Ședințe de masaj la Sibiu. Tipuri și oferte

Sibiul este recunoscut pentru celebrele produse “sibiene”, căutate pe piețele din România. Dar la Sibiu, de asemenea, se face și un masaj de calitate. Fie că locuiți acolo, fie că sunteți în trecere doar, ați putea să-l încercați. Partea bună e că indiferent ce tip veți alege, acesta va veni la pachet cu o serie de beneficii imposibil de trecut cu vederea.

Beneficiile masajului

Terapia prin masaj înseamnă în primul rând o multitudine de beneficii. Dacă ar fi să enumerăm doar câteva dintre ele, am puncta faptul că masajul:

–          Reduce sau elimină complet durerile musculare

–          Are un impact pozitiv asupra flexibilității articulațiilor

–          Îmbunătățește circulația sângelui

–          Îmbunătățește drenajul limfatic, adică eliminarea excesului de lichide reținut în țesuturi

–          Reduce tensiunea musculară

În cazul în care ați decis, fie din curiozitate, fie din necesitate, să apelați la o ședință de masaj, e necesar să vă familiarizați cu oferta pieții.

Ce tipuri de masaj pot fi găsite la Sibiu?

În frumosul Hermannstadt, există nenumărați specialiști care-și scot în valoare abilitățile prin intermediul anunțurilor on-line, care de obicei sună astfel: “Ești obosit după o zi de muncă? Te dor picioarele sau ești tensionat? Mă numesc X și efectuez masaj profesional la domiciliul clientului…”.

Aceste persoane sunt dispuse de obicei să vină acasă, la birou sau hotelul unde se află clientul, propunând o gamă variată de servicii, de la mesaj terapeutic, de relaxare, până la variante mai pretențioase, cum ar fi masajul shiatsu sau reflexoterapia.

Pe de altă parte, în Sibiu veți găsi și multe saloane sau clinici care oferă varii tipuri de masaj celor care le trec pragul. Și în acest caz vorbim despre masaj de relaxare sau reflexoterapie, precum și de masaj facial, anti-celulită, sportiv sau tipuri de masaj oriental, cum ar fi shiatsu, thailandez, balinez. Toate, promit cei care le execută, sunt o soluție eficientă în eliminarea stresului.

Documentarea în privința unui anumit tip de masaj și cunoașterea beneficiilor fiecăruia, poate constitui un prim pas și un ajutor bun în procesul de alegere a masajului care vi se potrivește.

Un masaj la Sibiu? Dar pe care-l alegem? 

Luând în calcul tipurile de masaj prestate la Sibiu, ne vom opri în cele ce urmează la 5 dintre ele, oferind informații generale despre acestea și beneficiile pe care le implică.

