Masaj facial

Mai înainte de a apela la chirurgia estetică pentru reducerea ridurilor și pentru revigorarea tenului de pe față este bine să apelezi la tehnicile de masaj facial. Acesta are numeroase beneficii, oferindu-i pielii suplețe și fermitate, reducând vizibil ridurile.

Un masaj facial bine făcut, în cabinete specializate sau mai bine spus de personal specializat, reușește să prevină apariția ridurilor și efectele îmbătrânirii tenului. De aceea, pentru a reuși să menții vigoarea tenului, să ai o piele fină și catifelată și fără riduri ar fi indicat să apelezi la acest gen de masaj.

Masaj-facialBeneficiile masajului facial

Nu există masaj fără beneficii. Fie că vorbim despre masajul de relaxare, masajul thailandez, masajul terapeutic sau chiar de masajul facial. Toate acestea contribuie la redarea stării de bine, la suplețea tenului și la eliberarea toxinelor.

De aceea, atunci când aducem în discuție acest gen de masaj – un masaj facial – trebuie să privim atent către beneficiile de mai jos:

  • stimulează circulația sângelui;
  • contribuie la eliberarea toxinelor, având un rol major în detoxifierea organismului;
  • stimulează sistemul limfatic;
  • reduce vizibil ridurile;
  • contribuie la eliberarea endorfinei;
  • reduce pungile de sub ochi, zona afectată de îmbătrânire.

Cum se realizează un masaj facial corect?

Atunci când aducem în discuție masajul facial, nu avem cum să trecem indiferenți dincolo de metodele ori tehnicile de masaj folosite.

De-a lungul vremii au fost identificate mai multe metode extrem de benefice. Iată mai jos, câteva dintre cele mai folosite de cosmeticieni:

Metoda circulară

Această metodă necesită folosirea palmelor, prin repetarea unor mișcări circulare, dar mai ales foarte blânde. Este nevoie de un masaj având o durată de circa 30 de minute și de mai multe ședințe de astfel de masaj, pentru a se vedea rezultatele. De asemenea, la folosirea acestei metode se va folosi o loțiune potrivită tenului, nu foarte grasă, care să contribuie la fermitatea pielii. Mai înainte de a proceda la masaj este bine să igienizați tenul și mâinile.

Metoda „tamponarea”

Tamponarea implică folosirea vârfurilor degetelor. Cu ajutorul său, pielea de la nivelul feței va fi stimulată, circulația sângelui fiind mult îmbunătățită. Este bine să repeți procedura de mai multe ori și să aibă o durată de circa 20 de minute.

Masare și hidratare

Pielea are nevoie de hidratare zilnică. De aceea, folosiți o loțiune de hidratare aleasă cu grijă pentru tenul tău, astfel încât să îi asigurați tenului suplețea zilnică. În timp ce aplicați loțiunea la nivelul feței, masați ușor cu ajutorul palmelor zona pomeților, tâmplelor, dar și zona ochilor și frunții. Mai apoi, folosește-te de mișcări circulare pentru a masa bărbia.

Presopunctura, o altă metodă de masaj facial

Această metodă previne ridurile și îmbătrânirea tenului. Este bine să ai în vedere zonele cele mai expuse ridurilor, precum zona ochilor, zona gurii, tâmplelel, bărbia sau sub bărbia. Se va apăsa ușor în aceste zone, stimulând astfel circulația sângelui și oxigenând astfel tenul. Rezultatele nu vor conteni să apară.

Masajul gâtului

Tot în categoria unui masaj facial complet intră și zona gâtului. De aceea, este bine să nu neglijăm deloc această zonă, fiind extrem de sensibilă și supusă ridurilor și îmbătrânirii premature. Pentru gât este recomandată metoda frământării, astfel încât se va apăsa ușor atât pe pielea de la nivelul gâtului, cât și pe zona umerilor ori pieptului.

Un masaj facial corect se face dimineața!

Pentru cele mai bune rezultate este bine să încerci masajul facial dimineața. Toate aceste exerciții făcute devreme te vor ajuta să scapi ușor de cearcăne și să stimulezi circulația sângelui pe tot parcursul zilei.

Un masaj facial poate fi făcut atât acasă, cât și în cabinetul de cosmetică. Cu perseverență și cu produse de calitate rezultatele pot fi aceleași.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*