Uleiuri esențiale

Atunci când aducem în discuție orice tip de uleiuri esențiale nu avem cum să nu ne gândim la beneficiile aromaterapiei.

Nu se poate vorbi despre uleiuri esențiale fără aromaterapie, o metodă sigură de relaxare, mai ales atunci când vine vorba de masaj.

De-a lungul timpului, au fost descoperite numeroase tehnici de masaj și odată cu el numeroase tipuri de uleiuri esențiale, toate acestea fiind benefice pentru starea de bine a organismului.

Uleiuri-esentialePrintre cele mai cunoscute uleiuri esențiale nu avem cum să nu amintim de lavandă, eucalipt, rozmarin, dar și multe altele.

Pentru a vă convinge de beneficiile lor, este bine să aveți în vedere o descriere amănunțită a acestor uleiuri esențiale, astfel încât să nu ezitați să le folosiți.

Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esențiale, ale căror proprietăți sunt destul de numeroase. Amintim despre proprietățile sale antivirale, antiseptice, antidepresive. În plus, contribuie la vindecarea durerilor de cap, dar și la tratamentul arsurilor.

Uleiul de eucalipt se folosește în masaj. Acesta are numeroase proprietăți, având efect analgezic, calmant, expectorant, antinevralgic și antiseptic. Tratează răceala și gripa.

Uleiul de rozmarin este un alt tip de ulei esențial ce contribuie la starea de bine și la starea de sănătate a organismului. De aceea, el se folosește în aromaterapie, având numeroase beneficii. Are proprietăți analgezice, digestive, contribuie la tonusul organismului, previne apariția mătreții, contribuie la creșterea și sănătatea firului de păr.

Uleiul de mentă ajută în tratarea acneei. Acesta are numeroase proprietăți. Efectele sale analgezice, antiseptice, digestive și expectorante reușesc să îl clasifice drept unul dintre cele mai importante uleiuri esențiale, necesare în aromaterapie.

Uleiul de geranium tratează celulita, ajutând la recuperarea fermității și elasticității pielii. Aceasta are un miros foarte frumos și mai contribuie și la cicatrizarea rapidă, dar și la diminuarea durerilor menstruale. De asemenea, odată folosit în aromaterapie, uleiul de geranium redă starea de bine.

Uleiul de Ylang-Ylang contribuie la prevenirea și tratarea depresiei. Are efect sedativ, antidepresiv și afrodisiac. De aceea, uleiul esențial Ylang-Ylang poate fi folosit cu succes în aromaterapie și nu trebuie să lipsească din nicio locuință.

Uleiul de lămâie are un efect antiseptic și tratează cu succes celulita. Îi redă pielii vitalitate, fermitate și elasticitate, accelerând arderile de grăsime de la nivelul țesutului subcutanat. Uleiul de lămâie contribuie și pentru ameliorarea stărilor reumatismale, are efect diuretic, astringent.

Uleiul de arbore de ceai tratează gripa și răceala, de aceea, câteva picături din acest ulei fac minuni atunci când suferiți de astfel de neplăceri. Uleiul de arbore de ceai are efect analgezic, antiseptic, luptă împotriva bacteriilor și contribuie la cicatrizarea rapidă a rănilor.

Uleiul de vetiver are efect relaxant, ajută în restabilirea stării de bine, alungă depresia și are un efect tonic destul de puternic. Mai este cunoscut a fi drept uleiul liniștii, iar toate aceste beneficii descrise mai sus demonstrează această denumire.

Uleiul de mușețel roman combate anxietatea, stresul și starea de tensiune. În plus, acest ulei are efecte antiseptice, analgezice, sedative, combate depresia și insomnia.

Indiferent cum, aceste uleiuri esențiale sunt extrem de benefice pentru redarea stării de bine a organismului, fiind nelipsite mai ales pentru combaterea stresului și a anxietății, dar și pentru tratarea celulitei.


MAMĂ DE PROFESIE PE FACEBOOK
Urmărește-ne zilnic pe Facebook

Ai ceva de adăugat?...

*