Ce părere aveți despre masajul cu pietre de jad?

Jadul este considerată piatră curajului, a dreptăţii, a echilibrului, a generozităţii şi a păcii, aduce noroc şi sănătate. Este recunoscută ca fiind cea mai prietenoasă piatra semipreţioasă cu corpul uman şi o foarte bună conductoare a razelor infraroşii, facilitând transferul şi efectul de rezonanţă cu corpul nostru. Este și motivul pentru care în saloanele de înfrumuseţare a început folosită în ritualurile de masaj ca atare sau prin intermediul unor pături speciale de masaj care conţin pietre de jad. Beneficiile acestor proceduri sunt numeroase, mergând de la purificarea sângelui la combaterea radicalilor liberi, ameliorarea simptomelor diabetului şi până la oxigenarea ţesuturilor, menţinerea tensiunii arteriale în parametri normali şi reducerea retenţiei de apă.

masaj jad 1

masaj jad 1
Picture 1 of 5

Bun pentru spate și stres

Masajul cu pietre de jad poate fi folosit în ameliorarea și altor afecțiuni, precum scolioza, cifoza (postura cocoşată), lordoza, hernii de disc, vertebre tasate, discopatii. Prin acest tip se masaj, muşchii şi tendoanele din jurul coloanei se relaxează şi se înmoaie datorită căldurii. Acum este momentul în care apare o detensionare totală, se recapăta mobilitatea, iar aceste beneficii îl fac să aibă rezultate bune și în cazul de torticolis, gât/umăr înţepenit, genunchi înţepenit. În afară de acestea, este benefic împotriva stresului, iar acea stare ”zen” este resimțită chiar și de persoanele mai agitate de felul lor. Mulți dintre cei care l-au încercat, au susținut că după primele şedinţe de masaj cu pietre de jad au avut parte de un somn profund şi odihnitor.

Picioarele obosite, ”reparate” cu masajul cu pietre de jad

De asemenea, masajul cu pietre de jad efectuat la nivelul gambelor, nu  are drept efect relaxarea membrele inferioare, ci și drenează limfa acumulată în regiunea tălpilor. Altfel spus, vă scapă imediat de acea senzație de picioare obosite, iar efectul este vizibil cu ochiul liber.

Beneficiile masajului

De fapt, beneficiile acestui tip de masaj sunt mult mai multe, iar dintre ele enumerăm doar câteva: are un rol terapeutic pentru inimă şi rinichi, purifică sângele, ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi, este excelent pentru calmarea artritelor și accelerează procesele de detoxifiere, prin emiterea unor ioni negativi care sunt în stare să elimine toxinele şi reziduurile din corp. De asemenea, acest masaj are efect terapeutic în cazul diabetului şi al problemelor sistemului de circulaţie a sângelui, menţine tensiunea arteriale la cote normale, stimulează metabolismul, combate radicalii liberi, reduce retenţia de apă.

Indicat chiar și femeilor însărcinate

Masajul cu pietre de jad este printre puținele terapii indicate și femeilor însărcinate, pe care le ajută, se pare, să nască mai ușor. De asemenea, îmbunătăţeşte oxigenarea ţesuturilor şi circulaţia sanguină pentru a revitaliza celulele, ajută intestinul restabilindu-i flora bacteriană și combate constipaţia.

Cum se procedează

Metoda de masaj cu pietre de jad este una clasică, adică pietrele calde sunt ţinute în palme de maseur în timp ce alunecă pe corpul tău. Diferenţa faţă de masajul clasic este dată de căldura şi intensitatea crescută datorită structurii pietrei. Prin trecerea peste meridianele corpului, se realizează o echilibrare energetică a organismului.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*