Care sunt cele 10 cele mai populare tipuri de masaj?

Masajul este una dintre cele mai vechi terapii naturiste sau de relaxare.

El contribuie la sănătatea fizică şi emoţională şi poate (în funcţie de mişcările practicate) stimula sau relaxa muşchii, îmbunătăţi circulaţia, favorizând vindecarea mai multor suferinţe.

masajIată câteva din cele mai populare tipuri de masaj:

Masajul suedez

Este cunoscut și sub denumirea simplă de masaj şi este cel mai des folosit.

Masajul constă în apăsări lungi, lovituri delicate, „frământări” şi mişcări circulare pe straturile superioare ale muşchilor, iar terapeuții folosesc ulei sau loţiuni parfumate.

Masajul combinat cu aromaterapie

Acest tip de masaj se poate face prin adăugarea unuia sau mai multor uleiuri esenţiale, care se adresează unor nevoi specifice.

Terapeutul poate alege uleiuri relaxante, energizante, care pot reduce stresul şi pot echilibra organismul.

Se foloseşte în mod special pentru reducerea condiţiilor de stres, care au o componentă emoţională, iar cel mai folosit ulei este cel de lavandă.

Masajul cu pietre încinse

Pietrele încinse, dar netede, sunt aşezate în nişte zone specifice ale corpului, pentru a încălzi şi a reduce întinderile musculare, dar şi pentru a echilibra centrii energetici ai organismului.

Terapeutul poate apăsa uşor pietrele, căldura resimţită fiind foarte reconfortantă.

Acest tip de masaj este potrivit pentru acele persoane care suferă de tensiuni musculare, dar preferă o abordare mai blândă.

Masajul în profunzimea ţesuturilor

Este foarte potrivit pentru ţesutul conjunctiv şi straturile profunde ale muşchilor.

Se foloseşte în cazuri ale unor dureri şi întinderi cronice ale muşchilor, pentru rezolvarea unor probleme de încordare şi de postură sau în recuperarea după accidente. Terapeutul foloseşte lovituri uşoare sau tehnici de „frecare” de-a lungul fibrelor musculare.

De obicei apar inflamaţii ale muşchilor, care pot dura una sau două zile după masaj.

Masajul Shiatsu

Este o tehnică japoneză de a „lucra” corpul, care constă în folosirea presiunii localizate a degetelor, în secvenţe ritmice pe punctele de acupunctură.

Fiecare punct este masat timp de opt secunde, pentru a îmbunătăţi fluxul de energie, ajutând în acest fel organismul să îşi regăsească echilibrul.

Este un masaj relaxant, chiar dacă apăsarea este fermă, toţi cei care îl încearcă pentru prima dată fiind plăcut surprinşi, cu atât mai mult cu cât nu există un disconfort ulterior.

Masajul Thai

La fel ca şi Shiatsu, masajul Thai echilibrează energia organismului, folosind o presiune delicată pe nişte puncte specifice. Acest tip de masaj include compresie şi răsuciri.

Nu este nevoie să vă întindeţi, terapeutul poate lucra într-o serie de poziţii. Este ca un fel de yoga, dar fără efort.

Este mai energizant decât orice alt tip de masaj, poate reduce stresul, poate îmbunătăţi flexibilitatea şi gradul de mişcare.

Masajul în sarcină

Denumit şi masaj prenatal, este din ce în ce mai apreciat de viitoarele mame.

Este practicat de terapeuţi specializaţi în acest tip de masaj, care cunosc foarte bine poziţiile suportate de femeile însărcinate.

Se foloseşte pentru a reduce stresul şi edemele, pentru a alina durerile, pentru a reduce anxietatea şi depresia.

Reflexoterapia

Este mai mult decât un simplu masaj al tălpilor.

Implică aplicarea unei presiuni pe anumite puncte ce corespund unor organe şi sisteme ale organismului.

Este un tip de masaj foarte relaxant pentru persoanele care stau mult în picioare sau care suferă de oboseală a membrelor inferioare şi cârcei.

Masajul sportiv

Este adresat persoanelor care fac sport, fără a fi neapărat sportivi de performanţă, dar şi celor care lucrează în aer liber şi fac efort fizic.

În cazul acestui tip de masaj se pune accent pe prevenirea şi tratarea accidentărilor, pe creşterea perfomanţei fizice şi mai puţin pe relaxare. Ajută în cazul muşchilor slăbiţi şi creşte flexibilitatea.

Se foloseşte o combinaţie de tehnici, loviturile sunt, în general, mai puternice şi mai rapide. Una din cele mai utilizate tehnici este aceea a „întinderilor”.

Masajul spatelui/coloanei.

Anumite clinici şi SPA-uri au în ofertă acest tip de masaj, dar poate fi solicitat oricărui terapeut, dacă suferiţi de dureri ale spatelui sau ale coloanei.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*