Masajul, este sau nu o terapie naturista de vindecare?

Masajul are numai beneficii pentru sănătate. Ne redă starea de bine, tonifiază musculatura, contribuie la un aspect și o structură mai plăcută a pielii și la buna funcționare a organelor interne.

masaj

Încă din cele mai vechi timpuri, masajul era folosit drept cea mai bună terapie naturistă de vindecare. Astfel, aproape toate culturile antice din China, India, Egipt sau chiar din Imperiul Otoman catalogând masajul drept cea mai bună formă de recuperare. Tot de atunci, am aflat cum anume funcționează masajul, dar și care sunt tehnicile cele mai bune pentru vindecare. Iar strămoșii noștri au lăsat în urmă picturi rupestre, vechi de mai bine de 15.000 de ani.

Să fie sau nu așa, cu siguranță popoarele lumii consideră masajul drept o metodă cât se poate de bună de a ne vindeca de boli și stare de rău, fiind în același timp și un bun aliat în lupta cu stresul, anxietatea sau depresia.

Despre masaj se spun astfel numai lucruri frumoase. Acesta este clasificat în masaj de tip general, care vizează toată suprafața corpului – aici avem în vedere atât masajul anticelulitic, de relaxare, sportiv sau pur și simplu masajul de întreținere corporală, masaj de recuperare medicală – foarte util mai ales în urma unor accidentări sau recuperări după anumite intervenții chirurgicale, fracturi, fisuri și masajul limfatic care are în vedere îmbunătățirea circulației limfatice. Toate acestea redau starea de bine a organismului și ne ajută se ne recuperăm starea de sănătate mult mai ușor.

Important de luat în calcul este ca masajul să fie făcut de către o persoană specializată, care să cunoască atât modul de efectuare a fiecărei tehnici de masaj, cât și efectele pe care acesta l-ar putea produce pentru organism. La fel de important este ca ședințele de masaj să respecte efectele adverse pe care le-ar putea produce și astfel să se prevină o anumită neplăcere.

Și chiar dacă există și anumite situații în care masajul nu este indicat, exceptându-le pe acestea, masajul ar putea fi considerat o variantă potrivită de recuperare a stării de bine pentru toate categoriile de vârstă, pornind de la bebeluși și până la persoanele vârstnice. De aceea, ar trebui cu precădere să ne cunoaștem necesitățile organismului și să apelăm la persoane cu expertiză în domeniu pentru a ne face bine.

De asemenea, masajul este mai mult decât benefic în cazul activităților stresante, acelea care implică multă oboseală și surmenaj intelectual. De aceea, este bine de luat în calcul că prin ajutorul masajului de relaxare veți putea beneficia de starea de bine și veți putea fi antrenați de așa măsură încât să luați de la capăt activitățile zilei următoare.

Un alt tip de masaj este cel al tălpii piciorului. Acesta poartă denumirea de reflexoterapie. Se identifică mai exact anumite puncte sau centre energetice care reușesc să recupereze anumite organe afectate. Ca atare, terapeutul va fi cel care va masa talpa piciorului, apăsând acei centri energetici și astfel recuperarea va putea fi posibilă. Cu ajutorul aceste științe, reflexoterapia, pacientul ar putea scăpa de stres, afecțiuni ale coloanei vertebrale, dureri de articulații sau alte probleme ale organelor interne.

Masajul este o terapie naturistă de vindecare, reușind să trateze cu bine sau să prevină anumite afecțiuni grave. De aceea, este indicat ca ori de câte ori puteți să mergeți la o ședință de masaj și să faceți din acest lucru un obicei benefic pentru sănătate și recuperarea fizică sau psihică.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*