Masajul cu pietre vulcanice

Masajul cu pietre vulcanice este terapia prin care sunt folosite caracteristicile acestor roci. Pietrele vulcanice reprezintă o înmagazinare de energie benefică, ce poate fi  transmisă întregului corp prin meridianele energetice.

Terapia cu pietre vulcanice, denumită masajul cu pietre calde, are la bază cele şapte chacre principale aflate pe linia mediană a corpului uman. Conceptul definitoriu al acestui tip de terapie este aşezarea pietrelor calde pe aceste şapte puncte energetice.

Masajul cu pietre calde combină mai multe terapii, printre care pot fi enumerate: aromoterapia, cristaloterapia, hidroterapia, termoterapia, toate având ca scop eliminarea dezechilibrelor, înlăturarea stresului şi tensiunii acumulate în corp, instalarea armoniei şi liniştii în întregul organism.

Masajul cu pietre vulcanice calde se realizează de la periferie spre centru, folosindu-se pietre netede, adaptate fiecărei zone în parte. Pentru masajul spatelui şi membrelor se folosesc pietre rotunde, de dimensiuni medii, iar pentru gât şi coloana vertebrală se folosesc pietre de dimensiuni mici.

Pentru aplicarea masajului facial pietrele vulcanice se folosesc reci, pentru a stimula vasoconstricţia şi pentru a proteja capilarele sanguine. Dimensiunile pitrelor vulcanice folosite pentru masajul facial sunt foarte reduse.

Terapeutul va aşeza pietrele de-a lungul coloanei vertebrale, în palme sau între degetele de la picioare, îmbunătăţind astfel fluxul energetic din corp. Prin poziţionarea unei pietre în zona opusă celei afectate, se asigură atragerea fluxului de sânge din zona respectivă, reducându-se astfel tensiunea şi durerea din acea regiune.

Înainte de începerea şedinţei de masaj, pietrele vor fi încălzite la o temperatură de 40 – 50 grade Celsius. Masajul va fi aplicat pe întreg corpul sau doar în zonele unde este nevoie. Tehnicile folosite cel mai frecvent în aplicarea acestui tip de masaj  sunt fricţiunile şi vibraţiile. Terapeutul va îmbina tehnicile de masaj cu aplicarea de uleiuri şi creme, alese în funcţie de efectele pe care ar trebui să le aibă acestea asupra diverselor afecţiuni.

Masajul cu pietre vulcanice

Masajul cu pietre calde va încălzi pielea, permiţând astfel absorbţia uleiurilor şi cremelor folosite.

Prin aplicarea masajului cu pietre vulcanice calde se urmăreşte detoxifierea corporală, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi limfatice, diminuarea durerilor acute şi a spasmelor musculare, îmbunătăţirea activăţii renale, reglarea metabolismului şi asimilarea oxigenului la nivel celular.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*