Reflexoterapia sau masajul palmelor

Reflexoterapia îşi are originile undeva în urmă cu aproximativ 5000 de ani, lucrări şi fresce atestând folosirea acestei tehnici ca şi terapie în civilizaţiile egiptene sau asiatice. Reprezintă ştiinţa zonelor reflexogene ale organismului şi a vindecării afecţiunilor prin activarea anumitor puncte.
Masajul palmelor este o tehnică prin care ne putem induce o stare de bine, putem activa puterea de concentrarea şi avem posibilitatea de a ne atenua anumite simptome provocate de afecţiuni ale organelor interne.
Prin masarea palmelor accelerăm vindecarea şi diminuăm durerile, accesând punctele corespondente organelor.

Masajul palmelor

Masajul palmelor
Picture 1 of 5

Cum se execută masarea palmelor
Se începe întotdeauna cu mâna dreaptă. Punctele de pe palma dreaptă aparţin organelor care dor în partea dreaptă a corpului. Se aplică în palmă mişcări circulare cu degetul mare. Timpul maxim de aplicare este de 5 minute pentru fiecare palmă.
Masarea degetelor se începe de la degetul mic, iar mişcările sunt aplicate de la bază spre vârf în sens invers acelor de ceasornic.
Se continuă cu revenirea spre podul palmei, aplicânduse un masaj circular în sensul acelor de ceasornic.
La finalul masajului se lucrează asupra articulaţiei, prin mişcări stânga-dreapta şi sus-jos, având rolul de a debloca articulaţiile.

CONTINUARE – Vezi reflexoterapia sau masajul palmelor


MWISHO PE FACEBOOK

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*