Ce părere aveți despre scaunul de masaj?

Toată lumea a auzit de beneficiile masajului pentru starea de bine a organismului, începând de la reducerea stresului și până la tratarea anumitor probleme medicale. Asta ca să ne referim strict la mesajul terapeutic și de relaxare, deși adevărul este că beneficiile masajului sunt mult mai numeroase.

Pentru majoritatea dintre dumneavoastră, ideea de masaj implică automat o masă de masaj, într-un cabinet profesionist.

Dar timpul este acel ”ceva” care pare să ne lipsească mereu, suntem întotdeauna pe fugă și, oricât de mult ne-am dori câteva clipe de relaxare la un cabinet profesionist, pur și simplu nu avem cum să ajungem.

Cu toate acestea, avem o soluție pentru dumneavoastră.

De ce să renunțați la beneficiile pe care le are masajul pentru dumneavoastră și să nu apelați la scaunele de masaj.

Potrivit specialiștilor, acestea reușesc să suplinească cu excelență orice maseur, ba chiar să ofere și rezultate mai bune.

Vă vom vorbi în continuare despre avantajele pe care le oferă aceste echipamente și mai ales, cum să fiți siguri că alegerea pe care ați făcut-o se va dovedi cea mai bună.

 

Avantajele scaunelor de masaj

Dacă nu sunteți prea convins, vă vom prezenta, pe scurt, avantajele acestora.

Relaxare. După o zi grea petrecută la muncă, și care s-a continuat și acasă, vă doriți cu disperare ceva care să vă relaxeze atât musculature încordată, cât și nervii care au fost întinși la maxim. Aici intervine scaunul de masaj. Nu va mai fi nevoie să apelați la un maseur profesionist pentru a vă relaxa, mai ales că încheierea treburilor are loc de obicei puțin după miezul nopții. Nu credem că ar veni cineva la ora aia pentru o ședință de masaj la domiciliu. Așa că, pentru a avea parte de relaxarea dorită, doar vă așezați pe scaunul de masaj de acasă și acesta va începe să-și facă treaba: în primul rând va relaxa musculatura și apoi va veni acea stare de bine după care ați tânjit toată ziua.

Postura corpului se îmbunătățește. Medicii susțin că în zilele noastre se întâlnesc cazuri, din ce în ce mai multe, de persoane care suferă de dureri de spate din cauza posturii greșite a corpului. Cele mai multe cazuri se întâlnesc în rândul copiilor și al tinerilor, care pot risca și unele devieri în ceea ce privește dezvoltarea scheletică.

Nu lăsați lucrurile să avanseze și apelați la ajutorul scaunului de masaj. Acesta are un  design special, care îl ajută să se muleze pe forma corpului și pentru a-i transmite acestuia o cât mai bună orientare. În cel mai scurt timp veți vedea cum postura corpului se îmbunătățește, iar durerile de spate și de gât nu mai reprezintă o problemă.

Circulație îmbunătățită. După cum am menționat anterior, aceste scaune de masaj ajută la relaxarea muscular, dar ajută și la normalizarea tensiunii arteriale. Țesuturile sunt mai bine oxigenate, circulația este îmbunătățită, și în acest fel și vindecarea anumitor afecțiuni va fi mai accelerată.  

Îmbunătăţeşte eliminarea toxinelor din organism. Prin masaj, mușchii sunt puși în funcțiune, ceea ce duce la faptul că limfa și circulația sanguină au posibilitatea să acționeze mai bine, inclusive la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, s-a observant o reducere semnificativă a spasmelor muscular, iar rezultatul pe care îl înregistrați poate fi același cu cel oferit de către un maseur profesionist.

Flexibilitate sporită. Multă lume se plânge de faptul că din cauza sedentarismului articulațiile nu mai sunt atât de flexibile. În ajutor vine din nou fotoliul de masaj, care prin efectul relaxant pe care îl produce, are loc și o semnificativă îmbunătățire a flexibilității. Veți observa cum parcă, dintr-o dată aveți o libertate de mișcare sporită, ceea ce vă va da energia de care aveați atâta nevoie.

Recuperare după intervențiile chirurgicale. În cazul anumitor intervenții chirurgicale, scaunul de masaj vă ajută chiar să vă recuperați mai rapid deoarece crește fluxul sanguine, o mai mare cantitate de oxigen este transmisă către țesuturi și astfel se accelerează procesul de vindecare. Cu toate acestea, este bine să întrebați medical dacă puteți folosi fotoliul cu masaj în perioada de recuperare de după intervenția chirurgicală, pentru că uneori chiar nu este indicată utilizarea acestuia.

Îmbunătățește respirația. Din varii motive, nu numai din cele de natură medical, se întâmplă ca mușchii din jurul coastelor să devină rigizi, iar coastele pot să deranjeze respiraţia. Grație scaunului de masaj se produce și relaxarea acestor mușchi, astfel că veți constata o îmbunătățire semnificativă a respirației.

Dacă nu ne credeți, puteți testa și singuri: încercați să respirați adânc atât înainte de sesiunea de masaj, cât și după.

