Masaj anticelulitic

Prin masaj anticelulitic înțelegem cea mai eficientă metodă de combatere a aspectului de coajă de portocală. Pe coapse, picioare, abdomen sau fese, pielea ar putea suferi modificări importante. Iar acest lucru nu se datorează neapărat unui număr mai mare de kilograme, celulita afectând atât femeile supraponderale, cât și pe cele subponderale, atât femeile în vârstă, cât și femeile mai tinere.

Celulita poate fi diminuată cu ajutorul acestui masaj anticelulitic. Indiferent cum, ar trebui să avem în vedere cauzele care determină apariția celulitei. Fie că este vorba de celulită drept dovadă a unui stil de viață nesănătos, fie datorită unor factori ereditari sau chiar hormonali, celulita afectează aproape toate femeile, îndeosebi în timpul sezonului cald.

Masaj-anticeluliticPrintr-un masaj anticelulitic corect efectuat, terapeutul va reuși să accelereze arderea grăsimilor, să diminueze țesutul adipos de sub piele, să îmbunătățească circulația sistemului sanguin și să influențeze sistemul limfatic. Toate aceste lucruri contribuie fără doar și poate la un stil de viață sănătos, la o piele fermă și catifelată, fără nicio urmă de „coajă de portocală”. În plus, printr-un masaj anticelulitic efectuat în cabinetul unui fizioterapeut, reușim să detoxifiem organismul prin eliberarea toxinelor dăunătoare acestuia. Știm că o celulă grasă poate să își crească de până la 50 de ori volumul, lucru care va influența circulația lifatică și cea a sângelui, determinând retenția de lichide sub piele.

Despre celulită se poate spune că are o evoluție lentă. Deși pielea încă nu are aspectul de „coajă de portocală”, fiind în continuare netedă, în realitate subcutanat apar celulele grase. Prin strângerea pielii ați putea identifica mai ușor urmele celulitei, chiar și în locurile aparent sănătoase.

În timp, apare și aspectul de „coajă de portocală”, mai ales atunci când sunteți întinsă în pat. Ulterior, pielea devine din ce în ce mai afectată, apar adâncituri, denivelări, lucru care demonstrează că celulele grase încep să își mărească din ce în ce mai mult volumul. Cu cât nu vom acționa imediat, cu atât aceste celule grase vor deveni mai neplăcute văzului și chiar neplăcute la atingere, devenind zone dureroase. Acesta este un semn că celulita afectează din ce în ce mai mult circulația sângelui. Acest tip de celulită are nevoie neapărată de multă îngrijire, pentru ameliorarea simptomelor. Cu toate acestea, nu se poate spune că celulita aflată în acest stadiu va dispărea definitiv.

Despre masaj anticelulitic – află care sunt beneficiile sale!

Un masaj anticelulitic corect efectuat nu se realizează de către oricine. Are nevoie de multă atenție și mai ales de realizarea sa de către o persoană specializată în astfel de terapii. De obicei, se urmărește îmbunătățirea aspectului pielii, dar și eliminarea cauzelor care au condus la acest aspect neplăcut. Ca atare, prin masaj anticelulitic se urmărește, pe lângă recuperarea fermității pielii, mult mai multe alte lucruri. Terapeutul care efectuează un masaj corect va reuși să stimuleze circulația sângelui, va acționa împotriva retenției apei în organism, se va concentra către detoxifierea organismului prin eliberarea toxinelor din organism, va diminua țesutul adipos și chiar va urmări slăbirea zonei afectate de celulită prin scăderea circumferințelor corporale. Abia mai apoi se va concentra către aspectul pielii, catifelarea și fermitatea acesteia. Și face acest lucru în această ordine întrucât prin eliminarea cauzelor care conduc la celulită mai mult ca sigur și pielea va deveni mult mai sănătoasă.

Masaj anticelulitic efectuat de persoane specializate!

Numeroase sunt saloanele care atestă importanța masajului anticelulitic, însă nu toate au calificările necesare pentru a-l efectua. De cele mai multe ori, personalul din aceste saloane merge pe premisa aplicării unor presiuni mult prea mari, pentru a le oferi pacientelor senzația că fac ceea ce trebuie. Prezența vânătăilor ori leziunilor la nivelul pielii nu reprezintă o dovadă că masajul este realizat așa cum ar trebui, ba din contră, astfel de lucruri nu trebuie să apară, fiind nocive pentru sănătate.

Cu toate acestea, trebuie să facem diferența între masajul anticelulitic și masajul de relaxare. Nu putem spune că este vorba despre un masaj de relaxare, însă nici despre o procedură extrem de dureroasă. Modul de acțiune este destul de insistent, însă se evită leziunea vaselor de sânge ori apariția vânătăilor. Se va acționa asupra îmbunătățirii circulației sângelui și nu prin distrugerea prin lovire a celulelor grase.

Pentru un masaj anticelulitic cât mai corect efectuat se va avea în vedere folosirea unor creme, geluri sau uleiuri de masaj, cu multiple proprietăți în combaterea celulitei.

Și nu trebuie să ne așteptăm la minuni – este nevoie de minim 10-12 ședințe, pentru ca efectele acestui masaj anticelulitic să apară.

În plus, un masaj anticelulitic nu va avea efect de durată, în lipsa unui stil de viață sănătos, ce cuprinde multă mișcare, dar și o alimentație din care să fie scoase grăsimile nesănătoase, dulciurile și carbohidrații în exces.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*