Masajul anticelulitic doare sau nu doare? Vezi adevărul!

Masajul anticelulitic este o practică extrem de cunoscută care ne scapă de astfel de neplăceri apărute la nivelul pielii. Aspectul de coajă de portocală, pe care pielea îl capătă ca urmare a retenției prea mari de apă va fi diminuat în cazul în care vom realiza un masaj în centre specializate și cu produse de bună calitate, precum sunt acestea.

masajul anticelulitic

Masajul reprezintă o tehnică cunoscută din cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri ne-au lăsat drept mărturie anumite picturi rupestre, vechi de peste 15.000 de ani, fapt ce atestă că încă de pe atunci masajul reprezenta o soluție eficientă de vindecare. Tot ei sunt cei care au folosit primii tehnicile de masaj și le-au lăsat drept mărturie mai departe, generațiilor viitoare. Ce-i drept, din an în an, au apărut noi perspective și o îmbunătățire a tehnicilor de masaj, astfel că astăzi putem trata aproape orice cu ajutorul masajului terapeutic. Masajul anticelulitic reprezintă o formă recomandată de medici, pentru a scăpa de celulită.

Celulita este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii, afectând peste 80% dintre femei. Lipsa de mișcare, o dietă necorespunzătoare sunt luate drept cauze ale apariției celulitei și tocmai de aceea, cei mai mulți medici recomandă modificarea stilului de viață, luând în calcul o dietă săracă în grăsimi, prăjeli și cu multe fructe și legume proaspete. Un program de sport este la fel de benefic pentru sănătatea pielii.

De asemenea, celulita sau aspectul de coajă de portocală pe care îl capătă pielea datorită retenției de apă poate fi cauzată și de anumite dereglări hormonale, dar și datorită toxinelor din organism care produc drept efect distrugerea fibrelor de colagen și elastină, precum și datorită unor afecțiuni ale circulației sângelui.

Despre celulită se cunoaște că aceasta îmbracă mai multe forme, ajungând uneori să fie atât de severă încât are nevoie de îngrijire medicală atentă.

Celulita edematoasă poate fi tratata cu ajutorul masajului anticelulitic. Se observă ori de câte ori strângeți pielea cu degetele sau atunci când ciupiți țesutul afectat.

Celulita fibroasă îi conferă pielii aspectul de coajă de portocală, pielea nefiind netedă și fină, ci având un aspect neplăcut, urât la atingere. Uneori, această formă doare. Deși este o formă mai accentuată de celulită, masajul anticelulitic ar putea să o trateze sau să o estompeze.

Forma fibromatoasă a celulitei are nevoie de recuperare medicală. Zonele afectate devin dureroase, la nivelul țesuturilor formându-se adevărați noduli ce trebuie obligatoriu să fie îndepărtați.
Masajul anticelulitic reușește să redea o bună circulație sângelui și țesutului limfatic. Cu ajutorul său, pielea va căpăta un aspect mai fin, va deveni mai elastică și mai plăcută la atingere. Cu toate acestea, terapeuții recomandă efectuarea acestui masaj combinat cu un stil de viață sănătos, care să respecte regulile unei diete echilibrate și mai ales multe exerciții fizice.

Tehnicile masajului anticelulitic dor, categoric această formă de recuperare nefiind cea mai mare plăcere pentru femei. Deși ne întrebăm de ce anume doare, ar trebui să găsim răspunsul prin faptul că pielea devine dureroasă odată afectată de celulită și astfel atingerile masajului (frământări, apăsări mai dure) devin dureroase și destul de greu de suportat de către pacientă. Cu toate acestea, nu trebuie să vă gândiți că masajul anticelulitic doare întotdeauna, totul depinde de forma de celulită ce v-a afectat pielea. Și nu este deloc firesc ca după masajul anticelulitic pielea să fie acoperită de vânătăi. Ori de câte ori apar, ar trebui să fie un semn că este timpul ca tehnicile de masaj folosite să fie mai ușoare.

Masajul anticelulitic are, la fel ca orice altă formă de masa, și anumite contraindicații. Bolile de la nivelul pielii, vene subțiri, ulcere ale pielii, accidentele vasculare, osteoporoza sau chiar sarcina interzic masajul întrucât ar putea cauza serioase neplăceri.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*