Ce trebuie să știi despre Reiki

Reiki este o tehnică japoneză pentru reducerea și relaxarea stresului, care promovează și vindecarea.

Se ”administrează” prin „așezarea pe mâini” și se bazează pe ideea că o nevăzută „energie de forță de viață” curge prin noi și este ceea ce ne face să fim vii. Dacă energia forței de viață a omului este scăzută, atunci suntem mai susceptibili să ne îmbolnăviți sau să simțim stresul și, dacă este mare, suntem mai capabili să fim fericiți și sănătoși.

Cuvântul Reiki este alcătuit din două cuvinte japoneze – Rei care înseamnă „Înțelepciunea lui Dumnezeu sau puterea superioară” și Ki, care este „energia forței de viață”. Deci, Reiki este de fapt „energia forței de viață ghidată spiritual”.

Un tratament se simte ca o minunată strălucire care curge prin și în jurul tău. Reiki tratează întreaga persoană, inclusiv corpul, emoțiile, mintea și spiritul, creând multe efecte benefice care includ relaxarea și sentimentele de pace, securitate și bunăstare. Mulți au raportat rezultate minunate.

Reiki este o metodă simplă, naturală și sigură de vindecare spirituală și de auto-îmbunătățire pe care toată lumea o poate folosi. Ea a fost eficientă în a ajuta aproape toate bolile și maladiile cunoscute și întotdeauna creează un efect benefic. De asemenea, funcționează împreună cu toate celelalte tehnici medicale sau terapeutice pentru ameliorarea efectelor secundare și promovarea recuperării.

O tehnică uimitor de simplu de învățat, abilitatea de a folosi Reiki nu este predată în sensul obișnuit, ci este transferată elevului în timpul unei clase Reiki. Această abilitate este transmisă în timpul unei „acordări” date de un maestru Reiki și permite elevului să utilizeze o cantitate nelimitată de „energie de forță de viață” pentru a-și îmbunătăți sănătatea și a spori calitatea vieții.

Utilizarea sa nu depinde de capacitatea intelectuală sau de dezvoltarea spirituală și, prin urmare, este disponibilă pentru toată lumea. A fost predată cu succes mii de oameni de toate vârstele și medii.

În timp ce Reiki are o natură spirituală, nu este o religie. Nu are dogme și nu trebuie să crezi nimic pentru a învăța și a folosi Reiki. De fapt, Reiki nu depinde deloc de credință și va funcționa dacă crezi în ea sau nu. Deoarece Reiki vine de la Dumnezeu, mulți oameni consideră că folosirea lui Reiki le pune mai mult în legătură cu experiența religiei lor, decât să aibă doar un concept intelectual despre el.

În timp ce Reiki nu este o religie, este încă important să trăim și să acționăm într-un mod care promovează armonie cu ceilalți. Mikao Usui, fondatorul sistemului de vindecare naturală Reiki, a recomandat practicarea unor idealuri etice simple pentru promovarea păcii și a armoniei, care sunt aproape universale în toate culturile.

Sursă foto: Yoga Digest


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*