  1. Masajul de relaxare. Aflat în topul celor mai cerute și practicate tipuri de masaj, scopul principal al acestuia este, după cum o sugerează și numele său, de a induce o stare de relaxare totală, eliminând stresul și facilitând totodată atât eliminarea toxinelor din organism cât și buna circulație a sângelui. Partea bună e că masajul de rerlaxare se recomandă tuturor persoanelor, la orice vârstă. Tehnica constă în manevre lente, de intensitate redusă. Este adesea asociat cu elemente de terapie prin muzică (meloterapie) sau cu produși chimici mirositori din uleiurile volatile din plante (aromoterapie). Detaliile sunt demne de luat în calcul, având în vedere că muzica bunăoară, pare să trezească în noi spiritul de libertate, îndepărtând melancolia și îmbunătățind calitatea somnului. De altfel, s-a dovedit că meloterapia are efecte miraculoase în cazul tulburărilor mentale sau afective, precum și în cazul unor boli psihosomatice, cum ar fi astmul sau problemele de alimentație. Cât privește aromoterapia, deși termenul a fost inventat relativ recent, în 1937, a reușit să-și câștige rapid popularitatea și să se mențină pe poziții. Practicată în toată lumea, s-a demonstrat că poate fi o opțiune în tratarea alergiilor, a stresului, digestiei lente, migrenelor, sinuzitelor, luxațiilor, artritei, nervozității, ba chiar a cicatricilor, diareei, sindromului premenstrual sau menopauzei. Fiecare aromă își are propriile efecte. Mirosul de vanilie bunăoară – relaxează. Cel de hamei sau anason – sporește creativitatea. Aroma de iasomie echilibrează sistemul hormonal iar cea de trandafir – îndepărtează tensiunea ș.a. Printre beneficiile masajului de relaxare se numără: îmbunătățirea funcțiilor cognitive, accelerarea metabolismului, creșterea nivelului de energie și de elasticitate a pielii.
  2. Masajul sportiv. Nu trebuie să fiți sportiv de performanță pentru a lua în calcul această opțiune. Adevărat, inițial acest tip de masaj a fost creat în vederea creșterii performanțelor sportive și pentru a ameliora durerile care puteau rezulta în urma traumatismelor provocate de activitatea fizică intensă. Astăzi însă, masajul sportiv se adresează și celor care vor pur și simplu să renunțe la viața sedentară, optând pentru un program de mișcare cu o intensitate mică sau medie. La capitolul tehnici utilizate, vorbim despre o abordare profundă a musculaturii, în vederea detensionării, relaxării și stimulării circulației sângelui. Scopul tehnicilor folosite (perisajul – frământarea și netezirea mușchilor) este de a crește oxigenarea țesuturilor musculare, reducând febra și participând activ la creșterea performanțelor sportive. Merită menționat că starea de oboseală care poate surveni în urma unor antrenamente dispare ca prin minune în urma unei ședințe de masaj sportiv. Pentru masajul sportiv sunt utilizate diverse uleiuri esențiale (de măsline, de semințe de susan, arnică, lavandă, eucalipt etc.) cu proprietăți variate, care presupun fortifierea sau au funcții analgezice, decongestionante or de hidratare. În ce privește beneficiile masajului sportiv, printre ele se numără faptul că reduce spasmele și crampele, crește flexibilitatea articulațiilor, grăbește recuperarea organismului, elimină durerile provocate de antrenamentele grele și relaxează mușchii suprasolicitați. Implicând exerciții fizice pasive pentru mușchii atrofiați, masajul sportiv se potrivește excelent persoanelor care fac puțină mișcare sau acuză dureri de spate, gât și umeri, din cauza petrecerii unui timp îndelungat în poziții fixe, (pe scaun sau în picioare) or, dimpotrivă, celor a căror muncă implică efort fizic.
  3. Masajul anticelulitic. Fie că faceți parte din sibienii care doresc să combată sau să prevină celulita, acest tip de masaj vi se potrivește. Rolul său este de a facilita mobilizarea grăsimilor subcutanate, asigurând astfel eliberarea și drenarea grăsimilor din zonele afectate sau predispuse celulitei (adesea șodurile, dar și brațele). Tehnica utilizată stă sub patronajul cuvântului fermitate. Trebuie să luați în calcul faptul că masajul anticelulitic poate fi ușor dureros, însă în nici un caz nu ar trebui să provoace disconfort sau vânătăi. Nu vă faceți griji însă. De obicei, tehnicile folosite sunt adaptate în funcție de sensibilitatea pacientului, presupunând o acomodare progresivă la ele și oferind astfel corpului timp de reacție și o stare de bine. Marile sale beneficii țin de dobândirea unui aspect ferm și tânăr al pielii, remodelând corpul și dându-i forma la care visați. Totodată, el îmbunătățește circulația sangvină și limfatică, drenează grăsimile și are un efect detoxifiant.
  4. Reflexoterapia. Aceasta face parte din medicina tradițională, are o vechime de peste 5000 de ani iar principalul său scop este de a reechilibra energiile vitale ale organismului prin creșterea aferențelor senzitivo-senzoriale către măduvă. Tehnica presupune o serie de manevre mecanice, bazându-se pe prelucrarea unor puncte reflexe. Zona de maxim interes a reflexoterapiei e reprezentată de tălpile picioarelor. Se consideră că ele sunt un soi de hartă pe care pot fi găsite locurile de proiecție ale tuturor organelor din corpul omenesc. Curios, pe talpa dreaptă a piciorului sunt proiectate punctele de legătură cu organele din stânga corpului (ex: intestinul gros, intestinul subțire), iar pe cea stângă – organele din partea dreaptă (ex: bila, ficatul). Reflexoterapia nu reduce doar stresul, participând la o mai bună funcționare a organismului. Ea poate trata de asemenea amețelile, migrenele, insomnia, depresia sau anxietatea, dar și afecțiuni ale diverselor organe, precum sunt afecțiunile hepato-biliare, digestive, renale, tulburările endocrine, de metabolism sau disfuncțiile sexuale. Poate fi o opțiune potrivită și pentru femeile care sunt în căutarea unui tratament împotriva infertilității! Beneficii? Reglează procesul de asimilare a nutrienților, arde grăsimile, calmează și reglează dezechilibrele hormonale. În plus, masajul de tip reflexoterapie se poate face la toate vârstele, chiar și la sugari, cu o singură condiție: poziția pacientului sa fie una relaxată. Excepții din acest punct de vedere sunt două categorii de persoane: femeile însărcinate, cărora tratamentul le poate provoca un avort spontan, sau persoanele cu risc de hemoragie sau care prezintă varice deschise pe suprafața corpului.
  5. Masajul cu pietre de jad. Sună ca desprins din 1001 de nopți, și, da, este disponibil la Sibiu! Axat pe medicina tradiționala asiatică și pe ultimele tehnologii în materie de wellness, acest tip de masaj se recomandă celor aflați în căutarea sănătății fizice, a longevității și a liniștii sufletești. La capitolul proces și tehnică, mesajul cu pietre de jad se axează pe presopunctură, pe masaj termic, unde sunt utilizate razele infraroșii și, desigur, pe pietrele de jad, cu proprietăți tămăduitoare recunoscute. În cadrul procesului se folosește un pat special, care are cilindri de jad în interior. Aceștia rulează prin acționare manuală sau automată, dinspre zona șezutului spre gât. Beneficii? Are efecte excelente în cazul afecțiunilor coloanei vertebrale, a insomniilor, stresului, circulației deficitara a sângelui, hipo sau hiper – tensiune arterială, boli ale rinichilor, drenare limfatică, detoxifiere sau dureri de cap. În plus, poate fi executat și acasă. Dacă suferiți de osteoporoză avansată, cancer sau sunteți viitoare mămică, ar fi bine să excludeți din start această formă de masaj.

În cazul în care ați decis deja ce masaj doriți și care vi se potrivește, să trecem la etapa următoare: costurile. 

Care sunt tarifele pentru diversele tipuri de masaj disponibile la Sibiu?

  • Un masaj de relaxare va porni de la 30 de lei pentru o ședință de jumătate de oră, costurile putând depăși o sută de lei/ședință în funcție de beneficiile alese.
  • Pentru masajul sportiv prețul este în jur de 40 de lei/ședință.
  • Masajul anticelulitic necesită o investiție de minim 50 de lei și poate depăși suma de 150 de lei/ ședință de 30 de minute.
  • Reflexoterapia de o visați, minim 50 de lei trebuie să dați!
  • Masaj cu pietre de jad? Plăcerea vă costă minim 70 de lei. Un mic secret – în unele clinici din Sibiu prima ședință este GRATUITĂ!

Relaxare plăcută!


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*