SALOANE MASAJ

Saloane masaj reprezintă unul dintre locurile favorite unde oamenii petrec cel puțin o oră, dar ies revigorați de parcă ar fi dormit 4 ore. În zilele noastre, masajul nu mai este considerat neapărat un lux, întrucât acesta poate fi desfășurat atât în domiciliul personal, dar mai ales în saloanele de masaj, pe care le puteți găsi încorporate în majoritatea saloanelor de înfrumusețare, sau de sine stătătoare.

salon masaj

Despre saloane masaj se știe că sunt aducătoare de bucurie, relaxare și multe alte beneficii pe care le veți găsi detaliate mai jos, dar pentru început ar trebui să știți cele mai importante informații despre masaj și ce presupune acesta.

Despre masaj

Masajul este acțiunea săvârșită în saloane mesajcare se referă la manipularea atât straturilor superficiale, cât și a celor profunde ale mușchilor, dar și a țesutului conjunctiv, dorința finală fiind de a se obține un efect de relaxare și seninătate.

Originea cuvântului masaj provine din limba arabă, anume de la cuvântul „massa” și are înțelesul de atingere, simțire sau manipulare. În cazul masajului efectuat în saloanele de masaj, acesta presupune o tehnică de acționare asupra mușchilor cu o presiune graduală, structurată sau nestructurată, staționară sau în mișcare, manuală sau cu ajutorul altor părți mecanice. Acest lucru variază în funcție de tipurile de masaj existente și de dorințele sau necesitățile clientului.

Cele mai frecvent articulate zone în masaj sunt mușchii, tendoanele, ligamentele, pielea, articulațiile, alte țesuturi de tip conjunctiv, vasele limfatice sau organele din sistemul gastrointestinal. Despre saloane mesajse știe că au un personal pregătit și antrenat pentru a oferi diferite tehnici de masaj ca pot fi aplicate cu mâinile, degetele, coatele, genunchii sau picioarele, în prezent existând aproximativ 80 de feluri diferite de a oferi masaj.

În funcție de tipul de masaj, există și anumite beneficii specifice. Totuși, toate tipurile de masaj aduc plusuri organismului în ceea ce privește îmbunătățirea sistemului imunitar, înlăturarea tensiunii, îmbunătățirea tonusului muscular și a circulației sangvine. De asemenea, tehnicile de masaj din saloane mesajsunt menite să readucă echilibrul spiritual și energetic în corp.

Beneficiile masajelor din saloane masaj

În afara punctelor forte care au fost enumerate mai sus, masajul poate aduce alte câteva beneficii la care este posibil să nu vă fi gândit. Acestea țin în mare parte de frumusețe, dar și de sănătate și spiritualitate.

Indiferent că este vorba despre un masaj mai agresiv sau de unul de relaxare, masajele contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii. Masajul îmbunătățește circulația sângelui, fapt ce conduce la oxigenarea țesutului și la curățarea pielii, dar și a tenului. Prin urmare, veți reduce impuritățile care pot apărea pe suprafața pielii, pielea va fi mai luminoase și i se va îmbunătății și fermitatea și vitalitatea. De asemenea, despre saloane mesajse știe că folosesc uleiuri speciale și esențiale pentru îndeplinirea masajelor, uleiuri ce au beneficii de hrănire a pielii, aceasta devenind mult mai hidratată.

Chiar dacă nu apelați la un masaj specific anticelulitic, orice tip de masaj poate ajuta la diminuarea celulitei. Aspectul neplăcut de coajă de portocală cu care se confruntă aproximativ 99% dintre femei este o problema ce poate fi controlată prin masaj. Dacă apelați la un masaj specific pentru această problemă este evident că rezultatele vor fi mai multe și mai bune, dar chiar și un masaj de relaxare va poate ajuta deoarece stimulează circulația și crește fermitatea pielii. De asemenea, masajul poate combate și efectele sedentarismului pentru că favorizează eliminarea toxinelor și a celulelor de grăsime.

