Uleiul de masaj – de ce să alegi produse naturale?

Majoritatea dintre noi ar da totul pentru un masaj corporal, unul care nu numai întinereste corpul, ci și mintea și sufletul. Mai mult decât atât, singurul lucru crucial pentru un masaj de întinerire este uleiul de masaj. 

Diferite tipuri de uleiuri pentru masaj corporal sunt folosite în spa-uri și centre de wellness. În timp ce unele sunt uleiuri obișnuite, altele sunt mai exotice și mai scumpe. Magazinele de sănătate au, în general, uleiuri de masaj din migdale dulci sau avocado, în timp ce magazinele de îngrijire a pielii și spa-urile prezintă un amestec de uleiuri de masaj conținând două sau mai multe uleiuri amestecate în proporția potrivită.

Iată câteva uleiuri pentru masaj corporal pe care le poți găsi la Kosmo Oil și care sunt preferate în centre de masaj, fie pe cont propriu, fie în amestec cu altele. Acestea au ingrediente naturale precum scorțișoară, migdale, bambus, masline, avocado sau unt de cacao.

Uleiul de avocado

Fructele de avocado sunt presate pentru a obține ulei. Datorită greutății sale, uleiul este, în general, amestecat cu uleiuri mai ușoare, cum ar fi uleiurile de migdale și jojoba. Unele beneficii ale uleiului de avocado sunt:

Are proprietăți foarte bune de vindecare, antibacteriene și anti-rid care ajută la eliminarea ridurilor.

Efectul său puternic de penetrare și bogăția în vitamina A, D și potasiu îl fac o alegere potrivită pentru tratamentul erupțiilor cutanate, eczemelor și a pielii sparte.

Datorită prezenței vitaminelor A, B1 și B2, are proprietăți regenerabile și de restructurare. Împreună cu acidul pantotenic acționează ca un hidratant excelent și elasticizează pielea.

În ciuda greutății sale, prezența lecitinei și a fitosterolilor îi permite să fie absorbit rapid, făcându-l ideal pentru masaje.

Stimulează metabolizarea colagenului care îmbunătățește în mare măsură regenerarea celulelor.

Puteți încerca uleiul neutru de la Kosmo Oil. Acesta este un ulei fără miros, ceea ce îl face perfect pentru utilizarea în orice tip de tratament corporal.

Uleiul de migdale

Este considerat unul dintre cele mai populare uleiuri de masaj pentru corp. După cum sugerează și numele, este extras din migdale și are culoarea galben pal.

Textura sa uleioasă îi permite să fie ușor de întins piele. În ciuda texturii sale uleioase și relativ groase, aceasta este absorbită rapid. Spre deosebire de uleiul de jojoba, rata de absorbție este scăzută, ceea ce înseamnă că nu va trebui să reaplicați în mod constant uleiul în timpul masajului.

Este un emolient foarte bun, ceea ce înseamnă că înmoaie și calmează pielea prin compensarea capacității organismului de a absorbi și de a pierde umiditatea.

Ajută la ameliorarea durerilor și durerilor musculare.

Prezența bogată a acidului oleic și linoleic îl face un ulei excelent în timpul masajului.

Puteți încerca uleiul balsamic fortifiant de la Kosmo Oil. Uleiurile vegetale de migdale dulci, avocado și măsline hidratează în profunzime și ajută la refacerea epidermei uscate.

Uleiul de scorțișoară

Scorțișoara poate fi minunată adăugată la fulgii de ovăz sau în interiorul unei prăjituri, dar este posibil să fiți surprins să știți că provine din coaja unui copac tropical. Uleiul și pudra din coaja plantei pot fi folosite ca și condimente culinare sau pentru a face tratamente medicinale. Cercetările recente au constatat că uleiul de scorțișoară are o serie de beneficii pentru sănătate. Puteți găsi un astfel de produs și pe Kosmo Oil, în combinație cu scorțișoară și portocală. Uleiul de scorțișoară poate să hidrateze eficient pielea uscată. Doar amestecați câteva picături de ulei esențial de scorțișoară și amestecați-l cu crema de față. Masați-l pe piele timp de 10-15 minute, astfel încât amestecul de cremă să fie absorbit de piele complet. Apoi, eliminați excesul cu ajutorul unui tampon de bumbac și lăsați-l să stea peste noapte. În dimineața următoare, spălați-vă fața și aplicați protecție solară.

Sursă foto: livestrong.com

 

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*