Masajul cu miere de scapă de kilogramele în plus

Pentru femeile mereu atente la aspectul lor fizic, kilogramele în plus, aspectul obosit al pielii și nu numai sunt probleme cărora încearcă să le găsească soluții. Una care îmbină utilul cu plăcutul și care poate fi aplicată cu succes și acasă este masajul cu miere, una dintre cele mai vechi metode de îngrijire corporală, ce ajută la menținerea elasticității pielii, o hrănește și o regenerează, și este foarte eficient împotriva celulitei.

masaj miere 3

Plină de vitamine și minerale, mierea se asimilează foarte bine de organism. Ba, mai mult, elimină în mod activ toxinele din organism. Totodată, se pare că masajul cu miere este o metodă sigură de prevenire a depresiei, a distoniei vegetativă vasculară a osteocondrozei și nu în ultimul rând, este eficient pentru pierderea în greutate.

Metoda masajului cu miere a ajuns până la noi din Tibet, anume acolo cu  mii de ani în urmă, călugării tibetani au inventat această cale de purificare și regenerare a pielii. Potrivit călugărilor tibetani, executarea  regulată a masajului cu miere, eliberează corpul și sufletul de influența negativă a mediului în care trăim. Totuși, ar fi bine să vă luați gândul de la acest tip de masaj dacă sunteți alergic la miere, aveți varicoză, dacă aveți probleme de coagulare a sângelui sau cu glanda tiroidă.

Cel mai bine este mai bine să faceți procedura, după un duș sau baie, când porii pielii sunt deschiși și pielea e bine pregătită pentru a primi nutrienți. Indicat ar fi ca înainte de masaj să vă exfoliați pielea folosind un scrub.

Mai întâi aplicați mierea pe corp și apoi timp de 5 minute efectuați  mișcari ușoare de tapotare. Acestea vor încălzi corpul și-l vor pregăti pentru procedura de bază. Aplicați masajul nu numai pe zonele cu probleme, mierea are un impact pozitiv asupra întregului corp.

Dacă corpul este pregătit, puteți să începeți să efectuați mișcări mai energice, pentru ca mierea să pătrundă în piele. Nu vă opriți, mișcările trebuie să fie destul de rigide. Durata de execuție a mișcărilor este de 5 minute.

Treceți apoi la mișcări circulare. Nu ar trebui să simțiți nici un fel de dureri, doar o ușoară senzație de căldură locală, de aceea nu exagerați. Durata de execuție a mișcărilor este tot de 5 minute.

În următoarea etapă, puneți mâinile pe zonele cu probleme pentru câteva minute, și apoi printr-o mișcare bruscă dezlipiți-le de piele. Aceste mișcări trebuiesc efectuate numai pe zonele cu probleme – coapse, fese și abdomen. Nu este necesar să fie aplicate în zona gâtului sau pe mâini. Pentru primele 3 ședințe sunt suficiente doar 5 minute, dar începând cu a patra procedură măriți treptat timpul execuției, astfel încât să ajungeți la 10 de minute. Ar fi indicat să adăugați câte un minut la fiecare procedură.

Și… gata! După terminarea ședinței de masaj, îndepărtați mierea, spălați ușor pielea și lăsați-o să se usuce în mod natural. După ce pielea s-a uscat, aplicați pe zonele cu probleme o cremă anticelulitică.

Atenție însă! Dacă în timpul masajului veți depista roșeață pe piele, să știți că sunteți pe calea cea dreaptă. Dacă însă, a doua zi după ședință veți observa vânătăi pe corp, atunci efectuați ședințele de masaj peste o zi.

Pentru un efect sporit puteți amesteca mierea cu 5 picături de ulei esențial de portocale sau grapefruit. Acest amestec va întări efectul anticelulitic și va influiența metabolismul.

După finisarea cursului de masaj, urmați câte două ședințe de masaj pe lună pentru profilaxie.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*