Masajul facial ajută la un ten tonifiat și fără riduri

Majoritatea dintre noi adorăm masajul corporal, dar uităm că şi masajul facial este unul plăcut, şi mai mult decât atât, foarte util pielii. Prin anumite mişcări specifice, asigurăm feţei o gimnastică cu dublu efect, relaxant şi tonifiant. Dacă masajul facial este constant, atunci el are efect antirid.

masaj facial 1

Cu toate acestea, majoritatea dintre noi vom susține că ne lipsesc timpul, dar și mijloacele financiare pentru a apela la astfel de servicii. Nimic mai fals, spun specialiștii. Chiar dacă nu ai timp şi nici banii necesari pentru a merge la un salon profesionist de masaj, cu puțină voință te poți descurca și singur(ă).

Totuși, ar trebui să știți că înainte de a începe masajul facial, există anumite reguli care trebuie respectate. Este esenţial ca faţa să fie curăţată foarte bine şi hidratată. În ceea ce priveşte durata masajului, este recomandat să nu depăşească 10-15 minute, iar mâinile trebuie să fie perfect curate şi unghiile tăiate scurt. Hidratarea pielii se face şi după efectuarea masajului. Prin urmare, puteţi aplica o cremă puternic hidratantă.

În schimb, dacă ai probleme cu acneea, cel mai bine este să mergi la un specialist pentru a rezolva această problemă, masajul nefiind indicat în acest caz. Vârsta la care apelăm la masajul facial este foarte importantă. După vârsta de 50 de ani poate fi prea târziu, deoarece pielea lipsită de elasticitate cu greu mai poate fi adusă la starea iniţială. Pentru prevenirea apariţiei ridurilor şi creşterea tonicităţii pielii, masajul facial poate fi practicat începând cu vârsta de 25-30 de ani.

Rezultatele nu vor întârzia să apară, iar specialiştii spun că doar câteva minute de masaj facial, de mai multe ori pe săptămână, pot face minuni pe termen lung. Înainte de culcare, fă-ţi un program şi urmează-l în totalitate.

Seara este poate cel mai bun moment pentru a recurge la masajul facial deoarece urmează să te odihnești. Pentru a efectua masajul, ai nevoie de ulei hidratant de faţă, care poate fi de măsline, de aragan, de orhidee sau orice alt ulei hidratant care emoliază pielea intensiv.

Un masaj facial relaxant este unul revitalizant, care ajută pielea facială să se relaxeze.

Prima etapă a masajului este netezirea. Într-o atmosferă relaxantă, cu ajutorul a câtorva picături de ulei, se începe să se maseze atent, încet şi neted faţa. Masajul începe plasând o palmă pe o jumătate a feţei şi mişcând-o încet, în direcţie ascendentă, spre frunte. Această mişcare se repetă de 10-15 ori. Apoi, fă acelaşi lucru şi pe a doua jumătate a feţei.

După această etapă urmează tonifierea. Pentru revigorarea ţesutului, trebuie să schimbăm tehnica de masare. Și nu uitați: în timpul masajului facial, se poartă o bentiţă care să împiedice părul să cadă pe faţă, iar părul să fie prins cu o clamă.

Masajul facial are drept scop tonifierea şi relaxarea totală a feţei.  Dacă este efectuat înainte de culcare, acesta are mai multe beneficii. Dat fiind faptul că după masare, faţa trebuie să se odihnească, este important să nu facem efort.

În condiţii obișnuite, după o zi de muncă, doar 10 minute de masaj facial pot avea efecte surprinzătoare, pe care nu le veți regreta.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*