Cum să scapi de durerile reumatice cu ajutorul masajului?

Principalul simptom al afecțiunilor reumatice este durerea, iar persoanele care suferi de astfel de boli se plâng deseori că le este afectată calitatea vieții, dar și capacitatea de muncă din cauza durerilor uneori insuportabile pe care le au. Durerile reumatice se manifestă de obicei într-o anumită zonă, cum ar fi în zona umărului sau la articulațiile periferice, iar durerile variază atât ca durată, cât și ca intensitate. De multe ori, durerea se poate accentua în timpul deplasării sau al unor exerciții fizice și se ameliorează în momentul în activitatea fizică este încetată.

Care sunt cauzele acestor dureri reumatice?

Există câteva cauze ale durerilor reumatice, una dintre cele mai comune fiind artrita, în care sunt afectate în mod special încheieturile. Durerile de tendoane, afecțiune ce poartă numele de tendonită, sunt provocate de obicei de gută, infecții sau artrita reumatoidă. Entezopatiile apar de obicei în cazul traumatismelor sau al inflamațiilor care sunt de obicei asociate cu alte afecțiuni, iar miozita cauzează dureri musculare și inflamări ale mușchilor.

Acestea sunt doar câteva dintre principalele cauze care duc la apariția durerilor reumatice. Din păcate, persoanele care se confruntă cu afecțiuni reumatice, nu au prea multe variante de tratament, singurul lucru pe care îl pot face este să își mențină sub control simptomele și durerile. Există totuși mai multe modalități prin care poți ameliora aceste dureri reumatice și te poți bucura din nou de activitățile preferate, exact ca înainte.

Cum poți ameliora durerile reumatice?

Majoritatea persoanelor care suferă de dureri reumatice apelează la medicamente antiinflamatoare care au efecte mai bune sau mai puțin bune, de la caz la caz. Cu toate acestea, medicamentele din această categorie nu sunt recomandate a fi administrate foarte des pentru că pot duce la apariția altor probleme de sănătate, cum ar fi ulcere, afecțiuni cardiace, sângerări stomacale sau probleme ale ficatului. O altă modalitate de ameliorare a durerilor este reprezentată de plasturii analgezici care sunt aplicați pe zonele dureroase, având efecte imediate.

Medicii recomandă pentru ameliorarea durerilor reumatice și activitățile fizice care te ajută să îți îmbunătățești tonusul muscular și să îți crești nivelul endorfinelor din corp, acestea fiind considerate un analgezic natural produs de organismul nostru. Poți să începi cu exerciții cu un nivel de dificultate mic pentru că exerciții intense, cum ar fi alergatul, pot înrăutăți aceste dureri. Pe lângă faptul că exercițiile fizice îți vor ameliora durerile reumatice, ele îți vor da și o stare emoțională mai bună și îți vor îmbunătăți calitatea vieții.

Masajul, o modalitate bună de a scăpa de durerile reumatice

O altă modalitate bună de a scăpa de durerile reumatice și de a te relaxa complet este chiar masajul, mai ales dacă alegi și produse de masaj care să facă masajul împotriva durerilor reumatice mult mai eficient. Există suficiente creme sau geluri antireumatice care te pot ajuta să uiți de durerile reumatice, important este să le alegi pe cele care conțin ingrediente 100% naturale, cum ar fi uleiul de cedru, recunoscut pentru efectul de calmare rapidă a durerilor reumatice, articulare și osoase. Un ulei antireumatic cu ulei de lavandă, mentă și migdale dulci te-ar putea ajuta la fel de mult în cazul durerilor de genunchi, spate și mâini. Un masaj în zonele dureroase cu astfel de produse te ajută nu doar să scapi de dureri, ci să îți reechilibrezi întregul organism.

Urmează și tu sfaturile de mai sus și uită de durerile reumatice!


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*