specificul său. 

Desigur, o gravidă se poate bucura de masajul de relaxare sau suedez, de drenajul limfatic, dar și de anumite proceduri manuale.

Masajul suedez sau de relaxare se poate face atât în saloane specializate, de către specialiști, cât și acasă, chiar de partener. Efectele sunt uimitoare pentru femeie, această tehnică având numeroase beneficii, de la masajul realizat doar din punct de vedere cosmetic și până la prevenirea depresiei postpartum, o afecțiune comună după naștere. Fie că va suferi de contracții, fie va avea picioarele umflate sau chiar atunci când este predispusă la apariția vergeturilor, întotdeauna la masajul de relaxare se va folosi o cremă sau un ulei de masaj specific. 

Din punct de vedere terapeutic, masajul poate preveni durerile de spate, picioarele umflate sau chiar contracțiile. În plus, prin această tehnică de masaj suedez se va influența destul de mult și starea psihică a femeii însărcinate. Se poate spune că orice femeie este predispusă depresiei postnatale și de aceea este indicat să efectueze anumite terapii ajutătoare. În plus, orice stare de disconfort din punct de vedere fizic, de exemplu apariția unei dureri, ar putea determina o stare de irascibilitate, influențând sistemul nervos.

Pielea va avea și ea destul de mult de suferit și de aceea cu ajutorul masajul de relaxare se vor putea folosi creme, uleiuri sau unguente care să prevină apariția vergeturilor.

În cazul problemelor de circulație a sângelui, lucruri destul de comune în perioada de sarcină, atunci gravidei îi va fi recomandat drenajul limfatic, realizat de un specialist pentru rezultatele cele mai bune.

Masajul influențează și starea bebelușului – cu cât mama va fi mai binedispusă, cu atât acest lucru se va resimți și în starea sa generală. De asemenea, dacă mama este supărată fie de sâni prea grei, dureri de spate mai mult ca sigur va sta aplecată, lucru care va genera o presiune mai mare la nivelul bazinului, poziția lui bebe din burtică fiind destul de mult afectată.

Este bine ca gravida să efectueze terapiile de masaj la un specialist, astfel încât acesta va cunoaște care sunt contraindicațiile perioadei de sarcină, dar și cum să maseze cu blândețe burtica gravidei. Medicii consideră că masajul nu ar trebui realizat în primele trei luni de sarcină, fiind foarte riscant. La fel, vor interzice masajul și în cazul sângerărilor puternice. În plus, se va evita stimularea zonei tendonului lui Ahile, în reflexoterapie această porțiune fiind corespunzătoare organelor genitale, lucru ce ar putea determina pierderea sarcinii. 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*