Iată 5 lucruri pe care nu le știai despre masaj!

Fiecare om ar trebui să încerce terapia cu masaj, atât pentru beneficiile acestuia pentru sănătate, cât și pentru relaxarea pe care o conferă organismului. Cu toate acestea, și masajul are câteva secrete – pe de o parte ar trebui să aveți în vedere găsirea unui moment bun, potrivit pentru ca tehnicile de masaj aplicate să dea și rezultatele dorite.

masajIată mai jos 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre masaj:

1. Încearcă cele mai populare tehnici de masaj!

Deși masajul suedez este cel mai apreciat de către cei mai mulți oameni, ar trebui încercate mai multe tehnici de masaj. Pe de o parte este bine să vezi care sunt beneficiile masajului tailandez, un tip de masaj în care se folosește stretchingul pasiv, dar și concentrarea unei capacități de energie pentru reglarea tensiunii musculare. Ar fi bine să încerci și masajul aromaterapeutic. Acesta folosește uleiuri esențiale de masaj, cu un miros foarte plăcut, ce determină un efect bun asupra corpului, relaxând în același timp și sistemul nervos. Masajul Shiatsu este un masaj de origine din Japonia ce se desfășoară pe o saltea așezată pe o podea și care are în vedere folosirea presiunii degetelor încercând astfel să determine mai multă energie la nivelul corpului. Reflexoterapia are în vedere stimularea principalelor puncte reflexogene de la nivelul mâinilor, picioarelor și de la nivelul urechilor, stimulând și relaxând mult organismul. Nu în ultimul rând ar trebui încercată terapia craniosacrală. Acest tip de masaj are în vedere remedierea problemelor de la nivelul sistemului craniosacral.

2. Masajul – care este ora potrivită pentru masaj?

Nu există o oră potrivită pentru masaj, ar fi bine să ajungi la astfel de terapii ori de câte ori organismul cere acest lucru. Cu toate acestea, ar fi bine să țineți cont să nu efectuați niciodată masajul după ora de masă, acest lucru dovedindu-se puțin inconfortabil pentru anumite persoane.

3. Beneficiile masajul – considerabile!

Iată un alt lucru pe care probabil nu îl știai despre masaj. Acesta nu numai că are rol de relaxare a organismului, ba mai mult are și multe beneficii pentru sănătate. Combate migrenele, depresia, stresul și anxietatea și este benefic pentru reglarea circulației sangvine. La fel, și persoanele care suferă de probleme ale articulațiilor ori de afecțiuni ale sistemului osos, se pot recupera cu ajutorul masajului.

4. Masajul de relaxare poate fi făcut și acasă, la fel de bine!

Atunci când nu este vorba despre probleme de sănătate sau de efectuarea unui masaj terapeutic, atunci poți încerca masajul de relaxare și acasă. Se poate crea o atmosferă la fel de drăguță, folosindu-te de uleiurile esențiale și astfel mai mult ca sigur relaxarea este foarte rapidă.

5. De câte ori masaj?

Pentru ca beneficiile să fie cele pe care ți le dorești ar fi indicat să faci masaj cel puțin o data pe săptămână. Medicii spun că masajul terapeutic care are drept scop vindecarea unor afecțiuni mai grave ar fi bine să fie făcut mult mai des, conform planificării făcute de terapeut.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*