Care sunt cele mai bune 5 uleiuri pentru masaj

De cele mai multe ori ne întrebăm care sunt cele mai bune uleiuri, creme sau loţiuni pentru masaj.

uleiuri-pentru-masaj

Care sunt cele mai bune cinci uleiuri pentru masaj, aşa cum au fost ele clasificate de către terapeuţii americani:

  1. Uleiurile de masaj dispersabile în apă

Sunt foarte populare, mai ales datorită faptului că nu pătează, se absorb bine şi se spală uşor.

Ingrediente: ulei de floarea soarelui, ulei de orez, glicerină de nucă de cocos, obţinută din ulei, vitamina E, polisorbat 85 (un surfactant nonionic).

2. Uleiul de migdale dulci

Extras prin presare la rece, acest ulei are o culoare galben deschis. Este un ulei care se absoarbe uşor, dar permite mâinilor să alunece pe suprafaţa pielii, pentru că nu este nevoie de o reaplicare. De aceea este foarte popular în rândul terapeuţilor.

Conţine 100% ulei de migdale dulci, este non alergenic şi nu irită pielea. Există totuşi o precauţie în utilizare (se testează înainte), în cazul acelor persoane care au alergii la nuci.

3. Uleiul din sâmburi de caisă
Este similar ca textura şi culoare celui de migdale dulci, dar este puţin mai scump. Conţine vitamina E, ceea ce îi asigură un termen de valabilitate mai mare faţă de celelalte uleiuri.
Are o textură uşoară, ceea ce îl face foarte potrivit pentru a fi utilizat drept ulei facial, mai ales în cazul tenurilor sensibile, uscate sau mature. Este, de asemenea, un bun ulei pentru aromaterapie şi o bună alternativă a uleiului de migdale dulci pentru cei care au alergie la nuci.

4. Uleiul de cocos

Deși ne putem gândi la el ca la un ulei solid, de culoare albă, acesta este, de fapt, un ulei uşor, lichid şi deloc gras.

Poate fi folosit la fel ca şi celelalte uleiuri pentru masaj, mai ales în varianta pură, nerafinată, care pastrează şi mirosul nucii de cocos.

5. Uleiul de jojoba

Jojoba este, de fapt, o ceară extrasă din seminţele plantei. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, este o bună alegere pentru persoanele care suferă de iritaţii şi acnee (mai ales pe spate).

Are un termen de valabilitate mare, astfel încât este potrivit pentru utilizarea pe termen lung.

Alte uleiuri pentru masaj

Ulei de avocado

De culoare verde, uleiul de avocado este obţinut prin presare. Este un ulei „greu” şi se foloseşte de obicei în amestec cu alte uleiuri de masaj, cum ar fi cel de migdale dulci.

Persoanele care au alergie la latex pot fi alergice şi la acest ulei, de aceea este recomandat un test înainte de utilizare.

Unt de cacao

Este solid şi are aromă de ciocolată. Se poate folosi numai amestecat cu alte uleiuri şi se aplică pe porţiuni mici. Este folosit, de obicei, ca ingredient în balsamurile de buze şi unguente, amestecat cu ceară.

Ulei din seminţe de struguri

Este foarte potrivit pentru orice masaj, nu are miros, iar textura este fină, fără a fi grasă.

Pentru că este extras din seminţe cu ajutorul unui solvent, anumiţi terapeuţi nu îl consideră potrivit pentru masajul însoţit de aromaterapie.

Uleiul de măsline

Mulţi oameni îl consideră potrivit pentru gătit, dar se foloseşte ocazional şi pentru masaj. Este un ulei „greu”, gras şi are o aromă inconfundabilă.

Untul de shea

Extras din seminţele unui arbore originar din Africa, untul de shea are o consitenţă solidă la temperatura camerei. Ca şi untul de cacao, este utilizat pentru masaje, în combinaţie cu alte uleiuri şi numai pentru porţiuni mici. Se foloseşte, de asemenea, ca ingredient în balsamurile de buze şi unguente. Shea conţine latex natural, de aceea trebuie făcut un test la alergii înainte de utilizare.

Ulei din germeni de grâu

Este un ulei prea „subţire” pentru a fi folosit la masaj, dar poate fi amestecat cu alte uleiuri. Este bogat în vitamina E.

Împreună cu uleiurile de masaj, terapeuţii pot folosi uleiuri esenţiale pentru a crea combinaţii unice, cu efecte vindecătoare.

sursa foto: www.almrsal.com


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*