Un beneficiu neașteptat al masajului este reducerea căderii părului și obținerea unui păr mai sănătos. Acest lucru se datorează sentimentului de relaxare rezultat în urma unui masaj. Este cunoscut faptul că unul dintre motivele care stau la baza căderii părului este stresul. Acesta este diminuat sau înlăturat complet în saloanele de masaje, fiind înlocuit cu o stare de relaxare. De asemenea, în unele saloane de masaj mai deosebite, puteți avea acces la masaj capilar (aplicat direct pe scalp) – acest masaj ajută foarte mult și la creșterea părului deoarece stimulează circulația sângelui în această zona.

Masajul poate ajuta chiar și la regenerarea celulară și combaterea acneei. Despre unele saloane de masaj se știe că sunt renumite pentru masajele faciale. Acestea, combinate cu diverse uleiuri și substanțe, au rolul de a regenera tenul și a regla sebumul, iar datorită circulației sângelui, pielea va fi mai luminoasă și va căpăta un aspect mai sănătos. De asemenea, nu este de neglijat nici faptul că masajul poate ajuta la amânarea îmbătrânirii pielii.  În urma unui masaj aplicat cu regularitate și cu o tehnică bună, specifică saloanelor de masaje, pielea își va menține elasticitatea și suplețea, iar pe ten se vor estompa ridurile fine și se vor ameliora ridurile adânci.

Despre tipurile de masaje din saloane masaj

Masajul de relaxare.

Se știe despre majoritatea saloanelor de masaj că practică masajul de relaxare. Acesta cuprinde mai multe tehnici de masaj ce implică mișcări destul de lente, domoale, relaxante, scopul principal fiind de a detenesiona mușchii și de a-i ajuta să se relaxeze. Această tehnică de masaj contribuie la eliminarea stresului din corp, duce la echilibrarea, calmarea și stimularea sistemului nervos și bineînțeles contribuie și la detensionarea mușchilor tensionați și contractați. Este unul dintre tipurile de masaje de care se poate bucura și o femeie însărcinată. Totodată, masajul de relaxare este menit să îndepărteze și starea de oboseală a corpului, dar să îl și tonifice. În urma unui astfel de masaj, toxinele din corp vor fi îndepărtate mai rapid, iar țesuturile sunt regenerate. Acest masaj este recomandat de saloanele de masaje cel puțin o dată pe săptămână, de preferat la sfârșitul săptămânii pentru a se îndepărta oboseala, stresul și tensiunea acumulate pe timpul unei săptămâni de muncă. În timpul masajului de relaxare se folosesc de obicei uleiuri esențiale sau aromatice care prin mirosul lor deosebit și prin proprietățile nutritive vor stimula și mai mult simțurile, iar dumneavoastră vă veți simți foarte relaxați.

Masajul terapeutic.

În unele saloane de masaje se mai numește masaj de remediere. Oamenii care apelează la acest tip de masaj au nevoie de tratament în urma unei afecțiuni sau accidentări. Locul de aplicare al masajului terapeutic este exact zona inflamată. Acest lucru se face pentru a se remedia durerea resimțită sau pentru a se corecta anumite simptome apărute. De asemenea, este foarte indicat în afecțiunile motorii. Acest tip de masaj acționează asupra circulației sangvine, ajută mobilitatea articulară și metabolismul local. Printre afecțiunile care pot fi ajutate cu masajul terapeutic se numără și hernia de disc, discopatia, spondilita cervicală, artroza, tendinita și altele. Despre saloanele de masaje se știe că recomanda ca masajul terapeutic să fie săvârșit de mai multe ori, în funcție și de prescripția medicului.

Masajul sportiv.

După cum sugerează și numele, masajul sportiv este destinat persoanelor care practică fie un sport de performanță, fie sport regulat – zilnic (antrenori de fitness). În momentul în care se practică atât de mult sport, riscurile de a vă confrunta cu o accidentare a mușchilor, tendoanelor sau oaselor crește semnificativ. Chiar dacă nu se întâmplă acest lucru, mușchii devin contractați aproape în permanență și au nevoie de o eliberare a tensiunii ce poate fi aplicată doar prin masaj. Masajul sportiv se poate împărții în mai multe categorii, specifice în funcție de denumire: ante-eveniment, post-eveniment, de refacere și de reabilitare. În urma aplicării unui astfel de masaj, saloanele de masaje susțin faptul că performanțele sportivului ar trebui să crească sau că recuperarea acestuia ar trebui să se finalizeze mai rapid.

