Masaj de relaxare

Prin masaj de relaxare înțelegem cea mai plăcută parte a masajului. Dincolo de acțiunea sa terapeutică, unele tehnici de masaj sunt menite să ne ofere multă plăcere, relaxare, dându-ne vigoare și putere de a combate stresul și oboseala.

Un masaj de relaxare corect făcut este menit să ne detensioneze corpul, să ne ofere o stare de bine, mai ales atunci când suntem obosiți ori mult prea stresați. Și nu putem spune că prin masajul de relaxare nu facem altceva decât să ne eliberăm de stres și de oboseală, acesta fiind realizat și în scopul stimulării circulației sângelui ori detoxifierii organismului, prin eliberarea toxinelor.

Masaj-de-relaxareAtunci când spunem masaj de relaxare ne gândim și la masajul de întreținere. Acestea două se apropie destul de mult, având scopul să ofere pielii fermitate, elasticitate și suplețea de care are nevoie pentru a fi perfectă. În plus, prin masajul de relaxare și cel de întreținere se acționează asupra articulațiilor, ligamentelor, mușchilor și țesuturilor, având o acțiune serioasă asupra sistemului nervos. Ca urmare a aplicării tehnicilor de masaj de relaxare, organismul va elibera o serie numeroasă de hormoni ce au scopul de a aduce starea de bine și de a ne ajuta să scăpăm de stres.

Pentru un masaj de relaxare eficient se vor folosi uleiuri și creme de masaj cu arome relaxante, astfel încât să se inducă starea de bine și relaxarea fiecărei porțiuni a corpului. Se va acționa cu atenție asupra fiecărei părți a corpului, cu mișcări blânde, ușoare, astfel încât pacientul să nu resimtă niciun disconfort. Și pentru a avea efect, masajul de relaxare trebuie făcut minim o dată pe săptămână, astfel încât persoana să se simtă confortabil, iar efectele masajului să fie resimțite pe termen lung.

După câteva ședințe de masaj de relaxare veți putea observa efectele. Starea de oboseală și disconfortul vor dispărea, veți fi mult mai energică, iar organismul se va simți minunat, toate acestea influențând destul de mult și starea de sănătate a organismului. În plus, veți fi mult mai rezistentă la stres și oboseală și veți putea lupta mult mai ușor cu orice nouă provocare.

Și pentru ca efectul masajului de relaxare să fie cele pe care ți le dorești este nevoie ca acesta să fie completat de o dietă variată și echilibrată, completată de multă mișcare zilnică. De asemenea, evită să consumi mâncăruri grele mai înainte de culcare și hidratează-te corespunzător.

Care sunt beneficiile unui masaj de relaxare?

Un masaj de relaxare contribuie la reducerea oboselii, menținerea stării de bine, relaxarea musculaturii și menținerea unei stări de sănătate potrivite. Terapeutul va apela la mișcări ușoare și circulare, blânde, acționând cu o ușoară presiune, prin frământare. De obicei, pentru amplificarea efectului, în cadrul ședințelor de masaj de relaxare, terapeutul va apela la beneficiile aromaterapiei. Un masaj de relaxare are numeroase beneficii. Lăsând deoparte relaxarea mușchilor și articulațiilor, redarea stării de bine, combaterea oboselii, tehnicile de masaj vor acționa în direcția îmbunătățirii circulației sângelui, dar și a sistemului limfatic. Se încearcă eliminarea toxinelor din organism, contribuie la eliminarea retenției de apă, dar și la un aspect mult mai plăcut al pielii, care va deveni mai fermă și mult mai elastică. Masajul de relaxare are o influență asupra sistemului nervos, acționând asupra stresului și oboselii, dar și asupra sistemului hormonal, restabilind astfel un echilibru la nivelul întregului organism.

Masajul de relaxare este recomandat pentru orice persoană sănătoasă și pentru toate acelea care doresc să prevină îmbolnăvirile. De aceea, este indicat să beneficiați de ședințe dese de terapie și să influențați în acest mod starea de bine a organismului.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*