Ce tip de masaj este potrivit pentru gravide? Ce face bine și ce face rău?

Orice gravidă își dorește câteva minute de relaxare, minute în care să se simtă bine. Și cum altfel s-ar putea întâmpla acest lucru dacă nu cu ajutorul unor ședințe de masaj, atent realizate acasă sau la salonul de masaj. 

masaj-gravidaMasajul Yumeiho reprezintă o terapie de care orice femeie însărcinată ar trebui să profite, neavând contraindicații, dacă este efectuat de un specialist. Potrivit terapeuților, unei gravide i se poate face masaj de relaxare sau masaj suedez și drenaj limfatic. În plus, femeia însărcinată poate profita de toate acele tehnici de masaj japoneze, chinezești sau tailandeze, așa cum sunt Yumeiho sau Shiatsu, fiind benefice pentru starea de bine a femeii însărcinate. 

Prin Yumeiho înțelegem o terapie de masaj extrem de prietenoasă, mai ales pentru femeile însărcinate, având o mare influență asupra coloanei vertebrale. Mai exact, oasele sunt reașezate în articulații, fiind o terapie foarte bună pentru toate femeile care se confruntă cu dureri de spate în perioada de sarcină.

Masajul de relaxare sau cel suedez reprezintă terapii extrem de plăcute pentru orice femeie însărcinată, mai ales pentru cele ce se află spre finalul perioadei de sarcină. De cele mai multe ori acesta se realizează fie cu ulei, fie cu o cremă sigură pentru perioada de sarcină și poate fi realizat fie în saloanele de masaj specializate, fie acasă, chiar de partener. Se recomandă atât pentru dureri de spate, precum și pentru mâini și picioare umflate sau, de ce nu, pentru câteva clipe de răsfăț.

Drenajul limfatic se realizează de specialist, având scop îmbunătățirea circulației sângelui.

Beneficiile masajului la gravide

Despre problemele din timpul sarcinii, am putea spune că ele sunt destul de cunoscute. Femeia resimte dureri de articulații, dureri de oase, de spate, are mâinile și picioarele umflate, suferă de vergeturi și de ce nu unele dintre gravide sunt mult mai sensibile în această perioadă.

Cu ajutorul masajului, femeia va putea dobândi o stare de bine, mâinile și picioarele nu vor mai fi atât de dureroase, iar starea emoțională va fi îmbunătățită. De asemenea, cu ajutorul masajului realizat în sarcină poate fi preîntâmpinată depresia postnatală, gravida fiind mult mai relaxată și fiind mult mai optimistă pentru perioada ce va veni.

În plus, prin masaj nașterea și durerile din travaliu vor fi mai ușoare, această perioadă fiind depășită cu bine de mamă.

Iar starea de bine a mamei influențează și starea bebelușului, așa că în timpul sarcinii gravida trebuie să profite la maxim de astfel de terapii.

Contraindicațiile masajului

Nu este bine să faci masaj dacă mama prezintă sângerări sau dacă este predispusă avortului spontan sau pierderii sarcinii.

De asemenea, masajul abdomenului este interzis, fiind o zonă sensibilă, ce are nevoie de protecție și mângâiere.

Un alt loc în care nu este voie să îi faci masaj unei gravide este cea din spatele tendonului lui Ahile. Aici, reflexoterapeuții ar putea spune că această zonă echivalează cu zona organelor genitale, astfel că odată cu stimularea sa ar putea exista riscul pierderii sarcinii.

Mare atenție trebuie acordată și cremelor folosite pentru masaj – pentru acest lucru citiți prospectul și asigurați-vă că sunt potrivite pentru perioada de sarcină.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*