Masajul aromatic.

Saloane mesajcare conțin acest tip de masaj militează foarte mult pe spiritualitatea pacienților. Masajul aromatic folosește, după cum probabil ați intuit deja,  uleiuri esențiale cu efecte aromoterapeutice. Tehnicile de masaj folosite de această dată sunt menite să restabilească sănătatea emoțională a pacientului, ideea de bază fiind menținerea unei armonii între minte și corp. Pentru o stare de bine generală este foarte importantă și sănătatea emoțională, pe care mulți oameni au tendința să o neglijeze dintr-un motiv sau altul.

Reflexoterapia.

Acest tip de masaj este considerat ca fiind unul special și face parte din reflexologie. Procedeele prin care acesta este aplicat pacientului  sunt tehnicile de apăsare și de stimulare a zonelor reflexogene găsite în tălpi, în palme, la nivelul cutiei craniene sau la nivelul urechii. Accesul la aceste zone are ajută la ajungerea și stimularea anumitor părți din corp, chiar organe sau părți afectate de boli. Prin reflexoterapie puteți contribui la normalizarea funcțiilor organismului. Acest lucru este favorizat de eliminarea toxinelor prin masaj și de îmbunătățirea circulației sangvine.

Masajul anticelulitic.

Despre saloane mesajse știe că sunt renumite pentru masajele anticelulitice de care doamnele și domnișoarele pot beneficia. Acest tip de masaj este unul local, fiind realizat specific pe o zonă afectată de celulită. Este un tip de masaj mai dur, mai energic, ce implică frământări și ciupituri, iar cremele/uleiurile utilizate sunt menite să combată celulita. De asemenea, este bine să știți că în funcție de tipul pielii dumneavoastră, dar și în funcție de duritatea masajului, este posibil ca în primele ședințe să vă confruntați cu vânătăi. Efectele acestui tip de masaj se bazează pe îmbunătățirea circulației limfatice care contribuie la diminuarea aspectului de coajă de portocală. Pentru a observa o schimbare semnificativă, saloane mesajrecomandă participarea la 4-5 ședințe de masaj intensiv.

 

Masajul la Cluj, între necesitate și răsfăț

Fie că locuiți la Cluj sau sunteți doar în trecere, puteți oricând să vă relaxați după o îndelungată zi de muncă sau după o zi de mers prin oraș și vizitat destinațiile turistice. Puteți alege în acest sens, oricând, un masaj. Terapia prin masaj este un tip de tratament care […] mai mult »

Ședințe de masaj la Sibiu. Tipuri și oferte

Sibiul este recunoscut pentru celebrele produse “sibiene”, căutate pe piețele din România. Dar la Sibiu, de asemenea, se face și un masaj de calitate. Fie că locuiți acolo, fie că sunteți în trecere doar, ați putea să-l încercați. Partea bună e că indiferent ce tip veți alege, acesta va veni […] mai mult »

Ești în căutarea saloanelor de masaj din Pitești?

Cine nu-și dorește un moment de relaxare, în care să-și poată recăpăta energia pierdută de-a lungul zilei de muncă, sau pur și simplu să se răsfețe un pic? Dorința poate fi împlinită prin rostirea cuvântului magic: MASAJ. Dacă ești la sau din Pitești, află că sunt multe clinici sau centre, […] mai mult »

Sunteți din București? Ce ziceți de un masaj?

Fizic sau emoțional, masajul pare să întrunească toate calitățile necesare pentru a face dintr-un simplu procedeu medical de stimulare și destindere a mușchilor, o adevărată plăcere. Există nenumărate tipuri, care promit numeroase beneficii. Dacă-n clipa aceasta vă gândiți să optați pentru masaj, decizia se anunță din start complicată. Și asta […] mai mult »

Sunteți în căutarea unei ședințe de masaj, la Brașov?

Ce poate fi mai frumos decât o vizită la munte, fie vară sau iarnă? Ei bine, mai frumoasă de atât poate fi o vizită la munte combinată cu un masaj făcut la Brașov! Gândiți-vă doar la beneficii. Efectele oricărei drumeții îndelungate pot fi anihilate cu ajutorului masajului. Nervii pierduți în […] mai mult »