Masajul de relaxare – vezi ce beneficii aduce pentru sănătate!

Masajul de relaxare este de la sine cunoscut ca având multiple beneficii pentru starea de sănătate. Mai înainte de a parcurge efectele masajului de relaxare ar trebui să aveți în vedere persoanele căruia i se adresează. Știm cu toții că masajul de relaxare este potrivit pentru toți cei care vor să găsească o stare de liniște sau pentru cei care au anumite suferințe de natură fizică, însă la fel de potrivit este pentru persoanele care fac multă mișcare, sport sau exerciții fizice de performanță. În plus, masajul de relaxare este potrivit pentru toate acele persoane ce se află în stare de anxietate ori celor care suferă de stres sau au activități profesionale care îi implică destul de mult din punct de vedere psihic.

masaj de relaxare

Masajul de relaxare ocupă un loc aparte în sufletul oricărei persoane. Acesta îmbunătățește serios starea de sănătate și în plus reușește să relaxeze toate persoanele ce se află atât în suferințe fizice, cât și în suferințe de natură psihică, cum ar fi tulburări anxioase sau stres. De asemenea, masajul de relaxare ar putea avea drept efect și întreținerea corporală. De aceea, pentru a beneficia de toate efectele sale asupra stării de sănătate ar fi indicat să reușiți să mergeți la terapeut cel puțin o dată pe săptămână, iar efectele nu vor conteni să apară. Mai mult ca sigur, veți fi de-a dreptul surprins atunci când veți observa cât de mult vă poate îmbunătăți condiția fizică și cât de mult contribuie la relaxarea mentală. Cei mai mulți medici recomandă realizarea unei ședințe de masaj de relaxare mai ales în cazul angajaților unor corporații, activitate ce implică mult efort intelectual. Cu ajutorul masajului de relaxare angajatorii vor constata creșterea randamentului muncii și de aceea, reprezintă un mare avantaj.

În plus, ar trebui avut în vedere că masajul acționează asupra durerii, calmând-o, dar și asupra pielii. Aceasta va deveni mai fermă, catifelată și plăcută la atingere, grație mișcărilor energice pe care terapeutul le exercită de fiecare dată.

Iată mai jos efectele masajului de relaxare asupra stării de sănătate:

 • îmbunătățește respirația;
 • previne afecțiunile cardiorespiratorii;
 • îmbunătățește circulația;
 • stimulează memoria, concentrarea și atenția;
 • mărește randamentul în muncă;
 • previne și tratează depresia și anxietatea;
 • reduce starea de oboseală fizică sau mentală;
 • diminuează durerea;
 • tratează insomniile;
 • ajută organismul să își mențină în condiții optime sistemul termoreglator;
 • îmbunătățește funcția motorie și previne reumatismul;
 • contribuie la îmbunătățirea activității măduvei spinării;
 • contribuie la reglarea stării de bine a pacientului;
 • ajută și reglează tensiunile musculare determinate de efort fizic prelungit.

Cu toate că masajul produce anumite efecte de-a dreptul surprinzătoare, nu ne putem aștepta la toate aceste lucruri doar dintr-o simplă ședință de masaj. Categoric, starea de bine și de relaxare apare uneori chiar și după prima ședință de masaj, însă pentru ca efectele să se producă întru totul, așa cum sunt descrise mai sus este nevoie de o terapie de lungă durată.

În concluzie, masajul de relaxare contribuie la recuperarea organismului și deși nu este un masaj specific, efectele sale sunt de-a dreptul surprinzătoare pentru pacient. De aceea, nu rata sub nicio formă o astfel de terapie, benefică atât pentru buna funcționare a organelor interne, cât și pentru recuperarea stării de rău din punct de vedere psihic, alungând astfel stările anxioase sau chiar depresia.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*