Masajul scalpului și prevenirea căderii părului

Masaj se poate face aproape oriunde și efectele sunt foarte bune pentru sănătate. Dacă până acum ne-am obișnuit cu masajul de relaxare sau cu cel terapeutic, de această dată ar trebui să facem cunoștință cu beneficiile masajului scalpului. Pe lângă efectul de relaxare extraordinar pe care îl are, masajul scalpului reușește să alunge stresul și să îi redea pacientului starea de bine.

masajul-scalpuluiCu siguranță că există multe feluri de masaj și beneficiile fiecăruia sunt de-a dreptul senzaționale. Atunci când vorbim despre masajul scalpului, ar trebui să avem în vedere un masaj terapeutic, acesta fiind și o bună modalitate de combatere a căderii părului.

Masajul scalpului este uimitor și aduce beneficii foarte mari pentru cap și păr. Cu ajutorul său, circulația sanguină este stimulată la nivelul scalpului și astfel ajung mult mai ușor la firul de păr substanțele nutritive care îi fac bine acestuia. Cu ajutorul unui masaj al scalpului bine făcut, rădăcinile părului se întăresc destul de mult, iar părul va deveni mai sănătos ca niciodată. În acest mod, se previne căderea acestuia.

Cum funcționează masajul scalpului?

Masajul scalpului este benefic pentru păr, prevenind căderea acestuia și făcându-l mai sănătos și mai mătăsos ca niciodată.

Cu ajutorul acestuia este stimulată microcirculația sanguină și astfel scalpul va fi mai bine oxigenat. Ca atare, se poate spune că pe un scalp sănătos, oxigenat, creșterea părului se face și ea destul de ușor. De aceea, se recomandă ca fie să încerci masajul scalpului la salon, fie pur și simplu să stimulezi singură această regiune a capului. Prin masarea zonei scalpului, se va stimula circulația sângelui, se va elimina excesul de celule, rădăcinile firului de păr vor fi mai puternice și se vor întări, scalpul se va oxigena mai bine, iar căderea părului va fi prevenită mult mai ușor.

Pentru a exersa un masaj terapeutic, benefic pentru scalp este bine să aplici mișcări riguroase pe pielea capului, cu ajutorul buricelor degetelor, apăsând ușor întreaga zonă. Este bine să exersezi masajul circa 15 minute, să faci totul încet, pornind dinspre ceafă spre creștetul capului, iar mai apoi să reiei mișcările de la frunte la ceafă. Vei putea masa scalpul și dinspre lateral spre creștetul capului și invers. Este foarte indicat să exersezi cât mai mult astfel de mișcări, stimulând destul de mult zona.

Masajul scalpului se va face cu ajutorul unor tratamente bogate în antioxidanți, pe bază de ulei de mentă sau extracte de plante, potrivite pentru regenerarea pielii scalpului și îngrijirea părului. După ce masajul scalpului se realizează este bine să speli părul cu apă caldă și mai apoi să aplici un șampon potrivit firului tău de păr. De asemenea, nu uita să aplici un balsam și o mască de păr benefică pentru regenerarea firului de păr.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*