3 sfaturi dacă îți dorești o piele mai curată și mai strălucitoare

Acneea și alte afecțiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul și eczema, sunt influențate de mai mulți factori, inclusiv de dieta alimentară și de stilul nostru de viață. Nu este deloc ușor să tratăm o formă de acnee severă. Totuși, chiar dacă vă veți confrunta cu stări de frustrare și cu disconfort fizic, asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la visul de a avea o piele curată și frumoasă. Este necesar să găsim acel echilibru corespunzător între dietă, stil de viață, nutriție și tratament medicamentos pentru a gestiona această afecțiune și pentru a ne bucura de o piele din ce în ce mai sănătoasă și mai frumoasă.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți aspectul și starea de sănătate a pielii:

Adoptați un regim alimentar sănătos.

Dacă ne dorim o casă confortabilă, sigură și călduroasă, atunci este necesar să folosim zidărie de cea mai înaltă calitate. În mod similar, dacă îi oferim corpului nostru cele mai calitative „materiale de construcție”, ne vom asigura că toate celulele sunt puternice și sănătoase. Asta înseamnă că este necesar să ne alimentăm cu suficiente vitamine și minerale. De exemplu, vitamina A, vitamina C, zincul, seleniul și cromul sunt absolut esențiali pentru a reduce excesul de sebum, pentru a produce colagen și pentru a repara celulele pielii. Adoptarea unei diete sănătoase, bogate în fructe, legume, carne slabă și cereale integrale este necesară pentru ca organismul să nu ducă lipsă de niciun nutrient și pentru a putea produce celulele sănătoase care stau la baza unui ten radiant. Nu sunt deloc mai prejos acizii grași esențiali Omega-3 care se găsesc în somon, în avocado, în semințe de in și în nuci sau pe care îi putem furniza organismului sub formă de supliment alimentar pe care îl putem achiziționa dintr-un megastore farmaceutic online. Acești acizi sunt foarte importanți, deoarece au proprietăți antiinflamatorii naturale și s-a demonstrat că pot controla producția de molecule responsabile cu producția de sebum care susține acneea inflamatorie. Nu uitați să includeți alimente ce conțin probiotice active, adică bacterii benefice vii care susțin un microbiom intestinal sănătos care, de asemenea, previne acneea. Dacă considerați că regimul alimentar personal prezintă anumite goluri, atunci pentru a acoperi lipsa de nutrienți, utilizați vitamine și suplimente care îi vor oferi pielii hrana optimă de care are nevoie.

Evitați alimentele problematice.

În timp ce unele alimente favorizează sănătatea pielii, dermatologii sunt de acord că există și alimente care pot cauza acneea și pot chiar să agraveze simptomele acesteia. Studiile au arătat o relație de cauzalitate între consumul de lactate și acnee, așa că poate veți dori să înlocuiți laptele de vacă cu lapte de migdale, de soia, de orez, cocos sau de ovăz. Încercați să limitați consumul de grăsimi animale, alimente procesate și prăjite. La fel ca produsele lactate, aceste alimente sunt bogate în grăsimi saturate și parțial hidrogenate, care sunt asociate cu inflamația și cu acneea. De asemenea, un consum prea mare de carbohidrați cu indice glicemic ridicat, așa cum găsim în băuturile îndulcite și în alimentele preparate cu făină albă, duce la creșterea producției de testosteron, un hormon care stimulează producția de sebum. Pe de altă parte, o dietă bogată în proteine scade testosteronul.

În cele din urmă, încercați să beți mai multă apă.

Consumul corespunzător de apă este important pentru starea generală de sănătate și pentru sănătatea pielii. Nu trebuie să uităm că pielea este principalul organ de detoxifiere, așa că are nevoie de suficientă apă pentru a elimina toxinele și pentru a funcționa corect. Deshidratarea este o afecțiune foarte frecventă care duce la uscarea excesivă a pielii, crescând numărul de celule moarte ale pielii care nu fac altceva decât să blocheze porii. Unele băuturi, în special cafeaua și alcoolul acționează ca diuretice, eliminând lichidele din organism. Încercați să consumați 6-8 pahare de apă în fiecare zi pentru a vă bucura de o piele sănătoasă, suplă și frumoasă.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*