Nu se poate să nu remarcați o îmbunătățire după ce ședința s-a încheiat.

Scaunul de masaj și femeile însărcinate

Perioada sarcinii este una special pentru fiecare femeie. Dar, pe lângă bucuria pe care aceasta o simte la gândul că va deveni mamă, în corpul ei se produc o serie de schimbări, unele dintre ele destul de neplăcute. Din cauza greutății, acestea pot simți unele senzații de discomfort, durere chiar, precum și unele înțepături neplăcute. Cam toate femeile însărcinate și-ar dori un masaj bun, care să le ajute să se relaxeze puțin, dar nu știu dacă acesta poate fi efectuat sau nu pe perioada gravidității. Specialiștii susțin că dacă nu există o contraindicație clară din partea medicului care vă urmărește sarcina, atunci vă puteți bucura de beneficiile unor masaj ușor, relaxant, care va elimina sau atenua și multe dintre senzațiile de disconfort pe care le experimentați în această perioadă. Dacă vă este jenă să apelați la serviciile de acest gen oferite în cadrul unui cabinet profesionist, atunci puteți apela cu încredere la scaunele pentru masaj.

Prin folosirea acestora, sistemul nervos se liniștește, stările de anxietate se estompează sau dispar complet, durerile de spate nu vă vor mai face probleme, și cel mai probabil vați avea parte și de un somn odihnitor peste noapte, fără stresul insomniilor din ultima perioadă.  Grație acestor beneficii, și starea psihică a viitoarei mame se va îmbunătăți considerabil, va avea parte de un ”boom” de energie, iar oasele nu vor mai ”scârțâi” ci vor fi mult mai flexibile. Trebuie doar ca femeia însărcinată să nu uite ca atunci când apelează la un fotoliu de masaj pentru relaxare că totuși bebeluşul este în centrul atenţiei, așa că trebuie să ia în considerare presiunea, pentru a nu crea o stare de disconfort asupra buricului şi a zonei abdomenului atunci când aceasta se aşează pe scaun.

Dacă se pune presiune pe abdomen, aceasta poate avea consecinţe, care privesc modificarea poziţiei bebeluşului, creând in acelaşi mod o stare de disconfort.

Ce poate fi mai plăcut pe perioada sarcinii, în special atunci când se intră în ultimul trimestru, decât să scapi de durerile de spate, de picioarele umflate în care pare că nu mai intră niciun fel de încălțăminte, și mai ales, de acea senzație de epuizare general. Aveți nevoie doar de câteva minute petrecute pe scaunul de masaj și veți observa cum viața poate fi din nou privită în culori deschise. Veți avea parte de acea relaxare prihică și fizică după care tânjiți atâta, așa că nu mai ezitați și achiziționați un fotoliu pentru masaj.

Chiar și după ce ați născut, acesta nu va fi doar pe post de mobilă în casă, pentru că de beneficiile lui vă veți bucura nu numai dumneavoastră, ci și toți membrii familiei.

Vă puteți alăpta și bebelușul în acest scaun, spun specialiștii.

După cum vedeți avantajele unui scaun pentru masaj sunt numeroase, iar acesta contribuie din plin la starea de bine a organismului dumneavoastră. Nu ne referim aici doar la femeile însărcinate, ci la toți ceilalți care îl folosesc. Acest echipament ajută la eliberarea de endorfine, adică acele substanțe care au scopul de a combate efectele stresului și ale durerilor, fiind considerate responsabile de starea de fericire. Ca să nu mai vorbim și de beneficiile acestora în tratarea unor afecțiuni de natură fizică.

Indiferent care sunt motivele care vă împiedică să apelați la serviciile unui maseur profesionist dintr-un cabinet de specialitate, acestea nu trebuie să vă stea în cale dacă aveți nevoie de beneficiile rezultate din urma masajului. Apelați cu încredere la un fotoliu pentru masaj, există chiar în mediul virtual numeroase site-uri de unde acestea pot fi achiziționate.

Prețul acestora nu este unul atât de ridicat pe cât ați putea crede, așa că nu mai aveți niciun motiv care să vă împiedice să faceți acest pas. Este o investiție bună pentru starea dumneavoastră de bine, iar scaunul va putea fi folosit și de ceilalți membri ai familiei. Este timpul să luați atititudine și să începeți să vă readuceți organismul pe linia de plutire.

De fapt, masajul poate fi folosit de multe ori pentru a complete tratamentul prescris de către medic, fiind o bună opțiune pentru recuperarea completă a organismului.

Înlăturarea senzaţiei de oboseală musculară, stimularea generală a organismului, creşterea rezistenţei în faţa microbilor, eliminarea toxinelor, ameliorarea sau vindecarea anumitor afecţiuni, recuperarea după intervenții chirugicale, toate acestea și nu numai intră în beneficiile masajului, de care vă puteți bucura și dumneavoastră, cu ajutorul scaunul pentru masaj despre care v-am vorbit mai sus.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*