Masajul de-a lungul timpului

În zilele noastre cu greu găsim pe cineva care să nu fi experimentat masajul, măcar o dată. Fie că ai fost la un salon sau la spa, fie că ai primit un masaj acasă sau în cabinetul de recuperare medicală, ai avut parte de beneficiile pe care le aduce un masaj.

Dacă luăm în considerare lungă istorie a masajului, rolul lui în medicină este încă la început, potențialul pe care îl are și proprietățile vindecătoare fac că masajul să fie din ce în ce mai cerut de către publicul larg.

Să vedem cum a luat naștere masajul și care a fost evoluția acestuia.

  1. Acupunctură în China antică. Anul 2700 I.Hr atestă pentru prima oară masajul ca terapie. În această perioada a fost scrisă : “Cartea clasică de medicină internă a Împăratului Galben “. Această carte descrie tehnicile folosite în medicina orientală și vorbește despre cum, aplicarea de ace în punctele meridiane ale corpului ajută sănătatea și da o stare de bine. De aici s-a dezvoltat și acupresiunea care presupunea aplicarea de presiune cu mâna, în locurile unde s-ar fi introdus acele-prima formă de masaj.
  2. Reflexologia în Egiptul antic. Egiptenii au dezvoltat o tehnică a masajului care a dus la aparitia masajului de astăzi, în 2500 I.Hr. În formele de artă ale egiptenilor observăm picturi cu oameni care masează piciorul, cunoscută acum sub numele de reflexoterapie. Această tehnică constă în aplicarea de presiune în zonele de reflex ale picioarelor și mâinilor cu scopul de a stimula funcția nervilor, îmbunătățind circulația și eliminând toxinele din corp. Această tehnică crește energia și da o stare generală de bine, atât pentru corp cât și pentru minte.
  1. Masajul în Japonia. În jurul anului 1000 I.Hr, călugării budiști încep să personalizeze tehnicile de masaj chinezesc. Având la baza principiile medicinii chineze, masajul profund al țesuturilor ajută corpul prin relaxarea mușchilor încordați și a ligamentelor. Acest masaj a dat nașterii masajului Shiatsu, care crește energia prin aplicarea de presiune în degete și palmă.
  2. Masajul profundal țesuturilor în Grecia antică. Din 800-700 I.Hr, grecii, atleți notorii, au dezvoltat ceea ce numim astăzi masaj sportiv. Aceștia se foloseau de acest masaj pentru a se păstra în formă maximă. Practicienii de atunci au introdus în masaj folosirea uleiurilor și a ierburilor, care a dus la nașterea aromaterapiei de astăzi. Hipocrate a promovat folosirea masajului în combinație cu o dietă echilibrată, odihnă, aer curat și muzică pentru a avea un stil de viață sănătos.
  3. Masajul în zilele noastre.Deși tehnicile au evoluat și au ajuns să conțină o varietate de tratamente tămăduitoare, principiile de baza ale terapiei prin masaj nu s-au schimbat mai deloc de când Per Henik Ling, a inventat cea mai cunoscută formă de masaj-Masajul Suedez. Arta masajului a rămas aceeași de acum mii de ani, care tratează durerile și stresul cu mâinile.

Și profesia de maseor a avut un parcurs interesant de-a lungul istoriei. În 1700, în special,  femeile erau angajate de către medici chirurgici să îi ajute în recuperarea pacienților care sufereau operații ortopedice. Acestea, deși fără educație specializată, ajutau prin tehnici simple de masare și fricțiune, oamenii care sufereau de boli ale articulațiilor și lipsa de mobilitate. Mai târziu, în 1850, a apărut și profesia de maseor sportiv iar în 1900 a crescut popularitatea masajului general nu doar a unor părți dureroase din corp. Iar acesta este masajul predecesor  al masajului de wellness și relaxare.

Produse ca uleiul pentru masaj cu levănțică și rozmarin și uleiul reconfortant cu portocală și salvie sunt acum la îndemână oricui vrea să se bucure de un moment de răsfăț în propria casă.

Relaxarea generată prin masajul cu ulei de rozmarin și lavandă previne insomnia cauzată de stresul cotidian sau somnul agitat iar uleiul reconfortant cu portocală și salvie reechilibreaz fizic și psihic întregul organism și te eliberează de stres și anxietate.

Tu ce mai aștepți? Lasă grijile deoparte și bucură-te de terapia masajului!


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*